-
Jogobella kocke
E, ovaj sam recept našla u jednom časopisu i jako je fin i brz pa dijelim:
4 jaja
20 dkg šećera ( ja stavim 10 dkg )
20 dkg glatkog brašna
1 dcl ulja
malo mlijeka
pola praška za pecivo
1/2 l slatkog vrhnja
3 voćna jogurt - okusi po izboru
Razmutite jaja i dodajte sve ostale sastojke za biskvit uz stalno miksanje. Pecite 20-ak min. u pećnici na 180C. Izmiksajte slatko vrhnje i dodajte 3 voćn jogurta. Dobivenu smjesu prelijte po biskvitu i ukrasite po želji.
-
Pravim sličan i samo mogu potvrditi da je fin!A da bi bio još brži umjesto biskvita stavim neki keks(petit,piškote).A ako stavite keks,fil,keks,šlag imate odličnu tortu!Eto nekoliko ideja
-
Moja djeca baš nisu ljubitelji jogurta u kolačima, čak ni razvikane jogurt torte, pa ovo ne radimo.
Sad za Novu godinu slučajno smo naletjeli na nešto slično - djeca vidjela kod bakine susjede i jako im se svidjela crvenkapica s keksima (bez jogurta)
Iako je to za mene sramotno jednostavan kolač, napravila sam puni pleh. Zgodno je jer se ništ ne peče, brzo je gotovo i praktično za obitelji s malom djecom. Mislim da ću idući put raditi trećinu smjese, jer ako nemamo goste, predugo stoji u frižideru. Moj mlađi je rekao da će ga idući put raditi sam, pa me baš zanima (nemam ništa protiv, on je spretan s kuhačom).
Evo kako to ide (količina za veliki duboki pleh od pećnice): http://www.coolinarika.com/recept/713701/
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma