Results 1 to 21 of 21

Thread: problem s Moulinex pekačem kruha

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1

    Default problem s Moulinex pekačem kruha

    Molila bih da mi se javi neko ko posjeduje pekac kruha MOULINEX OW2000,naime imam malih problemcica sa istim,jer mi kruh ne potamni odozgo,pa ako mi moze neko pomoci u cemu je rijec,u programiranju ili?
    Unaprijed zahvalna! :D

    ms. ivy editirala naslov da bude jasniji

  2. #2

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    416

    Default

    Pridružujem se pitanju. Isti problem, pekač je Moulinex al ne znam broj. Kruh moramo dopeći u pećnici odozgo.

  3. #3
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Mislim da si potrefila u bit problema. To je jednostavno osobina svih pekača (koje poznajem), jer nemaju grijač odozgor. Skužio sam da kruh bude manje anemičan ako ga ostavim na održavanju topline još ~20 minuta nakon što je pečen.

  4. #4

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    416

    Default

    Hvala. Već sam mislila reklamirat...

  5. #5
    vještičica's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    vjesticica[at!]gmail.com
    Posts
    3,005

    Default

    Isti pekač i isti problem, i pali Davorovo rješenje (isprobala) :D

  6. #6

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Matulji - Opatija
    Posts
    369

    Default

    Nakon pečenja znala sam ga staviti da se još peče cca 15-20 min. i bio je dobar.

  7. #7
    saška's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Osijek
    Posts
    1,051

    Default

    Quote Originally Posted by vještičica
    Isti pekač i isti problem, i pali Davorovo rješenje (isprobala) :D
    x

  8. #8

    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    71

    Default

    u zadnje vrijeme naš stvara katasrofanu buku, pečemo kruh u banju iza zatvorenih vrata i opet nas probudi. ima li ko ideju čime bi mogli podmazat on vrtilicu?

  9. #9
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Možeš je umočiti u obično ulje, ali sumnjam da je problem u vrtilici. Bit će da je u motoru, tj. onom dijelu što vrti vrtilicu.

  10. #10
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Vidi koliko je teško okretati propelere (kad su napiknuti na svoje mjesto u posudi, a još nije posuda u pekaču). Ako ide teško, vjerojatno u ležajevima ima tijesta. Nažalost tu nema puno pomoći osim jedne: ne prati posudu. Pokazalo se da su ležajevi u puno boljem stanju i puno duže vremena ako se posuda ne pere. Kad pereš posudu onda u ležaj uđe voda s ostacima kruha i tamo se gomila. Kad umjesto toga samo obrišeš onda seležajevi manje prljaju.
    Posuda ti neće biti prljava da ju moraš prati, osim ako u stroju radiš pekmez ili mijesiš tijesto za nešto izvan stroja. Samo obrišeš krpom.

  11. #11

    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    71

    Default

    svakako hvala vam na odgovorima
    bojim se da mu baš i nema pomoći, star je već nekoliko godina (3-4), u međuvremenu smo već minjali motor i posudu, ne perem je klasično, napunim toplom vodom pa kad malo omekša pobrišem spužvicom, a radili i marmeladu...

  12. #12
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Daj svejedno provjeri koliko glatko idu propeleri kad se osuši. Ovo s namakanjem je upravo postupak koji mislim da je najbolje izbjegavati.

  13. #13
    alkemicar's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    suncani jug :)
    Posts
    1,071

    Default

    Ja imam Moulinex OW2000 već 2 godine i za sad je ok
    Ovo anemično pečenje riješim kao što Davor kaže
    A lupanje još nije počelo, pa se nadam da ni neće skoro
    Koliko je realno za očekivati da će mi trajati pekač, ako uzmemo u obzir da kruh pečem svako 2 dana ?

  14. #14
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Jako teško pogoditi. Vjerojatnije će ti prvo otići kalup, ali njih ima na servisu. Meni je na prvom stroju riknuo grijač, a to baš nikako ne možeš predvidjeti.
    Recimo 2-3 godine bi trebalo biti sve OK. Potom ako crkne trk u dućan po novi. Ako servisiranje staroga prođe na dobro onda imaš rezervni stroj.

  15. #15
    alkemicar's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    suncani jug :)
    Posts
    1,071

    Default

    hvala ti
    znači trebam se skoro pripremiti na nešto
    al svakako pomažu ova vaša iskustva i savjeti

  16. #16
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Ma ne, to ti je samo nekakva iskustvena srednja vrijednost poluraspada stroja
    Koristio sam privremeno nekakav japanski stroj koji je tada bio 20 godina star i nikad nikakvog kvara. To ti je kako ti se potrefi.

    Osobno mislim da je najbolji onaj stroj s kojim se sprijateljiš. Ako se u startu ne dogodi "kemija" onda su sami problemi, iako stroju tehnički gledano baš ništa ne fali.

  17. #17
    Marna's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Rijeka
    Posts
    812

    Default

    Imam jedno pitanje za pekač kruha, iako nije Moulinex, već neki Orion.
    Naime, nakon završetka pečenja(programa), zasvira alarm, dakle, kruh je gotov, ali ponekad mi se dogodi da je kruh na vrhu udubljen.

    Kruh je pečen, ali stvori se ta udubina i nije baš estetski, iako je kruh fin i mekan.
    Davore, da primjenim tvoj savjet tj. da ostavim kruh u pekaču na održavanju temperature još cca 20 minuta?

  18. #18
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Prije Davora, mogu ja?
    Obično to bude ili zbog viška vlage ili viška kvasca. Ili možda oboje.
    Dakle, malo smanji vodu, a vjerojatno možeš smanjiti i kvasac.
    Inače na pola kile brašna nipošto ne treba više od 3/4 do 1 žličice kvasca.
    Održavanje temperature još 20 minuta neće pomoći da se nastala udubina izboči.

    Inače, ta rupa mi je nešto kad je vidim.

  19. #19

    Default

    Nama na 605 g brašna piše 1,5 m.žličica kvasca, mi stavljamo dvije male (doduše ne po mjerici koju smo dobili s pekačem nego po našim m.žličicama) i kruh bude savršen. Nikada rupe nije bilo.
    Meni u uputama za rupu piše - nedovoljno brašna, previše kvasca, previše vode, voda previše topla.

  20. #20
    vještičica's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    vjesticica[at!]gmail.com
    Posts
    3,005

    Default

    manje kvasca, ta rupa znači da je hljeb prekvasao
    ja stavim duplo manje nego što piše u receptu u onoj knjižici koja je došla uz pekač

  21. #21
    Marna's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Rijeka
    Posts
    812

    Default

    Hvala vam za savjete.
    Ravnala sam se po uputama koje sam dobila s pekačem.

    Nekoliko puta mi se dogodila ta rupa u sredini kruha.
    Ok, kruh je bio pečen, fin za jesti, ali ...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •