Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: kako perete napu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno kako perete napu?

Cure,
    sigurna sam da sam davno negdje vidjela takav topic na rodi ali nema u pretrazniku.
    Mi smo jucer prali napu i ona mascoba je uzasna! Imamo Elektroluxovu ugradbenu koja ima samo aluminijsku resetku. Toliko smo se napatili da smo definitivno zakljucili da pametni ljudi sigurno idu kupiti novu resetku a ne ovako.
    Dakle:
    a) ako ima za kupiti resetka, gdje ima i da li se to tako radi (ili se stvarno cisti?) Inace, jos prije u ducanu gdje smo kupili napu su nam rekli da se to pere.
    b) ako se treba cistiti, koji je postupak, pretpostavljam da se treba namakati, u cemu, koliko dugo? Koje sredstvo je najbolje za to? Mi smo jucer probali denaturiranim alkoholom i - ide, ali mukotrpno...

Hvala,
    Duda

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja je perem cim stignem

mene interesuje ovo; jel kod vas napa povezana sa ostalim susjednim napama?(mislim na ostale stanove u zgradi)

Meni su jucer suze gruhnule na oci, jer je neko u susjedstvu nesto kuhao sa tovar luka, a sve to kroz onaj odvod od nape, uslo u moju kuhinju.

ili, dodje MM sa posla i pita me "sta nam to lijepo kuhassss"

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    jel kod vas napa povezana sa ostalim susjednim napama?(mislim na ostale stanove u zgradi?
    da,nazalost!!!
    mi svoju aluminijsku resetku stavimo svako malo u masinu za sudje i operemo na najvisoj temperaturi!!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se te mascobe uljepljene s prasinom divno skidaju s vlaznim maramicama za guzu. to je netko preporucio za pecnicu, a ja sam onda probala s napom. zakon.
    poslije isperes detergentom za sudje da izadje onaj odvratni miris i sve super.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel mogu te maramice i u fritezu? naime, jučer prala svoju, al neda se mašćoba dolje ni nakon 2 sata namakanja u vreloj vodi u deterdžentu. kako odžavate friteze? a ja svoju napu (budući da ima tek 3 mjeseca) perem svaka 2 tjedna (namočim onaj metalni filter u vreloj vodi i deterdžentu) i sve ide dolje.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    meni se te mascobe uljepljene s prasinom divno skidaju s vlaznim maramicama za guzu. to je netko preporucio za pecnicu, a ja sam onda probala s napom. zakon.
    poslije isperes detergentom za sudje da izadje onaj odvratni miris i sve super.
    Ozbiljno skines masnocu maramicama za guzu???
    Jel mogu koristit bilo koje ili...?
    Imam doma Nivea cotton sensitive - jesu te dobre za mascobe

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

probaj.
    ja sam si mislila, ako skida sranje iz rerne, skida sve.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja svoju lako operem jer ju svako malo, onak uzput, dok brisem sparet, pospricam s mr.muscolo ili necim slicnim sto otapa masnoce, prebrisem s mokrom krpomi gotovo

najgore je cekat da prodju mjeseci prije nego sto se sjetis oprat napu
    tak sam prije radila (recimo sjetila bi se jednom godisnje da ju treba ocistit) i dobivala zivcane slomove od ciscenja nape
    skuzila sam da mi je ovak puno lakse i stalno je glatka i sjajna :D

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mukica, jesi se ti to uclanila u FlyLady 8)
    To se zove azurnost.

Meni, evo vec prolazi 9 mjeseci, i da nije ovog topica ne bih jos ozbiljno razmisljala o pranju nape :posram, posram, posram:

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam
    samo nemrem vise smislit ribanje nape
    i ful mi je koma kad je ono staklo zmazano (ja imam old model)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    najgore je cekat da prodju mjeseci prije nego sto se sjetis oprat napu
    ih mjeseci mukice... kod mene su prosle godine

Inace, vanjski dio sam i cistila vlaznim maramicama (procitala davno na forumu roda) ali onaj unutarnji uopce nikad nisam otvarala

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja na svoju najvecu srecu nemam napu. Sporet je odmah do prozora koji sirom otvorim i gotov pos'o. A mascobe (cuj mascobe ) mi je lako ocistit sa kuhinjskog elementa.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jel se ikom dogodilo???? imam ovakvu napu:
    http://www.bijela-tehnika.hr/iskalni...=718&zadetek=0
    i nakon godinu reko ajd da je malo očistim. na spužvicu arfa i ribaj!!! i stvarno sve lipo od masti otišlo...samooooooooooooooo
    kad ono dan dva poslije pogledam HRĐICA svugdje (di je valjda rukica prešla s arfom). spužva je obična spužva.....

pa što to ne bi trebalo bit nehrđajuće???

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja imam Elektrolux-ovu napu od inoxa, čistim "maščobu" sa - uljnim razrjeđivačem Lijepo nalijem na krpicu, napu obrišem, krpicu bacim, napu prebrišem magičnom krpom, i otvorim prozor da se luftaaaaa

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Zmaj isto kao i kod mene .. (čak mislim da je ista i napa)
    Ja uzela od muza pastu za poliranje auspuha ispolirala ju sad je koliko toliko dobro, ima točkica al se nevidi tako jako..
    fuj da sam znala prije bi objesila usisivac na zid da vuce nego tu napu

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam rešetku od nape stavila u kadu i pustila crijevo iz veš mašine da hiti vruću vodu kad sam iskuhavala veš na 95 i otišlo je sve i to bez ribanja. poslje sam još prošla čarlijem i vodom i sad je ko nova.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Uzmeš sredstvo za ćišćenje napa pećnica i grilla. Na rešetku od nape staviš papirnate salvete i dobro natopiš sredstvom za ćišćenje tako da bude mokro. Na taj način se sredstvo neće ocijediti s rešetke prije nego otopi masnoću! :D
    onaj odvratni materijal iznutra baci i kupi novi (kemikalije, kemoboje isl).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja rešetke stavim u perilicu suđa, jedno 2 puta i budu čiste i sjajne.
    Jedino mi još ostaje korpus

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja moju nisam jaaaako dugo prala. Jednom kad je bila skroz nova. Sad je koma. Probat ću je prvo vlažnim maramicama, a ako ne onda u perilicu.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Rešetku perem u suđerici, a ono izvana vrućom vodom s dosta čarlija. Na kraju našpricam nekim sredstvom za pranje stakla i ulaštim čarobnom krpom.

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam isprobala maramice za čišćenje guze na napi i moram priznati da mi nije uspjelo (hm, to bi značilo da nam je napa puno prljavija od vaših).

uglavnom, mm koristi neki od odmašćivača za pećnice, i nije uvijek savršeno ali podnošljivo je. napa nam je bijela tak da se svaka kap ulja vidi na kilometar. srećom pa se nitko ne zavlači na štednjak da bi gledao mapu odozdo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •