Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: problem sa jelom i govorom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moja curica 2 g. ima isto problem s jelom, i motorikom ksni u govoru. Mi ne samo da ne jedemo krutu hranu, već joj sve miksano moram stavljati u bočicu, neće niti žličicom da jede osim ponekad nešto sitno i maksimalno 2 žlice

Isto je super izbrirljicva za hranu, jede uglavnom voće, mlijeko joj dajem kozje, žitarice i poneki komadić povrća,ribe ili jaje koje joj pomješam s voćem. Kuham i leću i slanutak i grah samo u vodi i to dodam voćnim kašicama u manjim količinama zbog proteina.

Jedino što je od druge hrane probala bez boce je lizati sladoled, čak nit slatko tipa čokolade neće.

Probala sam sve živo i ne ide pa sam pustila, hrana joj ne ponuđena, sjedi za vrijeme obroka s nama za stolom i igra se s njom, tu i tamo nešto stavi u usta i najčešće to nakon nekog vremena pljune, ja sam se prestala brunuti jer ništa ne mogu pokušati što već nisam.

Dajem joj piti vodu ili mlijeko svaki dan na slamku a barem malo vježba usta i igramo se puhanja na sve i svašta, ponekad se kreveljim s njom ispred ogledala ili ovako u igri a ona oponaša.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da,ista stvar bila kod nas.samo što sam ja ipak malo ranije počela i ajmo reći "forsirati" kruću hranu i ove vježbe i sl.upravo jer smo od početka znali da je neurorizičan.uvijek postoji hrana koja je tvrda a koju dijete voli.kod nas je to bila kora kruha.s tim smo počeli pa postepeno sve više "po-tvrđivali" hranu.i ove vježbe,lizalice,sladoledi na štapiću bilo što što prisiljava muskulaturu da radi.također fućkaljke,usne harmonike,puhanje balona,puhanje kroz slamku ping pong loptice i sl.mislim da je premala da ide na individualni logopedski tretman,bolje bi reagirala na grupni u ovoj dobi a to ima u španskom.zguglaj malo logopedske igraonice.mi smo išli tu i bili zadovoljni http://www.klinfo.hr/detaljnije/hr/i...vora/4/3948/1/ sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •