-
Premještaj u drugu grupu?
Pozdravlja vas mama dvoje malih vrtićaraca.
Iako već dugo čitam ovaj forum i uglavnom sam našla odgovore na sve što me zanimalo sada imam dilemu za čije rješenje bih molila vašu pomoć. Imam dijete koje će uskoro navršiti 3,5 godine i ove jeseni je krenuo u vrtić. Njega i još jedno dijete su stavili u već formiranu grupu i među najmlađima je u grupi. Od početka vidim da se uopće ne uklapa i sebe uopće ne doživljava kao dio te grupe. Teta me uvjerava da je prerano i da ima vremena da se uklopi. Međutim, ono što mene zabrinjava je što su svi ti dečkići stariji i po godinu dana, drugačije se igraju a njega zovu bebać i otjeraju ga ako im se hoće pridružiti. Onda im on naravno frustriran poruši što su složili pa ga oni opet otjeraju i tako u krug. Ne sviđa mi se što je sukob jedina interakcija koju ima s djecom. Inače, on sam primjećuje da puno toga ne zna kao druga djeca (npr. crtati) pa zna reći "ja ništa ne znam u vrtiću". Bojim se da bi takvo okruženje umjesto stimulativnog imalo upravo suprotan učinak, da mu negativno utječe na samopouzdanje. Inače ima vrtićkog iskustva, prošle godine je išao u drugi vrtić (privatni) i nije bilo problema. Moje pitanje je da li da tražim da ga premjeste u drugu grupu (ako je to uopće moguće) koja bi mu možda više odgovarala po dobi. Većina ove djece će godinu dana prije njega krenuti u školu. Dvoumim se da li je veća šteta sada ga premještati iako mislim da mu ne bi falile ni tete ni djeca ili čekati da bude stariji i nadati se da će se vremenom uklopiti. Htjela bih čuti vaša mišljenja, možda iz osobnog iskustva, prije nego se upustim u neku akciju. Nadam se da ću brzo dobiti odgovore jer bih stvarno što prije to htjela riješiti. Hvala.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma