Results 1 to 10 of 10

Thread: Smetnja u grlu

Default Smetnja u grlu

To mi danas sin ponavlja cijelo vrijeme, da mu smeta nešto u grlu. Inače se cijelu noć okretao u krevetu, stenjao, stiskao zube ( jučer bilo sve najnormalnije, otišao u krevet bez ikakvih problema). Tako se inače ponaša kad mu po noći krene curiti nos, no danas shvaćam da mu nos ne curi. Pitam ga da li ga boli grlo, kaže ne, a puno puta je imao grlobolju i zna kako je to, samo ponavlja: nešto mi smeta i traži tekućinu da pije. Slabije jede. Jutros prije posla mu onako nervoznom i pospanom nisam uspjela pogledati da vidim da li se što vidi. Temp.po noći nije imao. Ima li netko ideju što bi moglo biti, krajnici možda ? ( do sad nikad nismo imali problema s njima). Nisam sigurna da li da odem do dr. danas ili čekam rasplet događaja...

Osoblje foruma čokolada's Avatar

čekaj. vjerojatno počinje upala ždrijela.

Quote Originally Posted by čokolada View Post
    čekaj. vjerojatno počinje upala ždrijela.
    To nije upala grla ili je?
    Što mogu dalje očekivati ?

Peterlin's Avatar

Vjerojatno su otekle limfne žlijezde najbliže grlu, pa dijete ima osjećaj pritiska, a još ga ne peče.

Možeš očekivati dva moguća razvoja situacije - ako je djetetu dobar imunitet, to će se samo povući, a ako je loš - dobit će temperaturu + grlobolju. Ja svojoj djeci u ovakvim situacijama dajem pastile propolisa. Često se uspiju izvući. Sretno!

nahla's Avatar

hm, a jel ga boli kad guta, i jel promukao, možda teško govori? jel ga boli ono dosta nisko u grlu?
    ako je, onda odmah u dr

Quote Originally Posted by nahla View Post
    hm, a jel ga boli kad guta, i jel promukao, možda teško govori? jel ga boli ono dosta nisko u grlu?
    ako je, onda odmah u dr
    Nije promukao, normalno govori, kaže da mu stalno smeta a ne samo kad guta, a što to znači ? Otići ću kod dr.jer sam previše nervozna cijeli dan, ali čisto da čujem još neka iskustva.

Peterlin's Avatar

CAPPY, pogledaj da li djetetu niču zubi dolje (neka šestica ili tome slično). Moj mlađi je znao tako reagirati. A zna to i od propuha/vjetra i slično ponekad skrenuti i u upalu uha (nedajbog).

Nazovi pedijatra da čuješ da li trebaš dolaziti, možda te umiri.

nahla's Avatar

ma onda nije ovo šta sam ja mislila, upala grkljanog poklopca.
    ma vjerovatno ti kreće upala grla, u điru je neka virusna. mi je svi prebolili već
    sretno

Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    CAPPY, pogledaj da li djetetu niču zubi dolje (neka šestica ili tome slično). Moj mlađi je znao tako reagirati. A zna to i od propuha/vjetra i slično ponekad skrenuti i u upalu uha (nedajbog).

Nazovi pedijatra da čuješ da li trebaš dolaziti, možda te umiri.
    Ma ne mogu se dočekati da dođem doma s posla i da ga ispregledam osobno, šestice mu rastu i bilo je problema s njihovim nicanjem, noćas sam i na to mislila kako je zadnjih dana nekako stalno stiskao zube, ali do sada nisam tome pridavala pažnju jer nije ništa spominjao. Pedicu mi je strašno teško dobit na tel., ( ponekad nemoguće), ono trebaš zvat satima pa ti se možda jave( uvijek imaju veliku gužvu, nije da ih kritiziram).

Osoblje foruma čokolada's Avatar

crveno grlo vidiš odmah i prostim okom, samo nek jako isplazi jezik i vikne AAA. ne žuri doktoru, kojiput se ni ne vidi odmah prvi dan o čemu se radi.