Pozdrav svima!
Za početak vam se želim zahvaliti na svim informacijama i trudu koji ulažete u ovaj forum.Nažalost,u 21 stoljeću su upravo forumi platforme za obrazovanje žena o vlastitom tijelu.Kažem nažalost jer bi to trebao biti sastavni dio naše kulture.
Naslov posvećujem onim doktorima koji savjesno rade svoj posao i kojima su majka i dijete na prvom mjestu.Vjerujte ima ih.
Često na forumu rasprava ode predaleko,nižu se svakakve riječi,imena,prezimena...a izgubi se osjećaj za onoga koji čita.Znam i da forum često služi za izbacivanje tuge i bijesa,svi ponekad imamo potrebu za istim...ali razmislimo još jedno o onima koji čitaju.Nema svaka žena dovoljno samopouzdanja da s foruma pokupi informacije koje će ju učiniti hrabrijom, jer samtram da nas znanje čini takvima.
Ja sam imala tu sreću imati uz sebe doktora koji mi je vodio obje trudnoće i koji me je oba puta porodio.Dakle,nismo se upoznali u rađaoni.Oba puta sam rodila prirodnim putem,u tišini,bez strke i filmske dramatike.Posebno se sjećam osjećaja poslje prvog poroda.Bila sam velika kao nikada u životu,sama sebi toliko važna da sam imala osjećaj da ti doktori i sestre koji bauljaju u žurbi kraj mene čekaju da im se obratim i podjelim koji autogramBebe nisam bila svjesna još dosta dugo
Dok sam tamo ležala u moj box ulazi žena s papirom u ruci koja je histerično vrištala,vikala na tog istog doktora koji ju je samo bespomoćno gledao.Pokušao ju je pogladiti po glavi da se malo smiri,ali nije pomagalo.Histerizirala je da ne želi ctg,da ju ne diraju,da ju ne režu...a nije ni legla na krevet kako spada.Tužno je kad vidiš nekoga s toliko straha i averzije prema svemu što hoda u bijeloj kuti.Zar je moguće da od straha ne vidiš dobrog čovjeka pored sebe?!
Žena je sestri otkinula rukav,dr je dobio nogom u rame,srušila je onaj stalka za infuziju...ko ranjena životinja.Ugl,porod je prošao brzinom svjetlosti.Mislim da ni nije bila šivana jer je jako brzo ležala kraj mene na hodniku.Tresla se kao prut,a niz lice su joj se samo suze slijevale.U tom trenutku su se moji obožavatelji razišli!
Još jednom napominjem da mi nije namjera nekoga uvrijediti.Samo vas molim da razmislite malo na koji način ćete nešto napisati i da izbjegnete spominjanje konkretnih imena i detalja.Ne zbog doktora,već zbog žena poput ove iz moje priče.
Isto mislim o rasparavam o carskom rezu i epiduralnoj.Dakle,ne govorim o privatnom rodilištu gdje 99% žena tako rađa i po koje dolazi otac s hrpom balona i košarom za kolica,već o bolnicama di se na carski ne šalje iz štosa.Znam da doktora ima svakakvih...kao i pekara i bankara,ali hajde da budu nevini bar dok se krivnja ne dokaže.
Epiduralna ponekad znači najbliža opcija prirodnom porodu,tj opcija da se izbjegne carski rez,a ne olakšanje razmaženoj ženi koja baš ne bi da ju boli.
Trudnicama želim sretne porode i mirisne bebice,a svima ostalima još jednom hvala na mnoštvu informacija.