Ajmo vrsne kuharice... Trebam dobar, prokusani recept...
Ajmo vrsne kuharice... Trebam dobar, prokusani recept...
ja nemam prokušani recept jer mi se želudac diže od same pomisli na svježe meso,al ti ga mogu prepisati iz kuharice![]()
tj.sirovodolega prvotno napisa
mljac,mljacMukica prvotno napisa
ali draga tek ujutro ti ga mogu napisati, poslije posla danas ne idem doma, a imam izvrstan recept
joj..topli kruh, pa maslo i tatar
umutiti 1 žumanjak dodavati 3 žlice ulja mješajući te napraviti majonezu(može i gotova majoneza).
dodati 1 žumanjak,malo kečapa, soli,papra,crvene mljevene paprike,1/4 kosanog luka,1 režanj usitnjenog češnjaka,10 kosanih kapara,2 kosana kisela krastavca,1 kosani feferon,worchestera par kapi,par kapi tabasca,dodati 20dag kosanog goveđeg filea(biftek) dobro pomješati,dodati0,02konjaka(dobrog)
suprugov tata je kuhar on mi je otkrio recept i danas sam ga isprobala izvrstan je :D :D :D :D :D
malo sam se ispravilaalisaskvo prvotno napisa
![]()
moji oboje su kuhari i kažu da su još u školi učili da se meso za pravi tatar nikako ne melje nego kosa nožem dok ne dobijete paštetu.
ja tako radila, jest da traje, ali se isplatilo!
istina,puno bolje je kosati ali brža verzija je na grubo samljeti i onda skosati 8)
Ja prethodno narežem meso na kocke i držim ga 2-3 dana u pacu od senfa, crvene paprike, soli, papra i lovorovog lista. Sve zalijano uljem.
moze samo jedno informativno pitanje cure..? Koliko dugo takvo meso moze stajati? Nudili su mi da probam , ali kad su rekli da je radjen prije 2 dana, lagano sam ih odbila...![]()
Vidjet ćeš na njemu - brzo potamni.
Mi smo ga jeli u roku od par sati (rađen doma, nisam ja nego sveki i bio je MRAK! ) svaki toast sa svojim dodacima, jedan s lukom, pa sa senfom, pa sa češnjakom, pa samo meso... ne smijem se sjetiti... sad se više ništa ne bi usudila, te kravlje ludilo, te trihinela (e to je stvarno sad frka što se tiče tatarskog, mi smo jeli od svinjskog filea jer je već počelo KL)
na kraju ga nisam sama napravila nego sam odnjela meso frendovoj mami za koju znam da ce ga napravit dobro
bio je hama njama
i evo, ono kaj nismo sredili odma, stoji u vacsyju vec 3. dan i danas navecer cemo ga sredit do kraja
ja se, ko i one bakice s TV-a, ne bojim KL
jer... ko zna- mozda me sutra pogazi auto![]()
nikad ne znas
znala sam da sam nekom nešto dužna..oprosti muki, vidim da si se snašla :hi hi:
evo ako poželiš ikada pokušati
za 4 osobe ti treba 60 dkg goveđeg filea
1 kapula
1 zarez luka tj. češanj češnjaka
3,4 mala kisela krastavca
1 ljuta papričica
kapari, peršin, sok od pola limuna, malo soli-oko pola dkg
2 žumanjka, 1 dcl ulja, malo kečapa, worcherstera-0,1 dcl
10ak kapljica tobasca,prstohvat ljute crvene paprike, mrvu papra, malo paste od srdele, o2 dcl konjaka, 10 dkg masla, 1 kg kruha
Meso mora uvijek biti svježe, ni slučajno iz leda. Očistiš ga od svega šta ti smeta, npr. sve žilice, masnoća i sl.. Narežeš ga na trake duge 2, a široke 1 cm. Onda ih stružeš opakim nožem, a ono što ostane možeš iskoristit a toć drugi put. Samo ono šta se izgrata služi za tatarski. Narežeš kapulu, luk, kukumare,papričicu, kapare i petrusimul. U veću zdjelu napraviš umak od žumanjaka, limuna, soli i ulja u koji umiješaš ono šta si narezala. Onda dodaš kečap, worcherster, tobasco, papriku,papar i pastu. Nastrugano meso izmješaš sa POLA umaka u ujednačenu smjesu i tek onda mješajući dodaje pomalo ostatk umaka. Onda probaš, ako želiš možeš onda dodati još začina. Dodaš konjak, pa još sve jednom izmišaš i poslužiš uz topli-prepečeni kruv i maslo.
Štose tiče roka trajanja, nemam ti pojma..Nama uvik nestane drugi dan
znala sam da sam nekom nešto dužna..oprosti muki, vidim da si se snašla :hi hi:
evo ako poželiš ikada pokušati
za 4 osobe ti treba 60 dkg goveđeg filea
1 kapula
1 zarez luka tj. češanj češnjaka
3,4 mala kisela krastavca
1 ljuta papričica
kapari, peršin, sok od pola limuna, malo soli-oko pola dkg
2 žumanjka, 1 dcl ulja, malo kečapa, worcherstera-0,1 dcl
10ak kapljica tobasca,prstohvat ljute crvene paprike, mrvu papra, malo paste od srdele, o2 dcl konjaka, 10 dkg masla, 1 kg kruha
Meso mora uvijek biti svježe, ni slučajno iz leda. Očistiš ga od svega šta ti smeta, npr. sve žilice, masnoća i sl.. Narežeš ga na trake duge 2, a široke 1 cm. Onda ih stružeš opakim nožem, a ono što ostane možeš iskoristit a toć drugi put. Samo ono šta se izgrata služi za tatarski. Narežeš kapulu, luk, kukumare,papričicu, kapare i petrusimul. U veću zdjelu napraviš umak od žumanjaka, limuna, soli i ulja u koji umiješaš ono šta si narezala. Onda dodaš kečap, worcherster, tobasco, papriku,papar i pastu. Nastrugano meso izmješaš sa POLA umaka u ujednačenu smjesu i tek onda mješajući dodaje pomalo ostatk umaka. Onda probaš, ako želiš možeš onda dodati još začina. Dodaš konjak, pa još sve jednom izmišaš i poslužiš uz topli-prepečeni kruv i maslo.
Štose tiče roka trajanja, nemam ti pojma..Nama uvik nestane drugi dan
Muki, za KL je ionako svejedno da li jedeš sirovo ili kuhano meso.