Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: STREPTOCOCCUS PNEUMONIAE

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno STREPTOCOCCUS PNEUMONIAE

Mom trogodišnjaku je cijelu vječnost curio nosić,pa smo napravili bris, i eto,streptokok.Njegova pedijatrica mu je prepisala Amoxil koji je trebao piti 7 dana.Sa antibiotikom smo završili prije tjedan dana,a njemu je nosić suh,ali kao da negdje "gore" još ima šlajma.Dali je to normalno ili da tražimo opet bris !? Hvala ! :?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mi smo imali streptokoku u nosu i nisu nas pustili iz bolnice dok nije bila negativna.No kad sam tražila pedicu da ponovimo nalaz nakon mjesec dana rekla je dok nema temperature da ne ponavljamo jer da u nosu uvijek ima bakterija te da ćemo tako samo bezveze davat antibiotik.Sad ne znam ti sama odluči ali ak nema temperature mislim da ne treba.Mi nismo.Koliko se sjećam.A taj šlajm mislim da će trajat još neko vrijeme.Pusa!PAPA!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    Mi smo imali streptokoku u nosu i nisu nas pustili iz bolnice dok nije bila negativna.No kad sam tražila pedicu da ponovimo nalaz nakon mjesec dana rekla je dok nema temperature da ne ponavljamo jer da u nosu uvijek ima bakterija te da ćemo tako samo bezveze davat antibiotik.Sad ne znam ti sama odluči ali ak nema temperature mislim da ne treba.Mi nismo.Koliko se sjećam.A taj šlajm mislim da će trajat još neko vrijeme.Pusa!PAPA!
    I mi smo imali streptokok u nosu,a nismo morali u bolnicu,čak je i nakon dva dana od početka terapije mogao normalno u vrtić :? A on uopće nije imao temperaturu,samo mu je tri tjedna curio nos, i sad budi pametan !!!!

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi se spremamo na operaciju mandula, i na pregledu na Šalati su Tomici uzimali bris, nađen je beta hemolitički streptokok, hemofilus influenca i streptokok pneumonie. Kako niti jedan antibiotik ne pokriva sve to, naša pedijatrica je rekla kako svakako treba riješiti beta hemolitički, a od ova dva se njoj gori čini hemofilus, tako da je odabrala terapiju kojom bi se trebala uništiti ona po njoj najgora dva. Bris smo prošli tjedan vadili ponovo za oboje klinaca, za Mariju je bio gotov već u petak, ona je čista, a Tomicin će biti danas jer ima nešto, vjerojatno taj streptokok pneumonie. Ne znam hoće li mu pred operaciju dati još jedan antibiotik da se i toga riješi, jer koliko sam ja nju shvatila da on može na operaciju i s tim streptokokom. Dakle, ja sam tako shvatila da je bolje da ga nema ali da valjda nije nešto opasan ako nije aktivan. Mi smo ga već jednom prije liječili od toga, ali ili se on ne da tako lako iskorijeniti ili ga je ponovo negdje pokupio.
    Bris ponovi, mora proći barem tri dana od zadnjeg uzimanja antibiotika.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje oboje djece je imalo streptokok (e sada ne znam koji) u različito vrijeme i to bez povišene temperature.

Jednom smo napravili bris jer je jedno dijete u vrtićkoj grupi imalo, a drugi put sam imala ja.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam skroz zbunjena. Podigla sam rezultate Tomicinog brisa nakon što smo prošli antibiotsku terapiju Sumamedom, i očekivala sam kako će se u brisu opet pojaviti streptokok pneumonie, jer nam je prilikom prvog brisa na listiću pisalo da je on rezistentan na azitromicin. Međutim, njega sada nema :shock: !
    Mislim, kako je mogao nestati od lijeka koji na njega uopće ne djeluje?! Je li to (na žalost) stvar u načinu i aparaturi kojom se taj bris obrađuje (prvi, u kojem se pokazao, je rađen na Šalati, a kontrolni, u kojem ga više nema, u Klaićevoj) ili se on stvarno tako dobro može prikriti kada je neaktivan?
    Molim da mi to objasni netko stručan.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam stručna ali mislim i da se sam organizam može izboriti protiv bakterija, ne liječimo sve antibioticima. Mislim da taj str. pneumonie nije tako opasna beštijica...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nasa dr kaze da ga ima dosta djece u vrticu bez simptoma, odnosno treba ga lijeciti samo ako dijete ima simptome. Hm, valjda

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Pa onda mi nije jasno kako ćemo ga se rješiti.Moje djete je izliječeno,a u grupi su i dalje bolesni koji ,usput rečeno, neke simptome vjerojatno imaju.Pa i mom djetetu je i dalje mogao curiti nos da nisam inzistirala na brisu.Uzasno me naljutilo kad sam u vrtiću uredno rekla da mali ima S,teta je rekla da ako ga netko i ima ,roditelji neće nista reći ??? :?
    S.P nije opasan,ali može izazvati upalu pluća,upalu uha ili meningitis.Meni to baš ne zvuči bezazleno. :shock:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •