Citiraj aleksandra prvotno napisa Vidi poruku
Hvala vam drage zene! Mi idemo godinu dana u logopeda,a ima dosta vjezbica i kako voli zvakace gume,tako joj i uzimam da vjezba,pa puse balone,uzela i frulu da svira puseci jer joj to jako zanimljivo...
Probat cu i jos ove vjezbe od Peterlin. Jako me zabrinjava,sve mislim da ce biti pomaka,ali je gore.
Čuj, provjeri ti dijete još jednom kod neurologa... Svaka čast logopedima, ali moraš (ako nisi) napraviti kompetnu dijagnostiku da se vidi u kakvom stanju je djetetov neurološki sustav. To se ponekad razvija sporo i ne radi se o tome da dijete ne želi žvakati, nego NE MOŽE žvakati. Ja to ne bih znala razlikovati, ali stručnjaci (neurolog + fizijatar) mogu i znaju.

Ako ti se nije dopao odgovor tvoje neuropedijatrice, možda je vrijeme da potražiš drugo mišljenje. S druge strane, i najzdravija djeca znaju imati faze nejedenja, a žvakanje je također vještina koju treba uvježbavati, pogotovo ako neurolog kaže da je dijete sposobno. Te vještine su također važne za razvoj govora, pa bih ja rekla ako dijete ima smetnje I GOVORA I HRANJENJA da ipak nije u pitanju otpor, nego dijete zaista ne može bolje.

Držim fige da se stanje popravi.