Results 1 to 15 of 15

Thread: Tatarski biftek

  1. #1
    Mukica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bestovje
    Posts
    6,890

    Default Tatarski biftek

    Ajmo vrsne kuharice... Trebam dobar, prokusani recept...

  2. #2

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    ja nemam prokušani recept jer mi se želudac diže od same pomisli na svježe meso,al ti ga mogu prepisati iz kuharice

  3. #3

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Quote Originally Posted by dolega
    svježe meso
    tj.sirovo

  4. #4

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    949

    Default Re: Tatarski biftek

    Quote Originally Posted by Mukica
    Ajmo vrsne kuharice... Trebam dobar, prokusani recept...
    mljac,mljac
    ali draga tek ujutro ti ga mogu napisati, poslije posla danas ne idem doma, a imam izvrstan recept
    joj..topli kruh, pa maslo i tatar

  5. #5

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    krk
    Posts
    92

    Default

    umutiti 1 žumanjak dodavati 3 žlice ulja mješajući te napraviti majonezu(može i gotova majoneza).
    dodati 1 žumanjak,malo kečapa, soli,papra,crvene mljevene paprike,1/4 kosanog luka,1 režanj usitnjenog češnjaka,10 kosanih kapara,2 kosana kisela krastavca,1 kosani feferon,worchestera par kapi,par kapi tabasca,dodati 20dag kosanog goveđeg filea(biftek) dobro pomješati,dodati0,02konjaka(dobrog)
    suprugov tata je kuhar on mi je otkrio recept i danas sam ga isprobala izvrstan je :D :D :D :D :D

  6. #6

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    krk
    Posts
    92

    Default

    Quote Originally Posted by alisaskvo
    umutiti 1 žumanjak dodavati 3 žlice ulja mješajući te napraviti majonezu(može i gotova majoneza).
    dodati 1 žumanjak,malo kečapa,senf, soli,papra,crvene mljevene paprike,1/4 kosanog luka,1 režanj usitnjenog češnjaka,10 kosanih kapara,malo limunovog soka,2 kosana kisela krastavca,1 kosani feferon,worchestera par kapi,par kapi tabasca,dodati 20dag kosanog goveđeg filea(biftek) dobro pomješati,dodati0,02konjaka(dobrog)
    suprugov tata je kuhar on mi je otkrio recept i danas sam ga isprobala izvrstan je :D :D :D :D :D
    malo sam se ispravila

  7. #7
    aries24's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    2,089

    Default

    moji oboje su kuhari i kažu da su još u školi učili da se meso za pravi tatar nikako ne melje nego kosa nožem dok ne dobijete paštetu.
    ja tako radila, jest da traje, ali se isplatilo!

  8. #8

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    krk
    Posts
    92

    Default

    istina,puno bolje je kosati ali brža verzija je na grubo samljeti i onda skosati 8)

  9. #9

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    191

    Default

    Ja prethodno narežem meso na kocke i držim ga 2-3 dana u pacu od senfa, crvene paprike, soli, papra i lovorovog lista. Sve zalijano uljem.

  10. #10

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zapresic
    Posts
    768

    Default

    moze samo jedno informativno pitanje cure..? Koliko dugo takvo meso moze stajati? Nudili su mi da probam , ali kad su rekli da je radjen prije 2 dana, lagano sam ih odbila...

  11. #11

    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    3,805

    Default

    Vidjet ćeš na njemu - brzo potamni.
    Mi smo ga jeli u roku od par sati (rađen doma, nisam ja nego sveki i bio je MRAK! ) svaki toast sa svojim dodacima, jedan s lukom, pa sa senfom, pa sa češnjakom, pa samo meso... ne smijem se sjetiti... sad se više ništa ne bi usudila, te kravlje ludilo, te trihinela (e to je stvarno sad frka što se tiče tatarskog, mi smo jeli od svinjskog filea jer je već počelo KL)

  12. #12
    Mukica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bestovje
    Posts
    6,890

    Default

    na kraju ga nisam sama napravila nego sam odnjela meso frendovoj mami za koju znam da ce ga napravit dobro

    bio je hama njama
    i evo, ono kaj nismo sredili odma, stoji u vacsyju vec 3. dan i danas navecer cemo ga sredit do kraja

    ja se, ko i one bakice s TV-a, ne bojim KL
    jer... ko zna- mozda me sutra pogazi auto
    nikad ne znas

  13. #13

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    949

    Default

    znala sam da sam nekom nešto dužna..oprosti muki, vidim da si se snašla :hi hi:
    evo ako poželiš ikada pokušati
    za 4 osobe ti treba 60 dkg goveđeg filea
    1 kapula
    1 zarez luka tj. češanj češnjaka
    3,4 mala kisela krastavca
    1 ljuta papričica
    kapari, peršin, sok od pola limuna, malo soli-oko pola dkg
    2 žumanjka, 1 dcl ulja, malo kečapa, worcherstera-0,1 dcl
    10ak kapljica tobasca,prstohvat ljute crvene paprike, mrvu papra, malo paste od srdele, o2 dcl konjaka, 10 dkg masla, 1 kg kruha

    Meso mora uvijek biti svježe, ni slučajno iz leda. Očistiš ga od svega šta ti smeta, npr. sve žilice, masnoća i sl.. Narežeš ga na trake duge 2, a široke 1 cm. Onda ih stružeš opakim nožem, a ono što ostane možeš iskoristit a toć drugi put. Samo ono šta se izgrata služi za tatarski. Narežeš kapulu, luk, kukumare,papričicu, kapare i petrusimul. U veću zdjelu napraviš umak od žumanjaka, limuna, soli i ulja u koji umiješaš ono šta si narezala. Onda dodaš kečap, worcherster, tobasco, papriku,papar i pastu. Nastrugano meso izmješaš sa POLA umaka u ujednačenu smjesu i tek onda mješajući dodaje pomalo ostatk umaka. Onda probaš, ako želiš možeš onda dodati još začina. Dodaš konjak, pa još sve jednom izmišaš i poslužiš uz topli-prepečeni kruv i maslo.
    Štose tiče roka trajanja, nemam ti pojma..Nama uvik nestane drugi dan

  14. #14

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    949

    Default

    znala sam da sam nekom nešto dužna..oprosti muki, vidim da si se snašla :hi hi:
    evo ako poželiš ikada pokušati
    za 4 osobe ti treba 60 dkg goveđeg filea
    1 kapula
    1 zarez luka tj. češanj češnjaka
    3,4 mala kisela krastavca
    1 ljuta papričica
    kapari, peršin, sok od pola limuna, malo soli-oko pola dkg
    2 žumanjka, 1 dcl ulja, malo kečapa, worcherstera-0,1 dcl
    10ak kapljica tobasca,prstohvat ljute crvene paprike, mrvu papra, malo paste od srdele, o2 dcl konjaka, 10 dkg masla, 1 kg kruha

    Meso mora uvijek biti svježe, ni slučajno iz leda. Očistiš ga od svega šta ti smeta, npr. sve žilice, masnoća i sl.. Narežeš ga na trake duge 2, a široke 1 cm. Onda ih stružeš opakim nožem, a ono što ostane možeš iskoristit a toć drugi put. Samo ono šta se izgrata služi za tatarski. Narežeš kapulu, luk, kukumare,papričicu, kapare i petrusimul. U veću zdjelu napraviš umak od žumanjaka, limuna, soli i ulja u koji umiješaš ono šta si narezala. Onda dodaš kečap, worcherster, tobasco, papriku,papar i pastu. Nastrugano meso izmješaš sa POLA umaka u ujednačenu smjesu i tek onda mješajući dodaje pomalo ostatk umaka. Onda probaš, ako želiš možeš onda dodati još začina. Dodaš konjak, pa još sve jednom izmišaš i poslužiš uz topli-prepečeni kruv i maslo.
    Štose tiče roka trajanja, nemam ti pojma..Nama uvik nestane drugi dan

  15. #15

    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    3,805

    Default

    Muki, za KL je ionako svejedno da li jedeš sirovo ili kuhano meso.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •