-
znala sam da sam nekom nešto dužna..oprosti muki, vidim da si se snašla :hi hi:
evo ako poželiš ikada pokušati
za 4 osobe ti treba 60 dkg goveđeg filea
1 kapula
1 zarez luka tj. češanj češnjaka
3,4 mala kisela krastavca
1 ljuta papričica
kapari, peršin, sok od pola limuna, malo soli-oko pola dkg
2 žumanjka, 1 dcl ulja, malo kečapa, worcherstera-0,1 dcl
10ak kapljica tobasca,prstohvat ljute crvene paprike, mrvu papra, malo paste od srdele, o2 dcl konjaka, 10 dkg masla, 1 kg kruha
Meso mora uvijek biti svježe, ni slučajno iz leda. Očistiš ga od svega šta ti smeta, npr. sve žilice, masnoća i sl.. Narežeš ga na trake duge 2, a široke 1 cm. Onda ih stružeš opakim nožem, a ono što ostane možeš iskoristit a toć drugi put. Samo ono šta se izgrata služi za tatarski. Narežeš kapulu, luk, kukumare,papričicu, kapare i petrusimul. U veću zdjelu napraviš umak od žumanjaka, limuna, soli i ulja u koji umiješaš ono šta si narezala. Onda dodaš kečap, worcherster, tobasco, papriku,papar i pastu. Nastrugano meso izmješaš sa POLA umaka u ujednačenu smjesu i tek onda mješajući dodaje pomalo ostatk umaka. Onda probaš, ako želiš možeš onda dodati još začina. Dodaš konjak, pa još sve jednom izmišaš i poslužiš uz topli-prepečeni kruv i maslo.
Štose tiče roka trajanja, nemam ti pojma..Nama uvik nestane drugi dan
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma