Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Baterijski štapni usisivači

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Baterijski štapni usisivači

Kupujem ovu napravu pa me zanimaju vaša iskustva i preporuke.

Naravno, zadržati ću i klasični usisivač, a ovoga bih koristila na dnevnoj bazi kad me nije volja vaditi velikoga.

Dvoumim se između elektolux ergorapida http://www.electrolux.hr/Products/%C...ido_2u1/ZB2902

i ovog gorenja http://www.ugradbeni-aparati.com/usisavac-gorenje-vck-144/VCK144/usisavaci

Cijena ovog ergorapida u metrou je 615 kn jer su na 44% popusta uz skupljene naljepnice, a ovaj gorenje je u elipsa 800 kn.
    Ovaj gorenje ima nešto jaču bateriju : 14V naspram 12 V kod ovog elektroluxovog, ali mi se čini dosta teži i nezgrapniji za rukovanje.

E sad, ima li tko možda iskustva s ovakvim usisivačima i s kojim modelom ste zadovoljni?

Svjesna sam da od ovog štapnog ne mogu očekivati čudo, ali mi je stvarno pun kufer svako malo vaditi onaj klasični usisivač za pokupiti prosute mrvice ili pokoju dlaku ljubimaca.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Imam ovaj Elektroluxov, ali nikakva dobra iskustva. Trebao je služiti za spavaće sobe na katu, nema tepiha, samo parket. No, ništa ne čisti. Imam osjećaj da samo pometa, a ništa ne usisava. Sad samo stoji i čeka da smislim što ću s njim.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Imam ovaj Elektroluxov, ali nikakva dobra iskustva. Trebao je služiti za spavaće sobe na katu, nema tepiha, samo parket. No, ništa ne čisti. Imam osjećaj da samo pometa, a ništa ne usisava. Sad samo stoji i čeka da smislim što ću s njim.
    Šteta.
    A je li mi možeš reći kolika je snaga baterije kod tog tvoga?
    Tnx

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A zašto ne kupiš onaj ručni, mi imamo i zbilja ok usisava manje smeće.
    S time da je naš 3,6V, nije nešto prejak.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo ovakav slični:http://www.electrolux.hr/Products/Či.../Rapido/ZB4112
    a vjerojatno je jeftiniji od ovog kojeg ti hoćeš.
    Osim ako ne misliš s njim čistiti baš cijelu sobu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

No, ništa ne čisti. Imam osjećaj da samo pometa, a ništa ne usisava. Sad samo stoji i čeka da smislim što ću s njim.
    i kod mene ovako samo što ja imam philipsov

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto ne kupiš onaj ručni, mi imamo i zbilja ok usisava manje smeće.
    S time da je naš 3,6V, nije nešto prejak.
    Prvotno sam i namjeravala kupiti samo ovaj ručni, ali ovi malo jače snage nisu baš nešto povoljni pa sam računala da za koju stoticu više kupim ovaj 2 u 1.

Znači, oni na sebi imaju i ovaj ručni koji se po potrebi izvadi za čišćenje stola, kauča i sl., a za pod bi mi bio zgodniji ovaj štapni.

Računam da bi taj od 12V ipak mogao nešto i pokupiti. Onaj gorenje je i nešto jači, ali i 200kn skuplji, a učinio mi se pretežak i nepraktičan za svakodnevno korištenje.

Zato i čekam da mi Beti napiše koliko taj njezin Elektolux ima snage.
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 07.01.2012. at 22:43

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Išla sam vidjeti. Ima 9,6 V. Tamno crveni ergorapido, 2 u 1.
    Onaj mali usisač kad skinem, dobro radi, ali štap skoro ništa. Ili ja radim nešto krivo. A očistim sve dlake i vlasi sa četki i pazim da nije začepljen onaj dio gdje usisava.

Zato stavim robota Roomba u sobu, zatvorim vrata i vratim se u čisto nakon nekih sat vremena. (Živio napredak).

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Išla sam vidjeti. Ima 9,6 V. Tamno crveni ergorapido, 2 u 1.
    Onaj mali usisač kad skinem, dobro radi, ali štap skoro ništa. Ili ja radim nešto krivo. A očistim sve dlake i vlasi sa četki i pazim da nije začepljen onaj dio gdje usisava.

Zato stavim robota Roomba u sobu, zatvorim vrata i vratim se u čisto nakon nekih sat vremena. (Živio napredak).
    Hvala ti.
    Ovaj što ga ja gledam je nešto jači, ali ne znam koliko to u praksi znači.
    Ništa, još ću malo prošvrljati po netu, a možda se netko javi i s boljim recenzijama.

Ovog Roombu sam gledala kod prijatelja i skroz je ok lik, ali bojim se da bi se kod mene skroz pogubio od silnih pragova i prepreka.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ja imam elektroluxov otkad je izašao, znači već neke 3-4 godine i super sam zadovoljna, al prija mi ima noviji model i kaže da joj baterija jako kratko traje. tako da mislim da je problem u tom novijem modelu...

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Koliko watta toliko muzike, u principu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja imam elektroluxov, crveni, od prije 5 godina-i, dobro vuče (tj. vukao) samo po tepihu. parketi nula bodova!!!
    sad mu je baterija otišla i vjerojatno će u smeće.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    i ja imam elektroluxov, crveni, od prije 5 godina-i, dobro vuče (tj. vukao) samo po tepihu. parketi nula bodova!!!
    sad mu je baterija otišla i vjerojatno će u smeće.
    Znam da gnjavim, ali možeš li mi molim te i ti napisati kolika je jačina baterije toga tvoga i ima li onu turbočetku što se vrti (ne znam kako bih bolje opisala)?

A 5 godina je super za moje pojmove. Ja sam u zadnjih 5 godina promijenila 3 ona klasična. Sad sam već godinu i po na samsungu i trenutno me služi, ali mi je stvarno tlaka vaditi ga svako malo za pokupiti par mrvica i dlaka.

Imam psa i macu pa se puno usisava, a i mi na dvije noge šporkajemo sve u 16.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam ergorapido oko godinu dana. jako sam zadovoljna. koristimo ga vecinom po plocicama i linoleumu i jako sam zadovoljna. cesto ga, jer sam lijena vadit i vuc onaj klasicni, koristim i po tapisonu (na zalost, vecina kuce je pod tapisonom) i isto povuce, ako je baterija puna, a cetka i spremnik cisti.

svakako bih ponovno kupila. i namjeravam, jednog dana kad mi kuca bude sva pod plocicama i drvenim podovima kupiti bar dva (za lijevo krilo kuce i za desno )

inace, nemamo kucnih ljubimaca, al imamo cetvero djece i dvije vrlo dugokose glave zapetljaju se cetke strasno, al cesce ciscenje rjesava stvar...

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj litala prvotno napisa Vidi poruku
    imam ergorapido oko godinu dana. jako sam zadovoljna. koristimo ga vecinom po plocicama i linoleumu i jako sam zadovoljna. cesto ga, jer sam lijena vadit i vuc onaj klasicni, koristim i po tapisonu (na zalost, vecina kuce je pod tapisonom) i isto povuce, ako je baterija puna, a cetka i spremnik cisti.

svakako bih ponovno kupila. i namjeravam, jednog dana kad mi kuca bude sva pod plocicama i drvenim podovima kupiti bar dva (za lijevo krilo kuce i za desno )

inace, nemamo kucnih ljubimaca, al imamo cetvero djece i dvije vrlo dugokose glave zapetljaju se cetke strasno, al cesce ciscenje rjesava stvar...
    Ajde super, barem da je netko zadovoljan.

A ja nastavljam u revijalnom tonu pa ću i tebe pitati kolika je snaga tvoga ergorapida?

Ako se odlučim na kupnju meni će nažalost biti dovoljan jedan.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a jesi zapela s tom snagom ne znam, morat cu ici pogledat...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja imam electroluxov ergorapido nekih pola godine. Nemam tepiha (osim u dječjoj sobi) pa mi služi uglavnom za svakodnevno usisavanje da ne vadim sauger (u koji trebam utočiti vodu, pa poslije tu vodu baciti, očistiti filtere i spremnik...

Za sada vuče dobro, sve usisa.

ne znam snagu, al je tip u dućanu rekao da je to najjači na tržištu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Znam da gnjavim, ali možeš li mi molim te i ti napisati kolika je jačina baterije toga tvoga i ima li onu turbočetku što se vrti (ne znam kako bih bolje opisala)?

A 5 godina je super za moje pojmove. Ja sam u zadnjih 5 godina promijenila 3 ona klasična. Sad sam već godinu i po na samsungu i trenutno me služi, ali mi je stvarno tlaka vaditi ga svako malo za pokupiti par mrvica i dlaka.

Imam psa i macu pa se puno usisava, a i mi na dvije noge šporkajemo sve u 16.
    sorry, zaboravila sam odgovorit.
    a i nemam šta jer je kod mog tate na pokušaju popravka pa ne znam info koji trebaš.
    no, da se razumije, mi smo ga malo koristili i nikako nije 5 godina radio. tri možda.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo napokon sam se sjetila pogledat 12V

al ne znam koliko ti znaci taj podatak kad ti ga ne mogu usporedit s nekim drugim...

mozes li u ducanu isprobat oba? pa vidjet koji bolje ili jace ili ljepse ili vec nesto vuce?
    Posljednje uređivanje od litala : 14.01.2012. at 23:31

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo, na kraju kupila taj ergorapido od 12V.

Prvi dojmovi su povoljni, odnosno zadovoljava one potrebe zbog kojeg sam ga htjela.

Usiše gotovo sve površine i to prilično dobro, lagano klizi, jedino na malo debljem tepihu ona turbo četka malo zašteka, ali ipak povuče šporkicu vidljivu golim okom. Za detaljno usisavanje je svakako potreban i klasični usisivač, ali to sam znala otpočetka.

Sad se samo nadam da će potrajati. i još jedno pitanje...čekate li da se baterija skroz isprazni ili ga uvijek držite na onom punjaču pa makar bio do pola pun? Nisam uspjela pohvatati u uputstvima taj dio.

I hvala vam na odgovorima i iskustvima.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ga držim stalno na stalku koji je uključen u struju. Ne da mi se isključivati iz struje, nezgodno mi.
    Možda to nije dobro, ali imam i mali ručni usisivač koji je već godinama uključen u struju i radi bez problema.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja imam elektrolux-ov,
    ne punim ga stalno... Ispraznim bateriju do kraja pa stavim puniti.....

Isto sam zadovoljna, usiše sve vidljivo okom, a za detaljno usisavannje ionako koristim normalni usisavač (koji je nezgodan za usisavanje 2xdnevno)

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj je stalno na stalku.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Ja imam Philips, koji je u principu nesto glomazniji rucni usisivac. Ima teleskopsku drsku koja se namontira i klasicnu stopicu za usisavanje sa dva rolera da lako klizi, pa se tako pretvara u stapni.
    Jako smo zadovoljni, imamo ga nesto vise od dvije godine. To je bio jedini mali usisavac koji ima hepa filter i jaci je od ostalih (mislim oko 14,4V baterija) pa se deklarise kao anti-alergijski (i baterija mu je razgradiva ili sta vec, pa spada i u nesto "green" ako je kome bitno :kez: )

Cijena je bila malo preko 800Kn, kupili smo ga u Technomax-u. Skroz je jednostavan i praktican, ja sam ga kupila isto za tu namjenu za koju ti trazis. Definitinvo je bolji od El. Rapida i jaci, te zauzima manje prostora i moze biti stalno na dohvat ruke. I skroz ga rastavis i operes, to mi se najvise svidja.

Nadjoh http://www.philips.hr/c/usisavaci/mi...fc6095_01/prd/

Ovdje je bolji prikaz kako izgleda u kojoj varijanti http://www.megakeuze.nl/Stofzuiger/P...philips-fc6095

Ovo da se tih, bas i nije, cak suprotno ili sam ja preosjetljiva.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo ga tek kupili - Elektroluxov. TZa kupce u Metrou i naljepnice cijena je 600 kn. Krasan je crveni, tako da izgleda kao ukras u stanu a i služi za sauganje svakodnevnih mrvica

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo ga tek kupili - Elektroluxov. TZa kupce u Metrou i naljepnice cijena je 600 kn. Krasan je crveni, tako da izgleda kao ukras u stanu a i služi za sauganje svakodnevnih mrvica
    Onda imamo isti

Al baš je lijep, jel'da

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Po Vašem mišljenju je li bolje kupiti štapni usisavač posebno, a posebno ručni, i koliko su kvalitetni oni 2 u 1 jer isto mi se ne da svaki dan izvlačiti usisavač za kojekakve mrvice.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

moj ergorapido je napokon izdahnuo, otišla baterija...ne može se zamijenit...
    odustali smo od kupnje novog, jer mu baterija traje samo 12 minuta, pa smo zato kupili nešto slično, jenako malo mjesta zauzima ali je na struju, isto elektrolux, evo ovaj
    http://www.emmezeta.hr/bijela-tehnik...ctrolux-zs201/

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo ergorapido, stari model, i ja zadovoljna
    neće ti izvući grinje iz dubine madraca, ali za svakodnevno brzinsko usisavanje je super

evo tu imaš i filmić
    http://eluxstore.com.hr/galerija/detaljnije/ergorapido/

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

i mi smo imali stari model, izgleda da je puuuno bolji od ovih novih modela, ali ne može se u našem zamijenit baterija. rekli su nam u servisu da ti stari modeli imju dvije vrste, ovaj kojem se mogu mijenjat baterije koštaju 350 kn

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ja sam gledala novi model od 18 V (nešto ergorapido plus), isprobala ga u trgovini ali nisam nešto primijetila da vuče, možda nije bio dovoljno napunjen ili ga tako brzinski nisam mogla ocijeniti. Meni u stvari treba jedan štapni (MM kaže da ne zna zašto sam zapela za štapni) za svakodnevno skupljanje mrvica i jedan mali ručni za kuhinju. Svjesna sam da mi treba i klasični usisavač za tjedno usisavanje. Može li se na ovom novom modelu elektroluxa mijenjati baterija i koliko ona košta?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •