evo mene i mog iskustva..
zbog godina sam u 17 tjednu napravila briseve i našli mi streptokok b ali u malim tragovima. Popila sam veliku dozu cefaleksina prije i 2 kutije novocefa poslije racz.
ovo mi je treća trudnoća. prvi porod vaginalan, drugi carski rez.. u ovoj trudnoći od 22+4 tjednu cerviks je bio dužine 4 cm. taj vikend sam išla na neki seminar i sjedila 8 sati.. kada sam se digla sve me psesjaklo dolje. Bile su pauze od pola sata ali nedovoljne .
kada sam otišla na novi pregled tjedan poslije tjdan dana creviks je bio 3/4 članka, ali zatvoren - zabetoniran. mišljenje dr je bilo obzirom da sam trećerotkinja nije to strašno ali ipak da malo olakšam sa tempom jer sam baš bila ma svugdje me je bilo.. i na tečajevima i nosila malu od 16 kila na rukama i svašta nešto.
pošto se ja ne razumijem u te članke otišla sam po drugo mišljenje kod dr-a koji mi je palpacijom potvrdio mišljenje prvog i uzv sondom vaginalno precizno izmjerio ušće cerviksa koje iznosi 3 cm (značli 3/4 članka su 3 cm)
i preporučio strogo mirovanje...
koliko mogu mirovati sa 2 i pol godišnjem djetetom mirujem...
u vrtić ga vodi stric i ide po njega, ja doslovno ležim i idem na wc i navečer ga stavim spavati.
odem na wc, navečer se otuširam i prošećem do fižidera da nešto pojedem i opet u horizontalu.
muž mi je u USA na mjesec dana otišao na put.
Da li se je netko susreo sa ovakvim nalazom te da li je ovakvo nazovimo strogo mirovanje potrebno? Koliko sam shvatila laički bolje je biti skraćen i zatvoren nego otvoren.
I serklaža ide kada si otvoren zar ne? u mom slučaju to ne bi došlo u obzir jelda?
da mi je izdržati do bar 33 tjedna bila bih na konju...
propisali su mi normabele i to 3x1 i magnezij ali onaj bioelektra što se stavi ispod jezika i koji se brže razgradi nego šumeći ili tableta koji idu kroz želudac.
eto, bila bih zahvalna kada bi se netko očitovao na moj post i napisao svoje mišljenje ili iskustvo..
Hvala vam cure![]()

Odgovori s citatom