Mogu ti reci kako je meni bilo kada sam se vratila na posao a moja curica je bila stara 28 dana.I jos nesto vratila sam se na puno radno vrijeme sa mogucnoscu koristenja dvije pauze od po 40 minuta. I ja zivim u Bosni i meni ne moras nista objasnjavati, nema ovdje zakona niti ikoga mozes natjerati ni na sta a to da moras ostati min.42 dana kuci nakon poroda okaci macku o rep. Moja curica sada ima 4 god i 3 mjeseca, vec je velika i kada je gledam ne mogu da povjerujem kroz sta smo sve prosli. Radila sam za humanitarnu organizaciju tako da mi je plata bila jako dobra, nasla sam predivnu tetu koja ju je cuvala dok suprug ne dodje, znaci od 8-16, ja sam dolazila dva puta dnevno i sa poslom zavrsala oko 16:30 -17:00 u najboljem slucaju. Mi nismo imali izbora finansijska situacija nam je bila totalni fijasko, bez posla bih sigurno ostala i eto bilo je tako.
Imala sam ogromnu podrsku MM on je radio sve osim sto je nije dojio ali i to sam izdrzala samo 4 mjeseca onda smo presli na adaptirano. Imala sam ispomoc u kuci znaci apsolutno nista nisam radila doma i cini mi se da je jedino zbog toga sve moglo funcionisati. Svaki dan je sve bilo ocisceno, pospremljeno, rucak gotov tako da smo se nas dvoje bavili samo sa nasom curicom ali kazem da nisam imala jako dobru platu i mogla platiti tetu cistilicu ne znam kako bi ista uspjevali. Bilo je jako tesko, nedostajala mi je strasno, vjerovatno zbog toga ni danas ne idem nigdje bez nje, stalno je sa mnom pa i na WC kad idem. Da se moze moze se, kako covjek izdrzi nemam pojma, ali evo nedavno sam otkrila i da imam urodjenu srcanu manu pa si nesto mislim ako me onda nije strefilo valjda nece ni sada. Puno snage vam zelim i nadam se da ce nekada i mame u Bosni imati neka prava.