Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: ucestali nocni podoji

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno ucestali nocni podoji

ne znam ni kako bi nazvala ovaj topic, ne znam cak ni je li ovo spada u poteskoce.
    dakle, preko dana dojim svaka 2 ipo, 3 sata. stavim ga spavati u 9 ipo (svaku noc) i prvo budenje i dojenje je oko ponoc. nakon toga jede svaki sat. znam da cete pitati koliko dugo jede. ne znam, toliko sam umorna da zaspem u meduvremenu. poceo me hvatati strah da po noci nemam dovoljno mlijeka. prekjucer ujutro sam se, ne budi lijena, izdojila u 5 ujutro da vidim sta se dogada u sisama, uspjela sam izdojiti iz obe sise jedva 40 ml. on do 9 (tad se budi) jede jos barem 4 puta, sta pojede ako unutra nema nista?
    prije sam ga vracala u krevetic, sad stalno spava sa mnom. umorna sam. taman zaspem, kad vec slijedi novo dojenje. poslije dugo opet ne mogu zaspati.
    prije nije tako bilo, jeo je svaka 2, 3 sata. onda se broj podoja nocnih poceo povecavati, sad smo dosli do 9.

nije da ne napreduje, ima 4 mjeseca i 6 dana. na zadnjem vaganju s tri ipo mjeseca imao je 7 400.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i sada će ti se opet javiti veliki broj mama čija djeca su puno puno starija od tvoje bebe (čak i dvogodišnjaci) i koja identično doje po noći.
    to ti je jednostavno tako
    nije to ništa čudno, neuobičajeno ili zabrinjavajuće. nego je tako s nekom djecom i gotovo.

druga stvar - izdajanje:
    količina izdojenog nema neke velike veze s količinom mlijeka koje beba može isisati. mnoge majke ne mogu izdojiti niti kap mlijeka, pa im bebe svejedno nisu gladne i super napreduju.
    a isto tako, bebač po noći vjerojatno ne doji toliko često zato što je gladan i žedan, nego zato jer želi tvoju blizinu, i sigurnost svoje drage cice

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga tanjaa
    vjerujem da ti je tesko toliko puta dojiti po noci, ali ne bi trebala biti zabrinuta oko kolicine mlijeka i ne bi trebala pomisliti da ga nema dovoljno, pogovoto nocno dojenje je super stvar za povecanje produkcije mlijeka...

ono sto ti izdojis iz dojke, nije nikakav pokazatelj koliko mlijeka u njoj ima, sisanje bebe je puno ucinkovitije nego izdajanje i sisanje se mlijeka moze 'povuc' vise nego samim izdajanjem...

to sto se maleni poceo buditi po nocu, moze biti iz puno razloga...

osim toga, dojenje nije samo hranjenje, bebi je to i mnogo vise...
    mozda ima nemirniji san, mozda sanja, mozda prolazi neku novu razvojnu fazu, mozda je zainteresiraniji za svijet oko sebe, pa je pun novih dozivljaja....

ako dijete dobro dobiva na tezini, napreduje, vidis po njemu da je aktivno i da prati kad je budno, ako ima dovoljni broj mokrih pelena i sl, nema razloga za strah nedovoljne kolicine mlijeka
    nudi mu koliko god trazi, vjerojatno je faza koja ce proci...
    pokusaj sebi olaksati trenutnu situaciju, neka spava uz tebe, ne budi ga, tj neka popapa u snu, ne pali svjetlo, odmaraj se i ti sto vise, probaj, spavaj kad god on spava, ne brini oko kolicine mlijeka i probaj se opustiti...

javi obavezno kako vam ide, smiruje li se situacija...

po danu setajte, jest bura ali je i sunce, nadjite zavjetrinu i uzivajte skupa

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

zrinka, uvijek brižna i puna toplih riječi .
    trudim se, nekad sam samo umorna.
    hvala cure.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •