Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: Obnoviti zavjete - ideje?

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Obnoviti zavjete - ideje?

Ja i muz cemo dogodine slaviti 5 godina skupa - mozda ne zvuci kao puno ali mi bi volili obnoviti zavjete. Jeli itko to vec radio? Jeli imate kakve prijedloge? Ne mislimo trositi previse novaca, ali ipak bi proslavili.

P.S. Imamo 3 djece koje bi htjela ukljuciti u sve to

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ja i MM smo se vjencali samo u opcini, samo sa kumovima, posto sam bila trudna pa se nisam htjela zamarati organiziranjem svadbe, ali smo svima obecali da cemo napraviti i proslavu kad tad, da to obiljezimo kako treba. No onda je dosla i druga trudnoca, tako da smo nekako odustali od toga, pa smo rekli da ako kada budemo sta radili da cemo napraviti nesto kao obnovu zavjeta, i pozvati roditelje i blize prijatelje, tako da pratim temu ..

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bome ste dobre. Ja bi rado vratila vrijeme pa nebi ni onaj prvi zavjet obavila s njim

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jesu, evo baš nedavno MM-ovi starci - ali njima je bilo 50 godina braka

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovisi koliko ste romantilni ili "otvoreni". Za mene ovo npr. uopće ne bi bilo, ali mi se čini lijepo:
    - na dvorištu/livadi ili npr. nekakvom perivoju dvorca (ovisi kojom cifrom novaca raspolažete), lijepo uredite okolinu i pročitate svoje zavjete ispred obitelji i prijatelja (onaj sistem iz filmova).
    Mogu i djeca nešti reči (nisam pročitala koliki su) ili nešto nacrtati.
    Nakon toga red klope, red muzike.

Sad razmišljam, ako vam je 5. godišnjica, vjerojatno djeca nisu velika. A ništa, neka stoje tamo s vama.

Možete kasnije na projektoru puštati zajedničke slike.

Eto, tko voli, nek izvoli.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja bi sačekala bar 10-u godišnjicu

http://nacinzivota45.blogspot.com/20...eremonija.html ako ti se ipak ne da toliko čekati ovdje imaš nešto o tome iako prijevod i nije baš nešto...

Uglavnom, sretno!

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Bome ste dobre. Ja bi rado vratila vrijeme pa nebi ni onaj prvi zavjet obavila s njim

I ja bih pričekala barem 10. godišnjicu, ali ja sam tip koji ne bi obnavljao zavjete ni za 50.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam u braku već malo više od 20 godina.

I uvijek kad žena i ja na TV-u vidimo kako amerikanci obnavljaju zavjete, pitamo se WTF?

(tj. ja sam fin pa pitam "kaj im je to i zakaj")
    Posljednje uređivanje od mujica : 16.06.2012. at 18:39

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku

I ja bih pričekala barem 10. godišnjicu, ali ja sam tip koji ne bi obnavljao zavjete ni za 50.
    Također...ali ja imam averziju na većinu tih novotarije sa zapada .

Ali kog veseli nek izvoli ...

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ajde,fala Bogu da ima još ljudi kojima je to onak....ne znam baš..pogotovo nakon samo 5 godina.Pa još ste praktički mladenci!

Btw,ne smatram da sam neromantična,al ovakvo javno i službeno pokazivanje da su ljudi sretni i zadovoljni,čemu?

S obzirom da nisam nikad bila na tako nekoj ceremoniji,pitala bih upućenije:
    jel se na obnovi zavjeta očekuje da uzvanici donose i neke poklone?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pokloni su bitni , maravno.

A sad zaozbiljno. To obnavljanje zavjeta nije baš običaj kod nas. Proslave godišnjica vjenčanja jesu, ali to počne na barem 10-godišnjicu, ali uglavnom 25. se slavi.

No, ako vi nakon 4 godine braka želite iduće godine raditi mali pir, nitko vam neće to spočitnuti. Ljudi se vole zabavljati, pa ma koji bio povod.

Zato, učinite baš kako želite, i hranu i cvijeće i odjeću, sve kako želite, zašto ne?

Svatko voli nešto drugo, netko slavi pobjedu reprezentacije, netko novi stan, netko petogodišnji brak. Glavno da se ima što slaviti.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 16.06.2012. at 19:17

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Koliko sam ja skužila s onog linka kojeg sam stavila u nekom od prethodnih postova, a radi se o nekom smiješnom prijevodu nekog pretpostavljam američkog bloga, običaj je da se ne nose pokloni na takve proslave...

Meni će za 4 god. biti 25. godišnjica braka i želja mi je s mm otputovati što dalje i po mogućnosti bez ikoga.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam u braku već malo više od 20 godina.

I uvijek kad žena i ja na TV-u vidimo kako amerikanci obnavljaju zavjete, pitamo se WTF?

(tj. ja sam fin pa pitam "kaj im je to i zakaj")
    Kod nas potpuno ista situacija, 20 g. i WTF...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam znala da se to kod nas radi
    Mislila sam da je to fora iz američkih filmova
    Se to radi pred nekim službenim licem (svećenik / maticar)?
    Lijepo je da se netko toliko voli da ima potrebu za tako nečim

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa je. Ali nije dobro npr hvaliti se kako se vole

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Pa je. Ali nije dobro npr hvaliti se kako se vole
    A zašto nije?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne znam,meni je nekako totalno neromantično svoje emocije pokazivati planski i pred publikom,pogotovo ako se čitaju ili recitiraju neki tekstovi.
    To su mi onda "emocije",a od tog bježim glavom bez obzira.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mislim da je Riba26 iz Amerike
    pustite zenu da uziva u obicajima iz zemlje iz koje dolazi.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, ne znam na što točno riba misli, ali obnova bračnih zavjeta, dakle obred koji se događa u crkvi i izgleda kao vjenčanje nije neka uvozna novotarija - takav obred su imali i MM-ovi deda i baka, a bome i njegovi mama i tata pred mjesec dana, jedino što je njima jednima i drugima to bio zlatni pir tj. 50-godišnjica braka.

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Moj muž i ja sljedeće godine imamo 10 godišnjicu braka, no ja ne volim te javna iskazivanja osjećaja, tak da bumo opet na Martin Bregu, no ak do tad povratim figuru (još samo 20 kg ), željela bih neku lijepu fancy haljinu . Prije sam maštala kako ću opet posuditi vjenčanicu u kojoj sam se vjenčala za ovu obljetnicu, no niti je više vjenčanice( ne bih u njoj paradirala okolo-samo za oči mog muža ), niti moje figure

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Pa ja sam Amerikanka pa zato sam 'za' :D A ne samo to - zasto ne ubaciti malo romantike, uzbudjenost, 'adventure' u brak? Pogotovo kad imas djece (i to 3 maaaale djece kao ja), lako je misliti samo na njih i staviti brak na drugo mjesto. Ali bez obzira na sve to, moje pitanje je zasto ne - ako se volite, zasto ne uzivati i sjetiti se kako je to sve pocelo pa malo proslaviti onako kako bas hoces? Netko ce samo da proslavit sa djecom, netko ce pozvat prijatelje, netko ce pozvat svakog zivog... to je sve osobno stvar. Ne mora to uopce biti skupo... Plus, ja sam bila trudna kad sam se vjencala pa sad kad imam liniju htjela bi neku haljinu obuc gdje mi trbuh ne izgleda ko da sam progutala lubenicu

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

... ali bes obzira sta je 'obicaj' ili 'nije' (to volim kod Ameri - nema bas 'obicaje' tamo jer svatko radi sta god zeli!), ja mislim da je to romanticno i da se ne mora cekati 20 ili 50 godina da se napravi. Slavimo rodjendan svake godine, netko pozove ljudi, netko ne, pa zasto ne ovo? Dapace, mozda kad bi se parovi malo vise posvetili i 'slavili' svoju vezu (privatno, javno, kako god) onda bi bilo manja razvoda... just sayin'

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi naše godišnjice slvimo onako intimno ,ako se zalomi pozovemo kumove na večeru doma i to onako neformalno,više se pretvori u dum dum tequila party za ženske a muški piva i kladionica .... onako opušteno, klince pošaljemo baki.....
    o ovim javnim obilježabanjima imaam svoje mišljenje ali ga ne bi iznosila.
    da me netko pozove na takvo nešto bilo bi mi neobično ali i mislim da se ne bih dobro osječale,gledajuči neke frendove kako izmjenjuju nježne riječi,onako s papiriča pred svima, bila bi smijurija...

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A sve 5 Riba26, nisam skužila da si from USA, pa ti takva proslava nije strani pojam. U svakom slučaju mislim da mi forumašice tu baš i nismo nekak na nivou za dati takve savjete oko organizacije, ideje i sl. jer malo drugačije to slavimo (ako slavimo).
    U mom slučaju bi se sve sigurno pretvorilo u sprdačinu i zafrkanciju da se mm i ja pojavimo kostimirani u mladence nakon 20 g. i troje djece (od toga jedno skoro pa punoljetno) pred prijateljima i rodbinom i krenemo jedno drugom gugutati o ljubavi. Mislim, o.k. je ljubav ali je mi pokazujemo na nekom intimnijem mjestu, u intimnim trenucima - a brak nam nije zapostavljen niti mrtav jer to ne radimo javno.
    Ipak, ovo nakon samo 5 g. braka mi je malo apsurdno, zapravo ste još friški par, ono; kao da slavite koliko ste zajedno izgurali kroz život... Neznam, barem meni...
    Sretno s proslavom!

marija1411 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Nije mi jasno zašto neki ljudi odnosno svi koje ja poznajem prave nekakve "parade" od vjenčanja. Nikad se nisam vidila u vjenčanici pa je nism ni nosila htjela sam biti baš "posebna". Imala sam crnu haljinu i bilo je mi i kumovi, da mogu vratit vrjeme opet bi tako. Mislim da ljudi previše gledaju na to šta će ko reći, život je prekratak i onakav je kakvim ga vi napravite. Zato radite sve onako kako mislite da je najbolje za vas.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mi si ni kada smo sami ne gugucemo previse, a kamoli da bi to radili pred publikom .
    Ja sam pod obnovom zavjeta vise mislila na normalnu ceremoniju vjencanja, dakle maticar isprica sta treba ispricati a mi kazemo "da" ili sta vec, tako da ne bude samo proslava nego da bude i nekakva ceremonija prije, pa da to bude kao neko malo vjencanje.
    Normalno bi se to moglo napraviti kao crkveno vjencanje, ali buduci da ja nisam katolik, mi to nije opcija, a po zakonu se ne mozes vjencati dva puta (bez da si se vec razveo naravno ), pa smo mi to bili mislili da ako bi radili tako nesto da to bude kao neka obnova zavjeta.

Ma iskreno, sada s dvoje male djece uopce nemam volje upustat se u organizaciju vjencanja (jedva organiziram proslavu rodjendana), ali me uhvati zelja kada gledam necije slike s vjencanja da i ja imam album sa profesionalnim fotkama mene u vjencanici (bila sada nedavno frendici na piru pa me jos malo drzi..
    No sve mi se cini da ce ostati ovako kako je

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj riba26 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ja sam Amerikanka pa zato sam 'za' :D A ne samo to - zasto ne ubaciti malo romantike, uzbudjenost, 'adventure' u brak? Pogotovo kad imas djece (i to 3 maaaale djece kao ja), lako je misliti samo na njih i staviti brak na drugo mjesto. Ali bez obzira na sve to, moje pitanje je zasto ne - ako se volite, zasto ne uzivati i sjetiti se kako je to sve pocelo pa malo proslaviti onako kako bas hoces? Netko ce samo da proslavit sa djecom, netko ce pozvat prijatelje, netko ce pozvat svakog zivog... to je sve osobno stvar. Ne mora to uopce biti skupo... Plus, ja sam bila trudna kad sam se vjencala pa sad kad imam liniju htjela bi neku haljinu obuc gdje mi trbuh ne izgleda ko da sam progutala lubenicu
    e kad ja budem htjela malo stare romatike sa svojim mužem, otići ću u jedan ujutro popiti neko sa strane ostavljeno pivo i onda obići sve okolne birceve i parkove pa se u sedam ujutro proljuljati na nekoj škripavoj kvartovskoj ljulji
    kad mi se dijete otkači od sise, majke mi, to ću i napraviti (al' bez piva)
    uz još koji koncert sa strane

kakvi zavjeti, kakvi bakarači
    kužim, takav je običaj u Americi, ali meni to ne unosi nikakav adventure u brak, to mi je onak, stresno
    mi nismo ni svadbu imali, bila nam je tlaka (nas dvoje, kumovi, moja teta i njegovi starci), a gdje ovakve fore

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi smo se vjenčali na dvorištu pred 20-ak ljudi, pa je bed sad raditi obnovu zavjeta pa da mi ih dođe više ljudi nego na vjenčanje .
    Nama je ove godine 10.godišnjica braka, ali mi to mislimo proslaviti nekakvim putovanjem.
    Nisam tip za te fešte i ceremonije, radije tu lovu potrošim negdje drugdje . Ali tko voli i misli da mu to treba, zašto da ne....

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam,meni je nekako totalno neromantično svoje emocije pokazivati planski i pred publikom,pogotovo ako se čitaju ili recitiraju neki tekstovi.
    To su mi onda "emocije",a od tog bježim glavom bez obzira.
    Pa i vjencanje je upravo to.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I ja sam tip koji bi radije pare potrošio na uivanciju u dvoje (ok, u petero s klincima, hehe). nego na ceremonije.
    Osim pirova, to su mi ok proslave!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Eto, a ja jedina ljudofobična dala konkretan savjet, kojeg nitko nije uvažio.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj riba26 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, da ne budu svi skeptični, meni je to super. Nije da sam radila, al nije ni da ne bih. Samo bih omeđila ljude koje zovem; nekako mislim da je mojoj rodbini preko glave socijalnih obveza i mislim da bi me netko upucao da ne mora još jedan vikend negdje gljivit (a kao bez razloga...), pa bih pozvala samo prijatelje i one koji razumiju što i kako radimo i zašto. Možda hm... par ljudi... al bih i napravila dernek prepun romantike i uživancije (klopa iz snova, glazba, dvorište ili restač ukrašen kao iz bajke.... spektakli tipa vatrometa, ne znam koji nisam u tome, al nešto za pamćenje...), baš zato, da se podsjetimo na važne stvari... i okej mi je slavit s mužem, ali istina je da kad nešto važno slavimo volimo to dijelit s drugima, pa zašto da ne? Svaka godina braka nosi novu dubinu, nove izazove i nove pobjede i vjerujem da je obnova zavjeta nekakvo da s više punine, kome to znači. Kome ne, nek ne radi. Sloboda i demokracija. A vama čestitam pet godina! Nek bude i pedeset sretnih, pun dječice i ljubavi!

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Ajde,fala Bogu da ima još ljudi kojima je to onak....ne znam baš..pogotovo nakon samo 5 godina.Pa još ste praktički mladenci!

Btw,ne smatram da sam neromantična,al ovakvo javno i službeno pokazivanje da su ljudi sretni i zadovoljni,čemu?

S obzirom da nisam nikad bila na tako nekoj ceremoniji,pitala bih upućenije:
    jel se na obnovi zavjeta očekuje da uzvanici donose i neke poklone?
    X

meni to više liči na, sorry bez uvrede ikome, ali na: da pokažemo selu...ili nemamo pametnijeg posla u životu.

ljubav nije ljubav ako joj se treba svako toliko zavjetovati i to pred svjedocima.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku

ljubav nije ljubav ako joj se treba svako toliko zavjetovati i to pred svjedocima.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi ćemo za desetgodišnjicu na bračni vikend, to je duhovna obnova za bračne parove i jako se veselimo jer nikako da si možemo priuštiti ta dva i pol dana. Neće biti obnova zavjeta formalno, ali vjerujem da ćemo se uspjeti prisjetiti nekih osnova
    Redovne godišnjice slavimo sami izađemo na piće, biljar ili večericu, a povodom 10 godišnjice izašli smo s kumovima i jednim zajedničkim prijateljima mrvu svečanije.
    Ja sam odvijek sanjala o pravoj paradi (o da parada ta je riječ postojala i prije deset godina ) obnova zavjeta baš kako ifigenija i riba i ostale "za" cure opisuju. Bila sam ziher da ću do tad stati u neku guba truba haljinu i tulumariti, ali eto prebacujem rok - za 25 godina braka obući ću se ko Tina Turner hahahha i plesati do jutra, a do tada hvala Bogu na duhovne obnove mogu i u šatorskom krilu
    A za to što netko misli o nečiji paradi ili bračnoj ljubavi na osnovu dva posta na forumu ne bih uzimala za relevantno
    Posljednje uređivanje od pikula : 17.06.2012. at 13:28

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hm, mi sad zbog briga i obiteljskih obaveza 20. godišnjicu skoro pa i nećemo slaviti, tj. idemo na ručak ili večeru mi i klinci, možda i baka ak bude dobro.
    Zato za 25 g. planiram otići s mm-om na put, nekakvo romantikalno krstarenje od tjedan dana, pa makar po Jadranu, bi mi bilo baš taman. Naravno, ak do tad nađemo nekog tko bude cure čuval.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajme jadna riba26, što ste takve,
    nije pitala dal vam se sviđa ideja o obnovi zavjeta, nego da joj date prijedloge kako to izvesti...
    Riba, ako to želiš, go for it.
    Mladi ste, a imali ste izrazito intenzivnih prvih pet godina braka u kojima ste dobili troje djece, vjerujem da je bilo puno dana kada doslovno niste uspjeli izmijeniti dvije rečenice,
    ako osjećate potrebu da se ponovo zbližite na taj način, učinite to, baš vas briga.
    Stavite na papir sa kojom lovom raspolažete, pa izvrtite par mogućnosti; party na otvorenom, večera u nekom restoranu, možda neki zajednički izlet ili nešto četvrto.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Iz vlastitog americkog iskustva mogu samo reci da ideja nemam, a da su izvedive. Barem u nasim krajevima (Midwest) nitko ziv ne razumije nacin na koji se proslave organiziraju kod nas (Hr), od financiranja, do ponudjene hrane/pica, vremena za kad su zakazane. O darovima da ne pricam. (I nisam primijetila da je obnova zavjeta ovdje imalo cesca nego kod nas; nisam cula ni za jednu u 3 godine, a igrom slucaja stalno slusam u drugim ljudima, znanim i neznanim.)
    Posljednje uređivanje od Kaae : 17.06.2012. at 16:26

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zašto ne razumiju Kae, što im nije jasno?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma pisala sam o tome sto puta.

Nase proslave i druzenja se dogadjaju u krivo vrijeme (recimo 13-16 sati je ovdje neki mainstream), na krivom mjestu (doma, u kuci ili vrtu - a trebalo bi u garazi, iznajmljenoj prostoriji vatrogasnog drustva ili u parku), s krivom hranom - kod nas se kuha, ili barem vecinom doma nesto zamijesa, a ovdje se posluzuje spuzva iz ducana, s nekakvom tjesteninom, plus mcdonalds-stil zemljice, a u njima bolonjez sa secerom (ako vam amerikanac ponudi barbecueS, bjez'te glavom bez obzira, to NIJE rostilj). Pije se voda i pokoji punch (iz ducana, tj. voda sa secerom), a alkohol se u pravilu ne sluzi jer je to skupo, a i ljudi koji piju su nedostojni prasci, valjda (ako imaju vise od 22 godine, otprilike). Obicno se na pozivnice dopisuje - BYOB, iliti buy your own drinks.

Ako se poziva u restorane ili slicno, onda je to najvise par, dva, ali i tad se treba dobro posvadjati da te puste da platis. Druzenja tipa bridal showera, djevojackih, momackih i slicno, najcesce zavrsavaju tako sto svatko placa svoje. Prosjecan iznos poklona za svadbu je $20 (sto je zapravo ok, ali iznenadis se kad ne znas ).

Druge subote je kod mene baby shower za curu s posla i, u organizaciji drugih teta s kojima radim (ja pruzam samo prostor i kupila sam papirnate tanjure i case jer se oni pravih boje, jeb'ga), nudit cemo limunadu u prahu, vodu s ledom, secerne kocke koje ce napraviti necija mama, cips iz vrecice, dip iz staklenke i tortu iz lokalnog ducana, sto je neko pecivo nalik na onaj cao cao s bolesnim bojama na vrhu. Vrijeme radnje: 13 - 16h u mojem vrtu, najvjerojatnije na temperaturi od 35C i vlazi od 80%. Ijuju. Dolazi valjda 20-25 zena, a kad pogledam kolicinu hrane, to bi se kod nas ponudilo mozda sedmoro ljudi.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajme. Ali sad si me podsjetila..ovdje se i Njemci poprilično iznenade na prosječne dalmatinske večere, ono tipa nešto spontano sa hrpom ribe, školjaka, rižota (mi imamo običaj otići brodom pa se mi mame brčkamo sa djecom a tate idu u lov pa se navečer sve to degustira i zove ko naiđe), pa sam iz usputnih razgovora shvatila nešto slično tome što ti pišeš, iako Amerikance nitko ne može nadmašiti. Ovdje ima dosta KUD-ova, klapa..koji često idu po svijetu pa pričaju o njihovim običajima i hrani. Pa vidim da smo mi poprilično širokogrudan, društven i zabavan narod sa dobrim apetitom.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nisam ja trebala čitati ovo o meniju s proslava u USA, sad sam si pokvarila večeru...
    A najbolja fora je BYOB, vrh!

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno obnova zavjeta?da, ali nakon 50 i / ili 60 bračnog suživota

moj dragi did i draga moja baba, obnovili su zavjete na 60. (slovima šezdesetu) godišnjicu braka!
    sve prije toga mi je bez veze. ma hajde, dobro mogla bi proći i pedesetgodišnjica braka!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Mellyca prvotno napisa Vidi poruku
    Ja i MM smo se vjencali samo u opcini, samo sa kumovima, posto sam bila trudna pa se nisam htjela zamarati organiziranjem svadbe, ali smo svima obecali da cemo napraviti i proslavu kad tad, da to obiljezimo kako treba. No onda je dosla i druga trudnoca, tako da smo nekako odustali od toga, pa smo rekli da ako kada budemo sta radili da cemo napraviti nesto kao obnovu zavjeta, i pozvati roditelje i blize prijatelje, tako da pratim temu ..
    ovo je sve ko' da sam ja pisala,samo nisam opet trudna...hmmmm...sad si mi dala ideju kako da se izvucem....
    ja sam se izletila vjencat u maticara na pauzi s posla...ekipa iz ureda mi kupila buket da ne idem bez njega...i onda sam se vratila u ured i nastavila radit.....
    mrzim svadbe,tu muziku,pojam ˝zenstvene˝ mlade koja se u neka doba pentra po stolovima i lomi case....brine se oko izbora cipela ili jos gore poteze po njih u drugi grad a nakraju ih nitko ni ne vidi ispod vjencanice....

meni je problem sto nas je pop ˝ucijenio˝ kad smo krstili N. da se ove godine moramo crkveno vjencat (tako ju je jedino pristao krstit)...tik-tak...ne ostaje mi jos puno vremena...i sve se mislim pobjec u neki drugi grad i nac svecenika koji ce nas vjencat bez prethodnog ispiranja mozga (tipa ici na tecaj isl)....imate prijedloge????

primjetila sam da (bar ovdje u Du) u zadnje vrijeme sve vise svadbi ima rucak a ne veceru,dakle odustaje se od naporne cjelodnevne balalajke...i br. uzvanika je opao....

i pardon riba26 sto smo ti uzurpirali temu....

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ma pisala sam o tome sto puta.

Nase proslave i druzenja se dogadjaju u krivo vrijeme (recimo 13-16 sati je ovdje neki mainstream), na krivom mjestu (doma, u kuci ili vrtu - a trebalo bi u garazi, iznajmljenoj prostoriji vatrogasnog drustva ili u parku), s krivom hranom - kod nas se kuha, ili barem vecinom doma nesto zamijesa, a ovdje se posluzuje spuzva iz ducana, s nekakvom tjesteninom, plus mcdonalds-stil zemljice, a u njima bolonjez sa secerom (ako vam amerikanac ponudi barbecueS, bjez'te glavom bez obzira, to NIJE rostilj). Pije se voda i pokoji punch (iz ducana, tj. voda sa secerom), a alkohol se u pravilu ne sluzi jer je to skupo, a i ljudi koji piju su nedostojni prasci, valjda (ako imaju vise od 22 godine, otprilike). Obicno se na pozivnice dopisuje - BYOB, iliti buy your own drinks.

Ako se poziva u restorane ili slicno, onda je to najvise par, dva, ali i tad se treba dobro posvadjati da te puste da platis. Druzenja tipa bridal showera, djevojackih, momackih i slicno, najcesce zavrsavaju tako sto svatko placa svoje. Prosjecan iznos poklona za svadbu je $20 (sto je zapravo ok, ali iznenadis se kad ne znas ).

Druge subote je kod mene baby shower za curu s posla i, u organizaciji drugih teta s kojima radim (ja pruzam samo prostor i kupila sam papirnate tanjure i case jer se oni pravih boje, jeb'ga), nudit cemo limunadu u prahu, vodu s ledom, secerne kocke koje ce napraviti necija mama, cips iz vrecice, dip iz staklenke i tortu iz lokalnog ducana, sto je neko pecivo nalik na onaj cao cao s bolesnim bojama na vrhu. Vrijeme radnje: 13 - 16h u mojem vrtu, najvjerojatnije na temperaturi od 35C i vlazi od 80%. Ijuju. Dolazi valjda 20-25 zena, a kad pogledam kolicinu hrane, to bi se kod nas ponudilo mozda sedmoro ljudi.
    Kuku!

Nego, Kae moja, daj ti meni reci. Ja sam jedna od aktivnih Pinterestica (znaš pinterest, ako ne - ljudi stavljaju slike kao reminder što bi kuhali, spremali, radili po kući, vrtu i to...) i tamo ima tih ideja za partije i recepti i ja od tamo crpim svoju inspiraciju i baš si mislim kako si ti Američani prosto nečuveni s idejama, kreativnosti, klopom, pićem, sve home-made grown, stilizirano boli glava i to... kako to? Odakle taj rascjep? Mislim, ogromna je to zemlja, al bar negdje bi čovjek očekivao sliku s tim čipsom i limunadom iz praha kao autentični izraz vlastitog izbora i želje... nema. Samo čuda kakva ni najluđa Zagorska domaćica ne bi smislila...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    ˝zenstvene˝ mlade koja se u neka doba pentra po stolovima i lomi case....brine se oko izbora cipela ili jos gore poteze po njih u drugi grad a nakraju ih nitko ni ne vidi ispod vjencanice....

Skulirana - ja u životu nisam vidjela ženstvenu mladenku koja bi lomila čaše pijana na svojoj svadbi. Ja sam imala i vjenčanicu i tuto-completo pir, al nit sam bila pijana, nit se verala na stol, nit lomila čaše... Gdje ti hodaš po svadbama?!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

...pa npr. na jednoj slavonskoj,bilo je ijujukanja,lom casa i penjanja po stolu u stikli...ta mlada je bila trudna,dakle nije uopce pila....
    ...pa zagorska.....
    ...pa hercegovacka.....

....na jednoj je bilo i pucanja iz puske meni kraj uha i kasnije pjevanje Jure i Bobana,muski padaju nicice na koljena...to sam u Zagrebu bas dozivjela....

Generalno me interesira kad se medju obicaje infiltrirala ta iritantna pucacina,covjek bi pomislio da smo dovoljno istraumatizirani od rata pa da nam toga i po vjencanjima treba...

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ifigenija ti samo na fine svadbe ides

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A i gledas samo fine stvari na Pinterestu.

Nije Pinterest svakodnevni zivot, ni tamo, ni u Hr, ni bilo gdje drugdje. Ni vecina ideja o uredjenju doma koje zavrse na tim stranicama nisu iz stanova nasih prvih susjeda, a najvjerojatnije ne niti nasih vlastitih.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    A i gledas samo fine stvari na Pinterestu.

Nije Pinterest svakodnevni zivot, ni tamo, ni u Hr, ni bilo gdje drugdje. Ni vecina ideja o uredjenju doma koje zavrse na tim stranicama nisu iz stanova nasih prvih susjeda, a najvjerojatnije ne niti nasih vlastitih.
    Ma naravno, ali ipak sve to izlazi iz neke, nečije kulture, i mora odnekud izić... i raširit se dovoljno da imaš milijun repinova i tri milijuna varijanti istog kolača, partija, ormara, frizure i tako...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •