-
Budimo konstruktivne: Rodilište treba...
Čitam što je sve smetalo rodilje u našim rodilištima pa razmišljam što bi trebalo učiniti da se to promjeni. Šokirana sam pročitanim, a mogu misliti kako je bilo vama koje ste to doživjele.
Dakle, rodilište treba:
... udobnu, toplu i ugodnu sobu za posjetitelje, sa stolom i stolcima (ako se žele svi malo pogostiti donešenom hranom), udobnim kaučem (za mame koje ne mogu sjediti), prematalicom (da može beba premotati), kutićem za stariju djecu (stolić sa malim stolcima i priborom za crtanje, kutija s igračkama)
...efikasno zvono za pozivanje pomoći, koje sestre neće isključiti!!, nego će se odazivati
... brošure o dojenju, filmove na dvd-u na tu temu, educirano osoblje spremno pomoći i strpljivo hrabriti mamu ako treba satima, da satima! (makar to osoblje bile dobro educirane praktikantice)
...sobu za mame i bebe (isključivo, bez tata, rodbine) u koju mama dolazi ako ima nedoumica, pitanja, potrebu dobiti savjet, s udobnim foteljama za dojenje, jastucima za dojenje i sestrama spremnim priskočiti namjestiti bebu
... nastavite niz
Posljednje uređivanje od mama_jos_malo : 29.01.2012. at 09:38
-
jel ti to ozbiljno ili se zezaš?
-
više osoblja, puno više
više edukacije kako primiti dijete, kako ga okretati nositi.
radionice koje organiziraju rodilišta i pedijatri
normalne krevete
nove madrace
nove jastuke
nove ormariće
kupaonice su posebna kategorija, no dobro to ovisi i od rodilja kojew su na odjelu, nekima je čistoća i higijena naučna fantastika
Posljednje uređivanje od ardnas : 29.01.2012. at 10:09
-
ah konstruktivan treba biti. ispričavam se.
pojedinim ljudima bi trebalo malo više pristojnosti, ljudskosti i topline. da se ugledaju na svoje kolege koji jesu takvi, a zaista ih ima. bar sam ih ja dosta susrela. moja doktorica npr. puna razumijevanja, uvijek sluša i racionalno sve objasni, dobar dijagnostičar, dobar čovjek. hrpa je takvih, nesebičnih, spremnih pomoći čak i van onoga što im je dužnost. no na žalost ima i onih bezobraznih, van svake razine pristojnosti u komunikaciji, nesusretljivih (i na takve sam na žalost naletila).
evo samo uvesti nekog reda među takve, a svi ovi kreveti, posebne sobe i ostalo je svejedno van naše moći i po meni trenutno prilično nevažno s obzirom na cijelu ekonomsku situaciju.
-
Rodila sam u Petrovoj prije pet godina dok su sobe bile osmerokrevetne, kupaonice zajedničke i pljesnjive, bebe odvojene od mama, posjete primane kod aparata za kavu, dakle sve ovo iz prvog posta čisti SF. Iz bolnice sam izašla sretna jer me porodio predivan doktor s predivnom babicom, specijalianticom koja mi je pridržavala leđa, MM koji je bio čiavo vrijeme prisutan i uspio sve snimiti, sestre su me naučile dojiti, dolazile su na svaki poziv, što sam tražila to sam i dobila, bile one ljubazne ili ne. Sada me čeka ponovo porod u Petrovoj, uvjeti su daleko bolji, sve je preuređeno, ali ja bi potpisala sve što je bilo i prvi put samo da ekipa oko mene bude jednako divna i suportivna. Vjerujem da u privatnim klinikama postoji sve ovo što se kao konstruktivno predlaže, ali u našim državnim bolnicama ima i prioritetnijih stvari. Ne bi ih znala nabrojati, ali vjerujem da se sredstva mogu i moraju usmjeravati na istaživanja, školovanja, aparaturu... Dok je osoblje stručno, ja se ne bojim. Ophođenje je ionako stvar osobne kulture, moja konstruktivnost tu ne može ništa.
-
I ja isto mislim da je sve oko predivno ali jaaako nedostizno, jest da neke stvari ovise o dobroj volji i educiranosti osoblja, ali nema ni novaca na kapaciteta za sve te kutke! Pa meni je frendica u petrovoj rodila na carski i otpremili su je doma nakon 4 dana jer nema mjesta! Gore na babinjacama je isto koma guzva!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma