-
Problem sa pojasom na Romer King
Imamo Romer King, 9-18 kg. Montirana je na onom pregledu u 10 mj. No, nakon nekog vremena primjetili smo ovo: sjedalica je iza suvozaca. Stavim H, zategnem pojaseve kako su mi cure pokazale. I sve je OK neko vrijeme, no onda primjetim da je desni pojas olabavio, odnosno kao da je otpustio. Dakle, npr. kad zategnem, mogu gurnuti 1 prst. Nakon par minuta voznje mogu gurnuti 2-3 prsta izmedju H i pojasa. To se desava samo na desnm pojasu. MM je sjedalicu izvadio, drzali smo H u kuci neko vrijeme i pojas nije olabavio. Opet smo je namontirali u auto, vozili se i opet isti problem.
MM misli da je mozda razlog sto je sjedalica u autu malo nagnuta na lijevu stranu, ne stoji ravno.
Mislili smo doci na pregled, kad ono bio je jucer!, dobro da sam navecer pogledala na webu!!inace bi danas uredno dosli u Heinzlovu
Ono, iz navike sam zapamtila da su pregledi u nedjelju.
No, evo ako znate da li ovaj problem narusava sigurnost?
Nazalost, kupljena je u SLO, tamo sam zvala, mogu oni pogledati, ali ostaje kod njih 10tak dana u servisu. To mi nije zgodno - nismo neki putnici, ali kaj ako moram kog doktora ili do baka i djedova?
Osim toga, moram priznati da ovaj problem se tesko samo tako ustanovi-pojavi se tek nakon sto H vozimo barem 10tak minuta. Na prvi pogled, kad se H stavi u sjedalicu i zategnu pojasevi sve je OK. MM ima ideju da sjedalicu u autu treba poravnati na način da se nesto ispod lijeve strane da sjedalica bude na ravnom???
Hvala cure, nadam se da ste me skuzile...
-
Definitivno trebate sjedalicu poslati na reklamaciju. Pokusajte naci negdje sjedalicu na posudbu dok vam se ova ne popravi.
-
RE:
Steta sto nema neke druge opcije... No, jucer smo kupili Maxi Cosi Priori XP, prekrasna je, dizajn je divan (rozo-crvena), neka nova linija. Nadam se da je sigurna koliko je i lijepa. :D
Romer cemo odvesti u SLO na servis, pa ako je poprave, s obzirom da imamo 2 auta, barem cemo se rijesiti problema sa prenasanjem sjedalice iz jednoga u drugi.
-
RE:
Dakle, evo da napisem nastavak. Sjedalicu smo odvezi na servis, odnosno ostavili smo je u Baby Centru Brezice. I za nekih 2 tj podigli. I dobili papir iz servis, nista objasnjeno, samo napomea " da treba provjeriti da su pojasevi dobro zategnuti kada vezemo djete". I stvarno je bilo sve OK. No, jucer sam opet primjetila istu stvar. Desni pojas je stalno labaviji. Nekako se ne moze zategnuti do kraja.
Tako da cemo opet u kupnju AS. Super, to ce nam biti sjedalica br. 4. Skup sport, nema sta.
Planiramo uzeti neku od 9-36, pa ako imate savjeta...Vidim da se dosta spominje Bebe Confort?
-
Nemojte tako lako odustati.
Odnesite opet na reklamaciju. A ako vas zafrkavaju, ili cist za dobru mjeru, kontaktirajte i proizvodaca direktno. Recite im da "The harness system's adjustment locking device ('A' lock) does not appear to be working properly. The right harness strap, after being tightened, slackens on its own after a certain period of time."
-
RE:
Hvala, ali odustali smo....Nezgodno mi je voziti sjedalicu u Brezice, tamo objasnjavati prodavacicama, pa mozes misliti kako one to objasne serviseru....Nezgodno je sto se problem desava nakon 10tak min voznje, dakle kada se djete stavi u sjedalicu i zategne sve izgleda super...Osim toga, ne desava se uvijek, mozda u 50% voznji...mislim da mi garancija jos uvijek vrijedi, ali ja mislim da ako se po necemu "rovari" nikada to nije vise tako sigurno...
tako da smo obavili shopping i kupili istu kakvu vec imamao, Maxi Cosi Priori. Nego, znam da je Roda svojevremeno trazila sjedalice za obuku. Da li bi vam posluzila ova Romer? Jer necu je prodavati niti poklanjati, jedino da je bacim ili da mi stoji na tavanu.
-
Dobro bi nam dosla za obuku, hvala na ponudi
Jel imas slucajno i racun, pa da mi pokusamo utjerat popravak?
-
RE:
Eh racun...mi to kupili kao sto sam i rekla u SLO, Baby Centar. I naravno, kada smo ttrazili povrat poreza dali smo i racun...No priznali su nam reklamaciju jer smo clan njihovog kluba, pa se vidjelo da smo kupili. No, imam papire iz servis centra, tamo se sve vidi pa cu vam to isto dati.
Posalji mi pp da se dogovorimo gdje da je donesem, moze?
-
Hvala Deaedi što nam je poklonila i donijela sjedalicu.
:D
-
RE:
Neam na cemu. Barem sam upoznala mamu Niku i njezina dva prekrasna sincica
Inace, nadam se da si skuzila, upute i ostali papiri su u onom dzepicu otraga na sjedalici.
-
Da malo "dignem" ovu temu, jer imamo sličan problem.
Imamo dvije King TS Plus-ice - jednu za naš, drugu za djedino auto jer malenoga prevozi iz vrtića do njih doma.
Pojas automobila klizi kroz kopče (obje) na King TS Plusici koju smo uzeli za djedino auto, ima par mjeseci u Brežicama (naravno, bio popust). Tako da se AS nije mogla dobro pričvrstiti i stalno je klizila po sjedalu auta. Prošli vikend smo ju vratili u dućan na reklamaciju, i čekamo da nas nazovu.
Nego, to smo primijetili i kod naše AS, (eto baš danas) i pomalo mi sve skupa ide na živce
Muž je privremeno "riješio" problem tako da je stavio dodatno podebljanje između kopče i pojasa, tako da na tom mjestu gdje kopča uhvati pojas, više ne klizi. Privremeno, dok ne dobijemo onu prvu AS (djedinu) tako da ovu možemo poslati na servis.
Samo da napomenem - ovu našu sjedalicu smo često premještali iz jednog auta u drugo, dok nismu kupili drugu. Tako da se možda kopča pojasa rasklimala ? :? Ali to ne bi smjela raditi, bez obzira na broj premještanja iz jednog auta u drugo. Druga sjedalica je stalno bila u jednom autu, pa za kopču nema "isprike".
Događa li se to ikome s ovom autosjedalicom ? Baš mi je čudno - ista greška na istim autosjedalicama, ali različitih datuma proizvodnje.
-
Dakle ova saga se nastavlja ...
Dobili smo onu prvu autosjedalicu ima dva tjedna, došla je sa servisa, i sad je u autu - malo u našem, malo u djedinom.
Prva Kingica je na putu za Njemačku, i ne vjerujem da ćemo je vidjeti idućih mjesec (možda i više) dana. Uglavnom, nazvali su nas iz Baby Centra da dođemo po nju u dućan. MM je otišao, isprobao ju u autu i vidio da pojas opet klizi kroz kopču. U dućanu su je također isprobali, i vidjeli da prijavljeni problem nije riješen. Valjda su u servisu rekli da autosjedalicu treba poslati proizvođaču. OK, ako je nešto ozbiljno, možda je tako i bolje.
Međutim, u dućanu nam nisu htjeli dati zamjensku, nisu je htjeli ni zamijeniti za novu, a tražili su da poštarinu do Njemačke i natrag platimo mi
E tu je MM počeo vikat, prodavačica je nazvala šefa u Ljubljanu i na kraju će Baby Center ipak platiti tu poštarinu. Bar nešto, pošteno od njih. Da li naši dobavljači tako rade ? :?
Eto, koliko god smo uštedili na cijeni zbog tih popusta u dućanu, toliko ćemo doći na isto zbog benzina i živaca
-
-
-
Samo za one koji iz bilo kojeg razloga trebaju poslati AS u Roemer-ov servis u Njemačkoj - naša se AS vratila u Brežice, nakon nepunih mjesec dana :D Nismo još išli po nju, ali se nadam se da je sada sve OK.
Ovaj veseljko šta skakuće znači da sam sretna šta više ne moramo premještati ovu jednu AS između didinog auta i našeg
-
luda sam više od cijele te priče sa AS. taman se odlučim za nešto, pa pročitam 'zašto ipak ne'.
šta to zapravo znači? jedino vidim da se dosad nije žalio nitko tko je kupio AS sa isofix-om. ili ima i toga?
-
Koristimo Romer King TS plus cca 3 mj.
Zanima me može li se ispod sjedalice staviti nešto kao npr. ručnik da ju izravnam? Ko da malo "propada" prema sredini sjedala. Montirana je iza vozača i kad ju gledaš sprijeda, malo stoji ukoso, s lijeve strane je niža. Nadam se da ste me skužile. :/
Izgleda ko da je prejako učvršćena pa pada na onu stranu di se kopča pojas (od auta). Ali kad ju olabavim onda nije fiksirana kako treba, miče se.
Kad je izvadim i ponovno učvrstim, sve OK. Ali nakon nekog vremena korištenja, stoji ukoso.
Stvarno se nadam da ste me skužile i da će mi netko pomoć.
-
-
Osoblje foruma
-
Nisam educirana strucnjakinja za stolice, ali mislim da ispod stolice NISTA ne smije biti, jer ti naprosto nece dobro sjesti i dijete ti u njoj nece biti sigurno. Pretrazi u pretrazniku malo info o stolicama pa vidi sama.
-
mikka prvotno napisa
koji auto imas?
Tek sad vidim. Audi A4.
Nemojte mi sad reć da ta sjedalica ne paše u taj auto jer ću se upucat!
-
Osoblje foruma
ne, nije to, nego ja imam mazdu i totalno mi je cudno "sjedala" romerica na zadnji sic, plahutala je sim-tam dok mi daddycool nije objasnio trik sa zadnjim sjedalom kod mazde.
gdje vam stoji sjedalica? mozda da ju stavite u sredinu, ako tamo postoji pojas u 3 tocke? inace, uskoro je pregled sjedalica u zg (19.01.) pa mozete ici skicnuti da vam netko strucan pokaze kako montirati bez nuspojava.
-
Ne može u sredinu. Na pregled nisam mogla ići.
Probala sam ju ponovno pričvrstiti i zasad stoji OK. Vidjet ćemo hoće li se i kada opet nakriviti.
Svejedno, hvala ti!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma