Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Ženska solidarnost na djelu!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Ženska solidarnost na djelu!

drage moje,

nakon kaj sam neki dan pročitala u jednoj lijepoj knjizi pitanje "kaj ja (već) danas mogu napraviti da dam svoj doprinos svijetu i ljudima oko sebe?" i nakon kaj sam već takve teme protresla s prijateljicama na kavama, odlučih početi nekaj radit na tu temu, a ne samo lamentirati, i to već danas!

već duže mi se vrijeme, gledajući prijatelje, ljude oko sebe,i naravno mame s malom djecom, mota po glavi kak u ovom današnjem žrvnju zaista ima nas koji ne uspijevamo stići sve kaj trebamo u radnom tjednu jer obitelj, posel, a da ništa se goreg ne desi, jednostavno oduzmu sve vrijeme..i da bi puno mama rado ponekad iskoristilo pomoć u bilo kojem smislu da je mogu dobiti..
    onak, kak se to radi npr. u Francuskoj (oni koji su gledali dokumentarac "11. 09." od M. Moorea mogli su vidjeti kak u Francuskoj mame s malom djecom imaju kompletnu uslugu za pomoć u kući koju mogu tražiti ak im treba..
    pa, kad nemamo pomoć grada ili države, vrijeme je da se same organiziramo!

zato, na foru te ideje pozivam nas sve da, kaj koja od nas može, ponudi ostalima ono kaj misli da ima "viška" jer možda baš neka sad od nas u svom gradu treba baš neku takvu pomoć!

evo ja mama iz Zg koja radi doma i koja sad ima vremena stavljam vama cure na uslugu svoje vrijeme..zvuči too good, jel da? e pa ja zaista imam vremena
    i zato svaki petak prek radnog dana, od ovog petka pa skroz dokad ću biti slobodna, stavljam vam na raspolaganje kojih par sati mog vremena, dok mi je curka u vrtiću, a a kad bu lijepo vrijeme, ak bumo kaj trebale po gradu, možda bu i ona sudjelovala
    možda vam baš nekaj treba obaviti, odnesti/donesti/obaviti, a vi to ne stignete...

i nema brige, može poruka i na pp

ak ovo zaživi, mašala, ak ne opet dobro..
    Posljednje uređivanje od mama pticica : 17.01.2012. at 13:56

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja ne shvaćam kako to funkcionira, ni u Francuskoj ni kod nas. Možeš li to malo pojasniti, kako to ide u praksi. Malo mi Zg prevelik izgleda za te spike, mi jedino sa susjedima iz kvarta (napokon našli neke) uspijevamo razmijeniti skupljanje djece iz škole i sl.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

super si mama ptičice, svaka čast!!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nemam pojma kak funkcionira, možda bum ti mogla odgovoriti ak profunkcionira!

/ali rekli bi Bol i Panika u crtiću Herkul: "If?!? If is gooood!!"/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mama pticica, super si! Da si bar bliže

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Super ideja, bilo bi lijepo kad bi bila izvediva.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svaka čast!

ja to shvaćam kao neku vrstu volontiranja
    imala sam i ja želju držati besplatan tečaj jezika u kvartu, no malo su me u mjesnoj zajednici otpilili za prostor koji se daje na korištenje umorivljenicima, raznim plesnim skupinama i sl.
    ja sam htjela učionicu u subotu ujutro na dva-tri sata onda su oni rekli da moram imati registriranu udrugu da bi se mogla prijaviti za korištenje prostora itd.itd.
    e ježi ga ...
    nemam baš volje sad se baviti otvaranjem udruge za držanje instrukcija/tečaja for free ...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislim da ti ideja neće zaživjeti kako bi ti htjela, vjerojatno će se javiti ili oni koji bi se okoristili bez da daju protusulugu (ja naprimjer ) ili neki ne baš skroz čistih najmera.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Baš lijepo, mama ptičice!
    Ja ti držim fige

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi imamo nešto slično u kraju, tj. mi žene iz kraja smo se organizovale.
    Ima nas šest i svi sa decom slične dobi (4-6 godina) plus neke imaju i stariju decu. Sreća je pa živimo raspoređene u tri paralelne ulice, pa nema prostornih prepreka. Neke rade full time, neke klizno, nas dve ne radimo. Pa je onda jako zgodno da pokupimo još nečije dete iz vrtića ranije i da dovedemo kod nas kući na ručak/igranje (jednoj smo drugarici čak i mamu pazili kad je slomila nogu). Ili da mi odvedu dete na balet kad sam bolesna kao danas. Ili da jednostavno ako mi nešto iskrsne ostavim dete kod neke od njih na par sati. Em dete ima društvo, igra se, a ja obavim šta imam.
    Super je i što smo jako blizu, pa imaš gde i u ponoć da pozajmiš inhalator/toplomer/febricet....
    Kad je lepo vreme svako popodne smo u dvorištu, kad je hladno jako često idemo po kućama na igranje.
    Onda u tom svakodnevnom druženju saznamo kad koja ide na pijacu/nabavku pa nije problem da zvrcneš i kažeš: daj kupi mi to i to.

I to super funkconiše, tim pre što većinu tih žena ili njihove muževe poznajem još iz detinjstva. Sa nekima sam išla u školu ili se igrala u dvorištu kao klinka, pa imam full poverenja.
    Baš mi znače te moje žene.

mama pticica super je što si pokrenula tako nešto, baš lepo od tebe
    Posljednje uređivanje od vissnja : 17.01.2012. at 16:17

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    svaka čast!

ja to shvaćam kao neku vrstu volontiranja
    imala sam i ja želju držati besplatan tečaj jezika u kvartu, no malo su me u mjesnoj zajednici otpilili za prostor koji se daje na korištenje umorivljenicima, raznim plesnim skupinama i sl.
    ja sam htjela učionicu u subotu ujutro na dva-tri sata onda su oni rekli da moram imati registriranu udrugu da bi se mogla prijaviti za korištenje prostora itd.itd.
    e ježi ga ...
    nemam baš volje sad se baviti otvaranjem udruge za držanje instrukcija/tečaja for free ...
    vidiš kod nas u župi ( a mi smo najmlađa župa u garu ZGB) u subotu je krenuo francuski za odrasle i klince u našem pastoralnom centru,tak da bu i našžupnik skoro imal propovijed na francuskom.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

super je ovo što si predložila mama ptičice.

nadam se da će zaživjeti

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Liči mi na koncept Banke slobodnog vremena, super!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Odlična ideja

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

jelena.O jel može više detalja o tom francuskom? može i na pp.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Odlična ideja
    Nažalost nisam u Zg.

Mislim da bi to jako dobro moglo funkcionirati u manjoj sredini.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lapis prvotno napisa Vidi poruku
    jelena.O jel može više detalja o tom francuskom? može i na pp.
    francuski za srare ide od 16-17,30,a za klince od 17,30-19uprostorima našeg pastoralnog centra u Špasnko-Pos

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •