uključit ću se svojim iskustvom

u 1tr. imala sam 10-12 vaginalnih pregleda i daleko više od 3uzv
tad sam bila mlada i mislila da se liječnicima treba bespogovorno vjerovati. šteta
bila sam uloživa za vrh prsta skoro pa cijeu tr., al sam normalno živila
porod je završio hladnim c.r. zbog zatka, što nije apsolutna indikacija.
ajd, bilo pa prošlo

u 2tr. sam imala 3-5vaginalnih
u 37.tj. sam dobila preeklampsiju. zahvaljujuć Bogu, uspijela isposlovat vaginalni porod te nakon trećeg stručnog mišljenja.
nisam imala epi, nisam imala klistir, nisam imala brijanje, nisu mi prokidali vodenjak jer nisam dala, nisam primila drip ni pain kilerse, jesam dobila jedan gel za indukciju (morala sam rodit, i svjesno sam tila vaginalni u suprotnon ne znam dal bih ikada više mogla u RH imati vaginalni, da je bio ponovni cr.) nisam samo ležala (tek na 10min izgonu), mogla sam pojest, popit, hodat, čučnjeve radit i ić na wc. ..sve to zahvaljujuć jdenom razumnom i uljudnom doktoru koji zna pričati sa svojim "pacijenticama".. rodila sam brzo i lako u roku 6h u 39 i neš tj.

u 3tr. imala sam svega jedan vaginalni oko 30tj. i tad se moj doc uspaničio da cerviksa skoro pa nema. meni je to bilo pomalo smiješno, jer sam ja čak mislila da sam nešto otvrena, pa samo prvi put napravili uzv vaginalnom sondom (prvi uzv abdominalni sam ilama u 11 i neš tj.) tj. cerviksometriju. bila j ured cca 2,3cm. cerviks uloživ, razmekšan.
normalno sam živila i dalje, plivala.... rodila sam u 40tj. spontano, imala sam kućni porod.

zadovoljna sam svojom "evolucijom" trudnoća i poroda
moj gin nema niš protiv i sam prakticira što manje čačkanja, tj. rutine