Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Tatarski biftek

  1. #1
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno Tatarski biftek

    Ajmo vrsne kuharice... Trebam dobar, prokusani recept...

  2. #2

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    ja nemam prokušani recept jer mi se želudac diže od same pomisli na svježe meso,al ti ga mogu prepisati iz kuharice

  3. #3

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa
    svježe meso
    tj.sirovo

  4. #4

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno Re: Tatarski biftek

    Citiraj Mukica prvotno napisa
    Ajmo vrsne kuharice... Trebam dobar, prokusani recept...
    mljac,mljac
    ali draga tek ujutro ti ga mogu napisati, poslije posla danas ne idem doma, a imam izvrstan recept
    joj..topli kruh, pa maslo i tatar

  5. #5

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    krk
    Postovi
    92

    Početno

    umutiti 1 žumanjak dodavati 3 žlice ulja mješajući te napraviti majonezu(može i gotova majoneza).
    dodati 1 žumanjak,malo kečapa, soli,papra,crvene mljevene paprike,1/4 kosanog luka,1 režanj usitnjenog češnjaka,10 kosanih kapara,2 kosana kisela krastavca,1 kosani feferon,worchestera par kapi,par kapi tabasca,dodati 20dag kosanog goveđeg filea(biftek) dobro pomješati,dodati0,02konjaka(dobrog)
    suprugov tata je kuhar on mi je otkrio recept i danas sam ga isprobala izvrstan je :D :D :D :D :D

  6. #6

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    krk
    Postovi
    92

    Početno

    Citiraj alisaskvo prvotno napisa
    umutiti 1 žumanjak dodavati 3 žlice ulja mješajući te napraviti majonezu(može i gotova majoneza).
    dodati 1 žumanjak,malo kečapa,senf, soli,papra,crvene mljevene paprike,1/4 kosanog luka,1 režanj usitnjenog češnjaka,10 kosanih kapara,malo limunovog soka,2 kosana kisela krastavca,1 kosani feferon,worchestera par kapi,par kapi tabasca,dodati 20dag kosanog goveđeg filea(biftek) dobro pomješati,dodati0,02konjaka(dobrog)
    suprugov tata je kuhar on mi je otkrio recept i danas sam ga isprobala izvrstan je :D :D :D :D :D
    malo sam se ispravila

  7. #7
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    moji oboje su kuhari i kažu da su još u školi učili da se meso za pravi tatar nikako ne melje nego kosa nožem dok ne dobijete paštetu.
    ja tako radila, jest da traje, ali se isplatilo!

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    krk
    Postovi
    92

    Početno

    istina,puno bolje je kosati ali brža verzija je na grubo samljeti i onda skosati 8)

  9. #9

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    191

    Početno

    Ja prethodno narežem meso na kocke i držim ga 2-3 dana u pacu od senfa, crvene paprike, soli, papra i lovorovog lista. Sve zalijano uljem.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zapresic
    Postovi
    768

    Početno

    moze samo jedno informativno pitanje cure..? Koliko dugo takvo meso moze stajati? Nudili su mi da probam , ali kad su rekli da je radjen prije 2 dana, lagano sam ih odbila...

  11. #11

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Vidjet ćeš na njemu - brzo potamni.
    Mi smo ga jeli u roku od par sati (rađen doma, nisam ja nego sveki i bio je MRAK! ) svaki toast sa svojim dodacima, jedan s lukom, pa sa senfom, pa sa češnjakom, pa samo meso... ne smijem se sjetiti... sad se više ništa ne bi usudila, te kravlje ludilo, te trihinela (e to je stvarno sad frka što se tiče tatarskog, mi smo jeli od svinjskog filea jer je već počelo KL)

  12. #12
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno

    na kraju ga nisam sama napravila nego sam odnjela meso frendovoj mami za koju znam da ce ga napravit dobro

    bio je hama njama
    i evo, ono kaj nismo sredili odma, stoji u vacsyju vec 3. dan i danas navecer cemo ga sredit do kraja

    ja se, ko i one bakice s TV-a, ne bojim KL
    jer... ko zna- mozda me sutra pogazi auto
    nikad ne znas

  13. #13

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    znala sam da sam nekom nešto dužna..oprosti muki, vidim da si se snašla :hi hi:
    evo ako poželiš ikada pokušati
    za 4 osobe ti treba 60 dkg goveđeg filea
    1 kapula
    1 zarez luka tj. češanj češnjaka
    3,4 mala kisela krastavca
    1 ljuta papričica
    kapari, peršin, sok od pola limuna, malo soli-oko pola dkg
    2 žumanjka, 1 dcl ulja, malo kečapa, worcherstera-0,1 dcl
    10ak kapljica tobasca,prstohvat ljute crvene paprike, mrvu papra, malo paste od srdele, o2 dcl konjaka, 10 dkg masla, 1 kg kruha

    Meso mora uvijek biti svježe, ni slučajno iz leda. Očistiš ga od svega šta ti smeta, npr. sve žilice, masnoća i sl.. Narežeš ga na trake duge 2, a široke 1 cm. Onda ih stružeš opakim nožem, a ono što ostane možeš iskoristit a toć drugi put. Samo ono šta se izgrata služi za tatarski. Narežeš kapulu, luk, kukumare,papričicu, kapare i petrusimul. U veću zdjelu napraviš umak od žumanjaka, limuna, soli i ulja u koji umiješaš ono šta si narezala. Onda dodaš kečap, worcherster, tobasco, papriku,papar i pastu. Nastrugano meso izmješaš sa POLA umaka u ujednačenu smjesu i tek onda mješajući dodaje pomalo ostatk umaka. Onda probaš, ako želiš možeš onda dodati još začina. Dodaš konjak, pa još sve jednom izmišaš i poslužiš uz topli-prepečeni kruv i maslo.
    Štose tiče roka trajanja, nemam ti pojma..Nama uvik nestane drugi dan

  14. #14

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    znala sam da sam nekom nešto dužna..oprosti muki, vidim da si se snašla :hi hi:
    evo ako poželiš ikada pokušati
    za 4 osobe ti treba 60 dkg goveđeg filea
    1 kapula
    1 zarez luka tj. češanj češnjaka
    3,4 mala kisela krastavca
    1 ljuta papričica
    kapari, peršin, sok od pola limuna, malo soli-oko pola dkg
    2 žumanjka, 1 dcl ulja, malo kečapa, worcherstera-0,1 dcl
    10ak kapljica tobasca,prstohvat ljute crvene paprike, mrvu papra, malo paste od srdele, o2 dcl konjaka, 10 dkg masla, 1 kg kruha

    Meso mora uvijek biti svježe, ni slučajno iz leda. Očistiš ga od svega šta ti smeta, npr. sve žilice, masnoća i sl.. Narežeš ga na trake duge 2, a široke 1 cm. Onda ih stružeš opakim nožem, a ono što ostane možeš iskoristit a toć drugi put. Samo ono šta se izgrata služi za tatarski. Narežeš kapulu, luk, kukumare,papričicu, kapare i petrusimul. U veću zdjelu napraviš umak od žumanjaka, limuna, soli i ulja u koji umiješaš ono šta si narezala. Onda dodaš kečap, worcherster, tobasco, papriku,papar i pastu. Nastrugano meso izmješaš sa POLA umaka u ujednačenu smjesu i tek onda mješajući dodaje pomalo ostatk umaka. Onda probaš, ako želiš možeš onda dodati još začina. Dodaš konjak, pa još sve jednom izmišaš i poslužiš uz topli-prepečeni kruv i maslo.
    Štose tiče roka trajanja, nemam ti pojma..Nama uvik nestane drugi dan

  15. #15

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Muki, za KL je ionako svejedno da li jedeš sirovo ili kuhano meso.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •