-
promjena adrese djeteta
Ako negdje postoji tema, molim link.
Uglavnom, preselili smo se na novu adresu, ja sljedeći tjedan mijenjam dokumente i zanima me kakav je postupak s djecom?
Što trebam napraviti, gdje otići, što priložiti kako bi djetetu promijenila adresu? Da li to ovisi na koga je dijete prijavljeno?
Ništa ne kužim...
-
U MUP-u prijaviš djete na adresu na kojoj ste (kao kad se rodi). Trebaš papire o vlasništvu i suglasnost (potpis vlasnika).
-
Ovako:
Promjena prebivališta (odjava i prijava)
- Zahtjev za odjavu prebivališta podnosi se u nadležnoj policijskoj upravi / policijskoj postaji (PU/PP), prema mjestu u kojem građanin odjavljuje prethodno prebivalište
Za odjavu prebivališta potrebno je:
- osobna iskaznica
- popunjeni obrazac odjave prebivališta (obrazac br.1)
- ako se odjavljuje dijete, potrebno je priložiti:
- izvod iz matice rođenih ili rodni list (za dijete)
- ako su roditelji razvedeni i pravomoćno rješenje o razvodu braka
- Zahtjev za prijavu prebivališta podnosi se u nadležnoj policijskoj upravi / policijskoj postaji (PU/PP), prema mjestu u kojem građanin prijavljuje novo prebivalište
Za prijavu prebivališta potrebno je:
- potvrda o odjavi prethodnog prebivališta
- osobna iskaznica
- dokaz kojim se potkrepljuju činjenice na kojima stranka temelji svoj zahtjev za prijavu prebivališta
- popunjeni obrazac prijave prebivališta (obrazac br. 1)
U slučaju kada osoba prijavljuje novo prebivalište, a došla je iz udaljenijeg mjesta i propustila u policijskoj upravi ili postaji na čijem području ima prijavljeno prebivalište odjaviti svoje prethodno prebivalište, može joj se iznimno, u policijskoj upravi ili postaji u kojoj prijavljuje novo prebivalište, izvršiti odjava ranijeg prebivališta.
-
Ali ja ne odjavljujem prebivalište tj ne mijenjam ga, samo mijenjam zagrebačku adresu?!
-
To oni tako zovu. Mi nismo ni ulicu mijenjali, nego samo kuću dalje (tj.kućni broj) i isto je išla ova procedura.
-
nema veze na koga je dijete prijavljeno, važno je tko je vlasnik stana na novoj adresi.
odjaviš ih sa stare adrese i prijaviš na novu, kad i sebe.
pretpostavljam da si vlasnik nove nekretnine.
ako ne, onda vlasnik mora biti s tobom i dat suglasnost da se prijavljete kod njega.
ne znam jedino ako je vlasnik muž... tad suglasnost valjda nije potrebna...
za svaki slučaj, sve dokumente koje imaš u fascikl i pod mišku
-
Ako ti i muž imate različite adrese trebaš i suglasnost onoga, koji nije na adresi na koju prijavljuješ dijete.