Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 78 od 78

Tema: djecu (ne) donose rode

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    btw, i moje cure vjeruju u djeda mraza i zubić vilu, ali i znaju kako nastaju djeca
    i moji klinci

i MM me pitao zašto hoću da znaju sve o svemu, a pričam im bajke o DM-u i ZV-i

al to je druga stvar

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali da, ovisi o djetetu, svojoj 4-godišnjakinji skoro svake večeri umjesto priče za laku noč moram pričati kako živčani impulsi putuju od mozga do ostalih organa, i to u vrlo sitne anatomske i fiziološke detalje

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa da, mi još uvijek čitamo bajke, ali i enciklopedije o tijelu, prirodnim pojavama i sl.
    sin je opsjednut probavnim sustavom i tornadima

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i moji vjeruju u ZV i DM, ali i u dva patuljka Aba i Baba koji su izmisljeni likovi avantura koju im skoro svaku vecer prica MM
    moji vjeruju da postoje i vile, cak su prije par dana isli u lov na njih s MM-om , a da sto je jos smjesnije dobili su potvrdu slucajnog prolaznika, kako ih je on vidio jednu vece kad je kasnije isao prosetati psa. djeca se vratila uzbudjena.

ali kao sto sam napisala na pocetku sve znaju o reprodukciji covjeka.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Što se rječnika tiče, ja nikako ne volim rupice, lol. Ja kažem da beba prođe kroz prolaz koji se zove rodnica, a može i porođajni kanal.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

vertex vis ja o tome nisam ni razmisljala, ali mi se svidja primjedba, jos da je se sjetim primjenjivati kad bude tema aktualna, di bi mi kraj svijeta bio

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

fućkaj ga, moje starije je na mamu (ali je puno mlađe od vaših),vječno nosom u oblacima, pa su joj srećom po mene prije spavanja draže ruske bajke od perikariona,neurotransmitera i Nisslovih tjelešaca

naše obrazovanje o reprodukciji ide očito po fazama, i bit ću iskrena, baš mi je drago zbog toga...mi smo na razini bebica koje žive u tbuhu prije nego se rode, i tu su oduvijek
    one se tu upoznaju s braćom/sestrama, igraju se, češljaju,gledaju svijet kroz mamin pupak i svašta još po imaginaciji mog djeteta...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

cvijeta i moju N jako, jako muči pitanje: mama gde sam ja bila kad si ti bila mala????
    nije bila zadovoljna našim odgovorima: u svemiru, svuda, niko to ne zna....
    i onda sam joj objasnila da decu naprave roditelji od nekih svojih delova tela, tj. ćelija
    i objasnila joj slikovito na primeru kolača: gde je kolač pre nego što ga zamutimo? nigde i svugde.... jaja su kod koke, brašno u prodavnici.... tako si ti bila svuda, kod mame, kod tate, dok te nismo sklepali
    za sad ne pita više, izgleda da smo je previše zbunili

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    . mm je pokušao kao u našim mislima, al to isto nije valjalo. i tako. na kraju joj je rekao da nije jedina koja se to pita i da ne mora baš sve znat.
    hahaha, svida mi se ovo

a i vissnjino sklepavanje

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dobro mi je ovo s kolačem.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

kradem recept za kolač

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene još nisu pitali gdje su oni bili kad smo mi bili mali. to im je ili predaleko ili im je prejasno.
    čisto lijepo prihvaćaju kad kažem-ti se još nisi rodila...i shema, prvo smo mali, pa veći, pa veliki, pa odrasli, pa dođu djeca, pa....sad ih više brine tko će biti mali kad oni jednog dana umru tj. kad budu bake i deda.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mene nikako da pitaju konkretno (a upravo sam rodila),
    a puno pričamo i čitamo o ljudskom tijelu
    malu (3g) baš i ne zanima, a mali (6g) zna sve osim spolnog čina.
    zna za rodnicu, menstruaciju, čitav tijek trudnoće, rađanje,
    da tata i mama daju po jednu stanicu od koje nastane dijete....
    nekako čekam da me baš upita (pitao me jednom s nepune 3 kako beba dođe unutra,
    i onda sam započela s tim kako je u ženi već jajna stanica i kako je tim bio zadovoljan
    nisam nikad dovršila)
    a sad mi se čini nametljivo ni iz čega objašnjavati penetraciju ili?

imam i ja ljudsko tijelo od moje male enciklopedije larousse, ali nikako tu rečenicu o penisu i vagini prevaliti preko usta.
    možda da počnem s tim... (mada, ne čitam je često, njemu ta knjiga nije baš napeta, draže su mu stručnije,
    a mala općenito nije baš knjiški tip, a i ne zanima je tematika).

dilema mi je čekati pitanje, ili sama inicirati?
    ja bih još čekala, ali me zanima što vi mislite?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja bi cekala.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj cherry prvotno napisa Vidi poruku
    a sad mi se čini nametljivo ni iz čega objašnjavati penetraciju ili?

imam i ja ljudsko tijelo od moje male enciklopedije larousse, ali nikako tu rečenicu o penisu i vagini prevaliti preko usta.
    možda da počnem s tim... (mada, ne čitam je često, njemu ta knjiga nije baš napeta, draže su mu stručnije,
    a mala općenito nije baš knjiški tip, a i ne zanima je tematika).

dilema mi je čekati pitanje, ili sama inicirati?
    ja bih još čekala, ali me zanima što vi mislite?
    I ja bih čekala. Dok ne pita izravno, mirna si.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Tja, meni se čini da to ovisi i o osobnosti djeteta. Moj mlađi je s četiri-pet godina sve pitao i tražio, stariji nikada (ni danas ga baš ne zanima, ali tu i tamo spomenemo bez previše forsiranja). Imaju oni u glavi neku sliku kako to ide, ali to je sve još prilično daleko od pravog razumijevanja, ili se meni tak čini. Doći će sve na svoje mjesto. Larousse stoji i kod nas na dostupnom mjestu već godinama, ali moju djecu je u toj dobi više zanimalo kako beba izlazi nego kako ulazi. Kasnije je lakše nadograditi na znanje koje već imaju.

Što se spolnosti u ranoj dobi tiče, imam dečke pa nemam iskustva s curicama, ali mi smo svojima davno rekli da pišo koji stoji zapravo vježba kako će obavljati svoj posao ubacivanja bebe u ženin trbuh, ali da se to radi kad ljudi odrastu.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.01.2012. at 12:37

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj miniminia prvotno napisa Vidi poruku
    kradem recept za kolač
    i ja, možda upali

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    ali mi smo svojima davno rekli da pišo koji stoji zapravo vježba kako će obavljati svoj posao ubacivanja bebe u ženin trbuh, ali da se to radi kad ljudi odrastu.

joj sori, smiješno mi je ovo jako.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja ću kupit slikovnicu i reć gle, nova slikovnica, pa ćemo zajedno korak po korak, ali voljela bih neku gdje ima lijepo objašnjen i taj spolni odnos

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

joj sori, smiješno mi je ovo jako.
    Nemaš razloga za ispriku, jer i nama je bilo i tada i danas.... To se rabilo davno kad je takvo tumačenje bilo primjereno. Offt. mislim da je mm to smislio ali to je potpuno nebitno.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja s 4 god. uopće to ne pita, zna da je beba jako mala i da raste u trbuhu, otprilike zna i kak izađe jer je vidjela moje slike iz rađaone i u enciklopediji. Ponekad pita zakaj je seka došla k nama, pa joj odgovorim zato jer smo htjeli imati još jednu curicu. Iako je vidjela tatu golog nikad do sad nije komentirala ništa u vezi različitih spolovila, kao da uopće to ne primjećuje, pa nema smisla govoriti o pravom nastanku bebe ako ne bude baš zahtijevala.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moja isto ne pitaš niš u vezi sex-a, pitala je kak je došla na svijet, gdje je izašla i to, ali ostalo ne.
    Znam da je u vrtiću već čula za to, i kad sam ju pitala šta je to, rekla je kad se dvoje ljube. Ali opet nije
    detaljno ništa pitala. A prije škole bih joj voljela to sve objasniti, da ne bude tudum.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ajd, SB me je malo utješila, jer moje dijete isto ne pita, uopće ga ne zanima, nikad ali nikad nije pitao ništa slično, niti komentirao razliku (jedino po čemu on razlikuje curice od dečki je dužina kose ) između spolova.
    Baš sam se pitala je li to normalno.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I moja cura isto kad ju pitam koja je razlika između cura i dečki kaže da dečki imaju muško ime, odjeću za dečke i kratku kosu. Eventualno je znala spomenuti da mama ima cice a tata nema, to kad je imala cca. 2 god. i prestajale smo s dojenjem, ostalo uopće ne komentira.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Ajd, SB me je malo utješila, jer moje dijete isto ne pita, uopće ga ne zanima, nikad ali nikad nije pitao ništa slično, niti komentirao razliku (jedino po čemu on razlikuje curice od dečki je dužina kose ) između spolova.
    Baš sam se pitala je li to normalno.
    ajde, ti si utjesila mene
    moja sa skoro 6 ne pita.
    jednom je pitala za razliku u spolovilu i ja sam joj objasnila da mi radjamo djecu.
    zna od uvijek za mengu, da i ona ima veze s mogucnoscu radjanja i da zato mengu imaju zene, a ne muskarci.
    jednom sam koristila usporedbu oplodjenog i neoplodjenog kokosjeg jajeta.
    inace od svoje 4. god. ima doma crtic la vie kojeg voli i gleda.
    kao i prvu epizodu u kojoj nastaje zivot.

inace sam ko cvijeta. ne pricam, ne pita, normalno pricam s odraslima, ona slusa, kad ju zanima, pita.
    jos nije pitala kako je beba dosla u trbuh, al prati slike UZVa i gleda kako raste.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ali da, ovisi o djetetu, svojoj 4-godišnjakinji skoro svake večeri umjesto priče za laku noč moram pričati kako živčani impulsi putuju od mozga do ostalih organa, i to u vrlo sitne anatomske i fiziološke detalje
    isto kao i kod mog skoro 4-godišnjaka....

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moj je pitao davno,ali mali je pa nisam baš s detaljima o penetraciji, ali oplodnju i rađanje sam skroz objasnila, doduše meni je lakše jer sam na carski rodila.onda on pita: je li te jako bolilo kad su ti doktori rezali drobu da ja mogu izaći...
    imamo i anegdotu s kondomima,vidio ih je u tatinoj ladici i pitao šta je ovo, a j aglupa nisam se snašla i u brzini samo rekla to je nešto što tati treba,,,pa kad smo idući put bili u dm-a nabacio puna kolica kondoma, a ja mu govorim da vrati, aon viče na sav glas:pusti me to mome tati tjeba ja ću mu kupiti,,,
    a ludnica,tko mi je kriv kad posežem za lakim rješenjima...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ajde, ti si utjesila mene
    moja sa skoro 6 ne pita.
    jednom je pitala za razliku u spolovilu i ja sam joj objasnila da mi radjamo djecu.
    zna od uvijek za mengu, da i ona ima veze s mogucnoscu radjanja i da zato mengu imaju zene, a ne muskarci.
    jednom sam koristila usporedbu oplodjenog i neoplodjenog kokosjeg jajeta.
    inace od svoje 4. god. ima doma crtic la vie kojeg voli i gleda.
    kao i prvu epizodu u kojoj nastaje zivot.

inace sam ko cvijeta. ne pricam, ne pita, normalno pricam s odraslima, ona slusa, kad ju zanima, pita.
    jos nije pitala kako je beba dosla u trbuh, al prati slike UZVa i gleda kako raste.
    Ovako je i kod nas. Ocekivala sam da ce zapitkivati dok sam bila trudna ali nije. Cak sam i bez da pita pokusavala pomalo da joj objasnim otkud beba u stomaku ali nije je interesovalo. Sto se tice izlaska bebe, ne zeli da prica o tome. Ona je rodjena carskim rezom,vidi rez i to je jako interesovalo ali i plasilo. Naravno,zna da to nije prirodno ali toliko je preplasena tim secenjem stomaka da je prirodni porod uopste ne interesuje. Tokom trudnoce sa mladjom, znala je koliko se nadam prirodnom porodu ali ni malo je nije fascinirala i zainteresovala prica o istom jer je bila fiksirana na to da zelimo izbeci "secenje stomaka". Na zalost nije nam uspelo pa i dalje ne zna kako deca dolaze na svet.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •