Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: pomoć oko autosjedalice

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno pomoć oko autosjedalice

molim vas pomoć,
    već neko vrijeme tražim po netu koju autosjedalicu kupiti za dijete koje ima 3god i 2 mj a ima samo 12 kg (niti toliko)
    totalno sam se izgubila u odabiru a najviše me buni da li mogu i onu od 15 do 36 kg?

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ili 9-18 ili kombiniranu 9-36.

Za 15-36 je puno premala- morala bi imati minimalno 15 kg za nju, a preporučljivo bi bilo da je do 18 kg u grupi 1 (9-18 kg) pa da tek onda prijeđe u veću.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Evo, idealna za vas, cijena 1.770. Sasvim OK
    http://www.eburza.hr/recaro/index.php?menu=5&action=1

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

znači ipak bi bila najbolja 9-18 ili kombinirana

ali postoji problemčić, naime ja sam s otoka i mogu eventualno u split u šoping tako da i nemam baš neki izbor,
    čak bi bila i zadovoljna s rabljenom

hvala na pomoći
    Posljednje uređivanje od astral : 10.01.2012. at 21:20

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nisam iz Splita, ali sigurno možeš naći dobar izbor sjedalica u ovim grupama.
    Nije ni rabljena loš izbor, ali treba paziti u kakvom je stanju, koliko je stara, da nije bila nikad u sudaru.

U svakom slučaju, mislim da nećeš puno pogriješiti bilo da uzmeš 9-18, bilo 9-36 jer tvoja curka vjerojatno neće još dosta dugo doći do 18 kg. Moja je slična- oko godinu dana starija od tvoje i ima 15,5 kg.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

da, to sam i mislila, pa nać ćemo već nešto
    hvala na pomoći

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nema na čemu.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

moja curka ima 2 god i 3mj i 12 kg, da li mi je bolje uzeti sjedalicu od 9-18 ili od 9-36?

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja bi se uvijek prije odlučila za 9-18 jer mi se ne sviđa da mi se dijete vozi u as koja je provela 10 godina u autu ..

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

koristili bi ju prema roku, nekako mi se čini da će se u ovoj do 18 kg moći kratko voziti

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

E to mi uopće nije palo na pamet budući da ova moja žgoljavica ima 11ipo kg a 3ipo god...
    1. rođ 9, 2. 10 kg :D

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    znači ipak bi bila najbolja 9-18 ili kombinirana

ali postoji problemčić, naime ja sam s otoka i mogu eventualno u split u šoping tako da i nemam baš neki izbor,
    čak bi bila i zadovoljna s rabljenom

hvala na pomoći
    Možeš stolicu naručiti internetom, dostava besplatna, na onoj stranici koju sam ti linkala. Možeš ih nazvati da pitaš može li stolica u tvoj auto. Imaju često i akcije, sad je snižena ona recaro.
    Link za kontakt:
    http://www.svijet-beba.hr/kontakt-dj...olica__101.htm

Mislim da je to u redu ako nemaš mogućnosti ići direktno u dućan.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Smokvica. prvotno napisa Vidi poruku
    E to mi uopće nije palo na pamet budući da ova moja žgoljavica ima 11ipo kg a 3ipo god...
    1. rođ 9, 2. 10 kg :D
    i moja je žgoljavica, ali piše da u prosjeku djeca imaju 18 kg s 4-5 godina, znači da bi se vozila samo 1,5-2,5 godine u njoj

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ako je žgoljavica vjerojatnije je da će je prije prerast po visini.. Teško da će i do 6e god. natuč 7kg
    Moja je sjela u BC axiss na jesen 2009 sa godinu i 3mj, sad ima 3 i 7 mj, i još komodno sjedi u njoj
    uzmi u obzir da su kombinirane puno robusnije, pa djetetu od 1 god ako je mrvica kao naše curke sigurno bolje leži manja As

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Možeš stolicu naručiti internetom, dostava besplatna, na onoj stranici koju sam ti linkala. Možeš ih nazvati da pitaš može li stolica u tvoj auto. Imaju često i akcije, sad je snižena ona recaro.
    Link za kontakt:
    http://www.svijet-beba.hr/kontakt-dj...olica__101.htm

Mislim da je to u redu ako nemaš mogućnosti ići direktno u dućan.

mislim da sam našla jednu rabljenu tu na burzi- još nije pao dogovor

ali hvala na info, ako mi zatreba dobro će doći

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Saznavši da dijete ne smije u AS stariju od 5 godina, unatoč uščuvanosti i povremenoj korištenosti, moramo kupiti novu AS.
    Jesu li AS s bazom sigurnija?
    Koja je prednost takvih AS?

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj MASLINA1973 prvotno napisa Vidi poruku
    Saznavši da dijete ne smije u AS stariju od 5 godina, unatoč uščuvanosti i povremenoj korištenosti, moramo kupiti novu AS.
    Jesu li AS s bazom sigurnija?
    Koja je prednost takvih AS?
    AS s bazom uglavnom je jednako sigurna kao i sjedalica bez baze, pod uvjetom da su ispravno postavljene. Normalno da postoji razlika od modela do modela pa to nije univerzalno pravilo.
    Prednost im je ta što je kod nekih izvedbi, puno jednostavnije postavljanje sjedalice u auto ukoliko imate bazu. Kažem kod nekih jer kod nekih modela mi uopće nije jasna funkcija baze osim da se roditeljima izbije još koja kuna. U nekim, vrlo rijetkim slučajevima, baza omogućava dobivanje boljeg kuta za novorođenče. No to je vrlo rijetko i najčešće baza proizvodi upravo kontraefekt.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    AS s bazom uglavnom je jednako sigurna kao i sjedalica bez baze, pod uvjetom da su ispravno postavljene. Normalno da postoji razlika od modela do modela pa to nije univerzalno pravilo.
    Prednost im je ta što je kod nekih izvedbi, puno jednostavnije postavljanje sjedalice u auto ukoliko imate bazu. Kažem kod nekih jer kod nekih modela mi uopće nije jasna funkcija baze osim da se roditeljima izbije još koja kuna. U nekim, vrlo rijetkim slučajevima, baza omogućava dobivanje boljeg kuta za novorođenče. No to je vrlo rijetko i najčešće baza proizvodi upravo kontraefekt.
    mene konkretno zanima da li je cybex pallas puno bolja s isofixom ili je sjedalica dobra i bez njega?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sjedalica bez isofixa je jednako dobra kao i ona sa isofixom (ukoliko je ispravno montirana).
    Isofix samo olakšava postavljanje ako se koristi u više auta i smanjuje se mogućnost pogreške prilikom montiranja.

orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Mi smo nedavno kupili Recaro young sport! Izrađena je od memori pjene i rok trajanja joj je 10 god. ( ili 12 god zaboravila sam, ali piše mi na garanciji ) To mi jedino i je logično za sjedalicu 9-36 kg.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i naša cybex ima rok trajanja 11 godina

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa Vidi poruku
    Isofix samo olakšava postavljanje ako se koristi u više auta i smanjuje se mogućnost pogreške prilikom montiranja.
    mi smo razmišljali uzeti s isofixom ili bez i na kraju smo uzeli bez, ne selimo je pa nam i ne treba radi toga

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •