Može li se to jesti?
I ako ne, zašto?
Može li se to jesti?
I ako ne, zašto?
24 sata još ajde i to bez podgrijavanja ili da napraviš popečke od svega skupa tako da se dobro isprži, ali dva dana ja ne bih. Hranjivo više nije, a samo će te frkat poslije. Djetetu ne bi nikako, a ja bih možda i pojela pa se kajala![]()
Koliko znam, špinat i krumpir se ne smiju jesti podgrijani jer tada ispuštaju neke štetne tvari (nisam stručnjak, pa laički pišem).
Da skratim, ne bih tu kombinaciju jela sljedeći dan, a pogotovo ne podgrijanu.
Evo link gdje se daju objašnjenja:
http://www.cyberbulevar.com/kuhar/ra...nom-/20050130/
Posljednje uređivanje od laura29 : 09.01.2012. at 13:02
Pih, onda moram kuhati :/
Osim... osim ako sve to serviram hladno. (nema mi djece doma, to bih ja samo muža i sebe otrovala)![]()
Nema šanse. Razlog je samo jedan - kod mene se u 99% slučajeva ovo sve pojede.
Kao i pikula znala sam raditi popečke mužu i sebi ako bi slučajno štogod ostalo, ali u pravilu to ne podgrijavam jer sadrži mlijeko i podložno je kvarenju. Dulje od večere nisam ni čuvala.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.01.2012. at 13:08
Gle i ja sam probala par puta, pa sam ipak zaključila da me boli trbuh od togaSAd kad mi ostane špinata i krumpria ili kellja i krumpira, ja ti odmah uz kavu poslje ručka smrljam neke popečke ili njoke i hitim ih u frizer, onda opet imam gotov ručak, samo me ne frče poslje njega.
Bolji ti je prepečeni kruh, paradajz juha i kuhano jaje. To ti je gotovo za 10 min sve skupa.
mm je jučer pojeo pire od prekjučer, hladan (ostalo od ćufti) i cijeli dan kenjao ko grlica.....
a inače je "čvrstog" želuca....
ja sam bolesna na stajanje hrane u frižideru, i sve bi najrađe frknula kokošima il svinjama drugi dan,al mi mm neda... zato radije kuham manje količine nego da se hiti.... (osim francuske, koju nikad neznam napraviti malo,pa se sad vukla od božića do nove godine po frižideru na što se meni dizala kosa na glavi)
krumpir ne obožavam ni svježi, pa bih si ga ipak skuhala drugoga
a špinat...mi smo kao peterlin, prije ćemo tražiti još, nego da će ostati
ipak, kada bi ga ostalo, ja sam ga jela i niš me pod milim Bogom nije frkalo!
doduše, bio je od jučer, ne od prekjučer, ali iz frižidera mislim da to puno ne mijenja na stvari
probaj...ako je fino - jedi!
bez obzira na mlijeko, kojeg ja ne rabim ni u pireu ni u špinatu, ne podgrijavam ni za koji sat kasnije, sem ak to nije knedle.
Ništa, bacila sam i sad kuham neku piletinu s grahom na meksički.
Znam da se to ne ostavlja i skoro mi nikad ni ne ostane, al su u subotu svi jeli kao ptičice. Bit će da im je bilo dosta hranjenja ova dva tjedna.
PS.
Zaštopala sam wc sa pireom. Bilo bi mi bolje da sam ga pojela pa da mi bude zlo nego što sam radila ono što sam morala da bih ga odštopala.
Neću vas više slušati!!!!
![]()
pa kud u wc :lol
Lakše bi očistila WC da si prije provukla špinat i pire kroz svoj probavni sustav!
No, ni ja ti to nikako ne bih preporučila.![]()
Ovdje bi pojeli svi, s normalnim podgrijavanjem, bas kao i neko drugo jelo. Zapravo, cak sam i ja pocela povremeno podgrijavati krumpir i jos uvijek sam ziva. Mozda zato sto ga jako rijetko jedemo?
(Joj, wc.)
Ma ne bih ni otvarala temu da sam ga jučer mislila jesti. Al nisam jer nisam bila doma.
OT, već kad je Cubana napisala da je nahranila WC krumpirom i špinatom (a da ne otvaram novu temu), kamo bacate ostatke nepojedene hrane? Ja je bacam u smeće (iako me srce pritom zaboli), a mesnim ostacima osladi se pas.
ja sam si jednom tako žgancima sredila wc. A izgledali su tako rijetko dok se nisu formirali u cijevi.
Ostatke bacamo na hrpetinu za kompost.
Što se tiče wc - a, danas sam natrpala previše papira. Nešto sam čistila uokolo i natrpala i pustim vodu, naravno sve stane.
Čekam i gledam da li će ipak krenuti i dođe mali, proviri i kaže: mama, a kaj gledaš i pusti vodu još jednom.
I tako, imali smo poplavu.![]()
I meni su jednom žganci zaštopali WC i otad više hranu u njega ne bacam.
Ma jesmo. To je bilo baš ono kad se napravi "čep" od papira, pa kako se on polako razmoči, najednom sve krene.
Koji ti je recept, zlu ne trebalo?![]()
Štap od metle, omotati sa nekom starom krpom i staviti u najlon vrećicu, cijelu, da bude napuhana i čvrsto je zavezeš oko drške. Onda staviš u otvor školjke, ako je vode previše, moraš prvo izvaditi dio vode. Par puta pritisneš da se napravi vakuum...i sav papir ode. I voda.
Nakon toga je muški dio moje obitelji dobio jezikovu juhu o količini toalet papira koji smiju odjednom upotrijebiti.
A ja sam sama sebi rekla da ne bacam ništa gušće od juhe u školjku.
No, imam vrt, pa mi i nije problem riješiti se ostataka hrane.
ne mogu vjerovati,totalni kokošinjac
Ma prava gozba! Ma blago Kaeeinim šumskim životinjama.
Imamo i mi čagljeva u blizini, ali ih ne ljubimo kao Kaae.
A sad ozibljno, čitala sam da se špinat od ručka ne smije jesti za večeru. Je li to zbog oksalata koji sadrži ili...? (Vrlo daleko odo moje struke)