-
rezerva jajnika-gdje su nestale moje jajne stanice?
Drage forumasice, vidim da ovdje ima svakojakih iskustava pa vas molim za pomoc! Moja prica je relativno duga, ali malo cu skratiti.
Naime, moja dg. je takva da nikada nisam imala spontanu mjesecnicu, (imam 34 god.) Popila sam sleper Trisequensa uz koje je moj ciklus redovit, ali je umjetno izazvan. Znaci, krverenje svakih 28 dana, ali bez ovulacije jer su mi LH i FSH uduvijek bili preniski. Medjutim, zadnji nalaz je pokazao LH 9.66, a FSH 24,16 mlU/mL
sto je za moju dg. medicinski nemoguce jer je problem u podrazaju hipofize/hipotalamusa. Znaci, iz nekog razloga je moj sistem nakon tolikih godina "proradio", ali je ocito "preradio" jer su te vrijednosti visoke. Dobila sam upute za vadjenje AMH i Inhibina B (jos nisam obavila) jer se po svemu sudeci radi o smanjenoj rezervi jajnika. Na UZV su se po prvi puta pojavile moje primarne folikule, na svakom jajniku po 3-4, ali nazalost, bez vodeceg folikula, tako da od ovulacije opet nista. 
Ono sto mene zanima je, kako su se moje rezerve mogle isprazniti ako nikada i nisam imala ovulaciju?
Pijem caj od marulje, nadam se da ce malo "pogurati" moje jajnike, ako je to uopce moguce...
Molim vas za podrsku, podjelu iskustva, savjet...bilo sto jer sam ocajna.
-
Pauhiljica, tražeći neku temu9 vidim da ti nitko nije odogovorio. Ne znam odgovor na ovo pitanje. Mogu eventualno preporučiti kojeg doktora da pitaš. Sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma