Ma pisala sam o tome sto puta.
Nase proslave i druzenja se dogadjaju u krivo vrijeme (recimo 13-16 sati je ovdje neki mainstream), na krivom mjestu (doma, u kuci ili vrtu - a trebalo bi u garazi, iznajmljenoj prostoriji vatrogasnog drustva ili u parku), s krivom hranom - kod nas se kuha, ili barem vecinom doma nesto zamijesa, a ovdje se posluzuje spuzva iz ducana, s nekakvom tjesteninom, plus mcdonalds-stil zemljice, a u njima bolonjez sa secerom (ako vam amerikanac ponudi barbecue
S, bjez'te glavom bez obzira, to NIJE rostilj). Pije se voda i pokoji punch (iz ducana, tj. voda sa secerom), a alkohol se u pravilu ne sluzi jer je to skupo, a i ljudi koji piju su nedostojni prasci, valjda (ako imaju vise od 22 godine, otprilike). Obicno se na pozivnice dopisuje - BYOB, iliti buy your own drinks.
Ako se poziva u restorane ili slicno, onda je to najvise par, dva, ali i tad se treba dobro posvadjati da te puste da platis. Druzenja tipa bridal showera, djevojackih, momackih i slicno, najcesce zavrsavaju tako sto svatko placa svoje. Prosjecan iznos poklona za svadbu je $20 (sto je zapravo ok, ali iznenadis se kad ne znas

).
Druge subote je kod mene baby shower za curu s posla i, u organizaciji drugih teta s kojima radim (ja pruzam samo prostor i kupila sam papirnate tanjure i case jer se oni pravih boje, jeb'ga), nudit cemo limunadu u prahu, vodu s ledom, secerne kocke koje ce napraviti necija mama, cips iz vrecice, dip iz staklenke i tortu iz lokalnog ducana, sto je neko pecivo nalik na onaj cao cao s bolesnim bojama na vrhu. Vrijeme radnje: 13 - 16h u mojem vrtu, najvjerojatnije na temperaturi od 35C i vlazi od 80%. Ijuju. Dolazi valjda 20-25 zena, a kad pogledam kolicinu hrane, to bi se kod nas ponudilo mozda sedmoro ljudi.