-
mi polako napredujemo, 12 dan a meleni ima 935g, dobiva po 7ml. Ja izdajem električnokm madela izdajalicom, iz bolej dojek ide bez problema, ujutro i 40ml a popodne po 20-30, a iz desne ej tek krenulo koja kap. Baš midim i osjetim razliku u dojkama.
E sada u vezi teme..... dojenje nedonošćeta.....kada ćemo imati oko 1,5kg i više ne bude kritično (što će značiti da nema respirator) mogu očekivati da mi ga stave ne grudi, jedva čekam. Kolegice kažu da taj prvi kontakt najčešće samo maženje ali da ako je beba jača da se može i odmah probati dojenje. Inače mame se izdajaju a onda dobiju bebe na hranjenje, ososblje ih prije upozori u vezi kontroliranja da izdajaju jednu a ostave drugu za dojenje ili će poslije bebu hraniti iz bočice sa svojim izdojenim mlijekom.
S obzirom da su ovo male bebice, sve ženice kažu da primijete kako se brzo umore od sisanja a s obzirom na uvjete u bolnici, a to je hranjenje na stolcu u maloj sobi i ograničeno vrijeme, mnoge brzo traže da se pređe samo na bočicu. Tempo je baš grozan, prvo se pol sata i više izdajate u bočicu pa toliko sa bebom a da ne kažem da imamo problema za obrocima. Kada nam donesu hranu očekuju i da ih pojedemo u 15min, a nas nema i po sat vremena i više..
Mislim da je doma ipak drugačije, ovo je baš tužno u bolnici ali svaka kap i svaki dodir su nepreocjenjivi. Ja jedva čekam taj trenutak kada ću ga prvi puta priviti uz grudi
-
Osoblje foruma
Moje prijateljica , majka sina sa kompleksnom srcanom greskom, ima prekrasnu pricu o dojenju.
prvu kcer je dojila do 3 godine, i kada je u drugoj trudnoci saznala da nosi dijete sa srcanom greskom prvo sto je pitala je : "da li cu moci dojiti? ".
kad se malac rodio ( u terminu) odmah mu se pogorsalo, bio je na respiratoru, transportiran u inozemnu kliniku u starosti od tri dana , ona je odmah isla sa njim ( vlakom , sama , on je prevezen avionom). Izuzetno odlucna da da sve od sebe , redovito je izdajala , i mlijeko su spremali jer je bio u losem stanju.
operiran je u dobi od 7 dana , teska operacija , visetjedni oporavak, malac jede iskljucivo na sondu , ali njezino izdojeno mlijeko. Ona ima super uspostavljenu laktaciju.
Pustaju ih kuci u dobi od 1,5 mj. , malac i dalje ima sondu. I nakon dva dana kod kuce on iscupa sondu.
Bocu ne prihvaca. I ona ga odluci staviti na prsa, prvi put od kad ga je rodila.
i danas kad prica o tome kaze : " on je primio dojku i krenuo dojiti bez greske. Bilo mi je kao da sam ga tog trenutka ponovo rodila."
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma