Citiraj yellowkitty prvotno napisa Vidi poruku
samo mirovanje, zapravo. ali to tada nisu mogli znati zar ne, pa je logično da su se odlučili za serklažu (iako je i ona rizična, može puknut vodenjak pri zahvatu i opet postoji rizik od infekcije- ali ko riskira profitira). imam frendicu koja rodi unutar sat vremena kako skinu šav, 1. put na žalost nedonošče a 2. put su skinuli s 38 tj. ako maternica (tj cervix) ne može zadržat plod od 500g pa kako bi to uspjela kad je beba 3kg, to je logično ako postoji prava insuficijencija ušća maternice.
Nalaz se pogoršavao od primitka u bolnicu do samog zahvata, a nisam mrdala iz kreveta (kahlica mi bila prijateljica, a med. sestra i MM kad bi došao u posjet su me prali). Prije zahvata su me upozorili na oba scenarija. A serklaža i mirovanje bili su recept koji mi je omogućio da uživam u svojoj zdravoj kćeri. Ne želim niti pomišljati što bi bilo da sam zakasnila jedan dan u bolnicu. Eto u prvoj trudnoći cerviks na kraju izdržao i bebu od 3,5 kg, a u drugoj odmah potpisao kapitulaciju pod bebom od 3 kg. Zašto? Šteta što ne govori pa da mi otkrije tajnu svojih postupaka. Sarkazam na stranu, svaka trudnoća je priča za sebe, a ako uz to postoje i objektivne teškoće u očuvanju trudnoće, onda mislim da svakako treba dobro razmisliti o savjetu stručnjaka o zahvatu.
I mene zanima odgovor na pitanje Kate76.