Pokazuje rezultate 1 do 50 od 153

Tema: uloživ cerviks

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sirius tko je onda zaključio da je cerviks potpuno skraćen i prohodan do glavice i kada? Jesu li bolovi na kraju ipak bili kontrakcije koje posljedično dovode do otvaranja? Žao mi je iskreno što si prošla sve to što si navela (sve traume) i što te nisu ozbiljnije shvaćali. Isto je činjenica da si na tokolizi završila, barem sam ja to tako shvatila, upravo kad su ustanovili skraćivanje cerviksa. Da nisu, bi li dočekala 36+5?

Žao mi je svih žena koje se namjere na ego doktore. Ja sam doslovno doživjela da mi liječnik kaže ja smatram da ne morate radit ultrazvuk, ali ako želite napravit ćemo ga.

Osvrnula bi se i na epiziotomiju. Nisam pobornik bespogovornog rezanja. Mene nisu rezali i zahvaljujući tome mogla sam sljedeći dan ne sjedit, nego sjedit u turskom sjedu. Samo sam htjela reći da epiziotomijom nije ugrožena trudnoća i zato je smatram manje važnom u odnosu na VP koji može uočiti znakove ugroženosti trudnoće.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa Vidi poruku
    Sirius tko je onda zaključio da je cerviks potpuno skraćen i prohodan do glavice i kada? Jesu li bolovi na kraju ipak bili kontrakcije koje posljedično dovode do otvaranja? Žao mi je iskreno što si prošla sve to što si navela (sve traume) i što te nisu ozbiljnije shvaćali. Isto je činjenica da si na tokolizi završila, barem sam ja to tako shvatila, upravo kad su ustanovili skraćivanje cerviksa. Da nisu, bi li dočekala 36+5?

Žao mi je svih žena koje se namjere na ego doktore. Ja sam doslovno doživjela da mi liječnik kaže ja smatram da ne morate radit ultrazvuk, ali ako želite napravit ćemo ga.

Osvrnula bi se i na epiziotomiju. Nisam pobornik bespogovornog rezanja. Mene nisu rezali i zahvaljujući tome mogla sam sljedeći dan ne sjedit, nego sjedit u turskom sjedu. Samo sam htjela reći da epiziotomijom nije ugrožena trudnoća i zato je smatram manje važnom u odnosu na VP koji može uočiti znakove ugroženosti trudnoće.
    Pa ginekologica (vaginalcem, naravno) , ali nakon što sam 10tj. imala bolove (i mislim barem tri vaginalca sa urednim nalazima u međuvremenu) i radila puno radno vrijeme , cijeli dan stojeći. Da sam usporila na bolove prije otvaranja (tj. slušala sebe , a ne doktore koji su govorili da je sve ok unatoč bolovima , ali zatvorena) sigurno ne bih do tokolize došla .
    Inaće kad su me hospitalizirali u bolnici u 30 tj. prvi i jedini pregled (vaginalni) i uzv sam imala u 33tj, jer su rekli da me ne žele gledati da ne pokupim nekakvu infekciju (otvaranje je uzrokovao isključivo stres i napor, brisevi i crp su bili negativni, a u slijedećim trudnoćama se to nije ponavljalo).

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ali ja ti niti epizotomiju ne volim, izamsakrirali su me na prvom porodu, a na drugom sam im izričito zabranila (napismeno) , ali su svejedno u toku poroda vršili na mene pritisak da pristanem na nju .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •