Results 1 to 24 of 24

Thread: Pozdravlja vas moja baka

Default Pozdravlja vas moja baka

Sjetila se moja mama neki dan kako je na tv-u gledala priču o bezpelenaštvu.Baka sluša iz prikrajka i kaže:"Viš ti,ne živim ja uzalud 87 godina.Sad sam shvatila da neki bog i znam,a nisam ni u školu išla."I krene priča...Deda i baka su bili jako siromašni.Kad se rodila moja mama,baka nije imala za pelene,pa je od podsuknje napravila 2 pelene.To je imala samo za van da ju ljudi ne pitaju zašto je dijete gologuzo

Imala je i jednu krpicu za "hvatanje"-kak ona veli."I tak sam ti ja u nju gledala po cijeli dan dok nisam shvatila kak izgleda trenutak prije nego će se unerediti.I naučila sam.Lepo sam uhvatila s krpicom,to oprala da imam za drugo hvatanje i tak svaki dan.Jedino me deda me zeznuo kad je poslje za uju kupio pelene.To je meni bilo komplicirano."

Poslje sam joj objasnila da na internetu žene imaju grupu samo o tome,a ona ko iz topa: "Pametne žene.Puno mi ih pozdravi!"

Marsupilami's Avatar

Predivno
    Ne spadam na ovaj podforum, ali slucajno naletih....bas mi je mila tvoja baka

mala-vila's Avatar

za baku!

kljucic's Avatar

Preslatko Pozdravi baku!

kole's Avatar

Divno! Pozdrav za baku

Slatko! Pozdrav baki !!

Zrina's Avatar

Baš fora...i mene je to dugo kopkalo kako su se prije snalazili bez pelena sa malim bebicama jer znam sigurno da ih nisu svi imali. Bravo baka!

Pozdrav baki.

Super mi je kako se neke stvari očuvaju

bobač's Avatar

pozdrav baki i bravo za nju
    mislim da je nama danas to nezamislivo(barem meni)

živila baka!
    ..mogli bi se za više stvari okrenuti našim bakama, jer tada nije bilo modernih č. zatrovanih pomagala ni za pranje ni za čišćenje..

Osoblje foruma mikka's Avatar

pozdrav baki

meni je nezamislivo sve drugo, pitala me neki dan kljucic jel sam imala snage za bespelenasenje i s trecom, reko kakve snage, ja ni ne znam nikako drugacije

pikula's Avatar

Quote Originally Posted by Marsupilami View Post
    Predivno
    Ne spadam na ovaj podforum, ali slucajno naletih....bas mi je mila tvoja baka
    I od mene

kljucic's Avatar

Quote Originally Posted by mikka View Post
    pozdrav baki

meni je nezamislivo sve drugo, pitala me neki dan kljucic jel sam imala snage za bespelenasenje i s trecom, reko kakve snage, ja ni ne znam nikako drugacije
    Uh, ti si već oguglala s trećim. Meni svako malo dođe da prestanem komunicirat s njim o tome. Ali ne mogu. To je jače od mene

Mojca's Avatar

Pozdrav baki, upravo mi je odgovorila na pitanje koje me dugo mučilo.

Znam da ovo spada pod dojenje,al nema smisla da na svakoj temi pišem bakine mudrosti

Tema dojenje blizanaca.
    BAKA:"Pa i ja sam dojila tebe(govori mojoj mami) i malu od susjede više od mjesec dana.I tako više puta"
    MAMA:"Haaaaaaaaa????????"
    BAKA:"Znaš,ona ti je bila jako bolesna,pa je svako malo morala na duže vrijeme u bolnicu.Onda se pržilo brašno,pa se to mutilo s vodom i tako davalo djeci.Mi smo se onda tako dogovorile.Pa djeca ne smiju jesti brašno tako mala!"
    JA:"A po noći???"
    BAKA:"Ja sam se izdojila u šalicu,pa joj je tata tak dao da pije."

Najsmješnije iz cijele štorije je ton kojim je ona to govorila...otprilike onako kako ja mužu govorim šta da donese s placa.

Ugl. svaki put kad bi žena došla iz bolnice je nastavila dojiti dijete jer se u bolnici izdajala da zadrži mlijeko,a baka se izdajala tek toliko da ju ne boli sve dok nije došla na normalnu količinu mlijeka potrebnoj mojoj mami.Mislim si ja koje se tu rasprave vode o dojenju,pišu se knjige...a njoj je to tako banalno.Tu i je caka-kak ona veli.Prije nije bilo drugog izbora,pa žene nisu bile pod pritiskom hoće li uspjeti.Znale su da će imati probleme ovakve i onakve,ali koje će već nekako rješiti.Danas žene imaju izbor (u startu lakši),pa same sebi nabiju pritisak...što cijelu sitaciju čini težom nego što je.

flopica's Avatar

mali laf pogodila je tvoja baka samu srž
    bravo za nju!

Osoblje foruma blackberry's Avatar

ajmee...super baka!!

ne spadam na ovaj pdf...al me privukla baka...

marilka's Avatar

baka kraljica hihihihi

mala-vila's Avatar

Quote Originally Posted by mali laf View Post
    Znam da ovo spada pod dojenje,al nema smisla da na svakoj temi pišem bakine mudrosti

Tema dojenje blizanaca.
    BAKA:"Pa i ja sam dojila tebe(govori mojoj mami) i malu od susjede više od mjesec dana.I tako više puta"
    MAMA:"Haaaaaaaaa????????"
    BAKA:"Znaš,ona ti je bila jako bolesna,pa je svako malo morala na duže vrijeme u bolnicu.Onda se pržilo brašno,pa se to mutilo s vodom i tako davalo djeci.Mi smo se onda tako dogovorile.Pa djeca ne smiju jesti brašno tako mala!"
    JA:"A po noći???"
    BAKA:"Ja sam se izdojila u šalicu,pa joj je tata tak dao da pije."

Najsmješnije iz cijele štorije je ton kojim je ona to govorila...otprilike onako kako ja mužu govorim šta da donese s placa.

Ugl. svaki put kad bi žena došla iz bolnice je nastavila dojiti dijete jer se u bolnici izdajala da zadrži mlijeko,a baka se izdajala tek toliko da ju ne boli sve dok nije došla na normalnu količinu mlijeka potrebnoj mojoj mami.Mislim si ja koje se tu rasprave vode o dojenju,pišu se knjige...a njoj je to tako banalno.Tu i je caka-kak ona veli.Prije nije bilo drugog izbora,pa žene nisu bile pod pritiskom hoće li uspjeti.Znale su da će imati probleme ovakve i onakve,ali koje će već nekako rješiti.Danas žene imaju izbor (u startu lakši),pa same sebi nabiju pritisak...što cijelu sitaciju čini težom nego što je.
    to sam ja htjela predloziti dvijema prijateljicama koje su rodile otprilike u isto vrijeme a nisu se snasle s dojenjem, a bilo mi je tako zao tih beba, no suzdrzala sam se

baki

buby's Avatar

baka rules!

MarikaPika's Avatar

Baku za voditeljicu grupa za dojenje i bespelenaštvo

acqua's Avatar

Baka je zakon!

crnkica's Avatar

pozdrav bakama, sve redom mudre žene