drage moje,
nakon kaj sam neki dan pročitala u jednoj lijepoj knjizi pitanje "kaj ja (već) danas mogu napraviti da dam svoj doprinos svijetu i ljudima oko sebe?" i nakon kaj sam već takve teme protresla s prijateljicama na kavama, odlučih početi nekaj radit na tu temu, a ne samo lamentirati, i to već danas!
već duže mi se vrijeme, gledajući prijatelje, ljude oko sebe,i naravno mame s malom djecom, mota po glavi kak u ovom današnjem žrvnju zaista ima nas koji ne uspijevamo stići sve kaj trebamo u radnom tjednu jer obitelj, posel, a da ništa se goreg ne desi, jednostavno oduzmu sve vrijeme..i da bi puno mama rado ponekad iskoristilo pomoć u bilo kojem smislu da je mogu dobiti..
onak, kak se to radi npr. u Francuskoj (oni koji su gledali dokumentarac "11. 09." od M. Moorea mogli su vidjeti kak u Francuskoj mame s malom djecom imaju kompletnu uslugu za pomoć u kući koju mogu tražiti ak im treba..
pa, kad nemamo pomoć grada ili države, vrijeme je da se same organiziramo!
zato, na foru te ideje pozivam nas sve da, kaj koja od nas može, ponudi ostalima ono kaj misli da ima "viška" jer možda baš neka sad od nas u svom gradu treba baš neku takvu pomoć!
evo ja mama iz Zg koja radi doma i koja sad ima vremena stavljam vama cure na uslugu svoje vrijeme..zvuči too good, jel da? e pa ja zaista imam vremena
i zato svaki petak prek radnog dana, od ovog petka pa skroz dokad ću biti slobodna, stavljam vam na raspolaganje kojih par sati mog vremena, dok mi je curka u vrtiću, a a kad bu lijepo vrijeme, ak bumo kaj trebale po gradu, možda bu i ona sudjelovala
možda vam baš nekaj treba obaviti, odnesti/donesti/obaviti, a vi to ne stignete...
i nema brige, može poruka i na pp
ak ovo zaživi, mašala, ak ne opet dobro..