za 2 osobe:

pileći fileti - jedan paket
* ili sojini medaljoni
1 piksa pelata
2 veće mrkve
1 peršin
1 glavica crvenog luka
2 režnja češnjaka
sol, papar, malo mažurana /ako imate doma../
dcl bijelog vina
sitno nasjeckan peršin


na maslinovom ulju popržiti na sitno nasjeckan luk i češnjak.
na to dodati na komadiće/trakice izrezanu puretinu /*ili ako radite sa sojom prethodno lagano skuhanu i ocijeđenu, na komadiće narezanu soju/. lagano pirjati, podliti s dcl bijelog vina. dodati mrkvu i peršin izrezan na tanje kolutiće, i sve skupa zaliti sa pelatima /čiji smo sadržaj prethodno malo zgnječili s vilicom/. pustiti da krčka dok povrće ne omekša. dodati sol, papar i usitnjeni peršin /i mažuran, ako imate/.
još malo podliti vodom, a možete i dodati malo brašna /ili što već koristite za zgušnjavanje jela/.

* S tim fantastično idu domaći valjušci, koji se skuhani ubace u tavu i pomiješaju sa puretinom i povrćem prije posluživanja
,
ali mogu i njoke ili riža...i neka salata, ofkors.

njami-njamić, ja izmislila ovo jelo, baš smo se danas fino najeli