Peterlin, puno hvala na savjetima. Tema je stara 3 godine, ali nekome je uvijek aktualna. Neli ju je podigla, a kako ja nisam iz Zg netko će joj drugi odgovoriti na pitanje.

Kad sam već tu da stavim mali update.

Na kraju sam napravila cijeli sistematski uključujući kks, gastro pretrage i posjeta dermatologu. Ne sjećam se više koju su gljivu izolirali, ali mi nisu mogli dati oralno liječenje jer su moje jetrene probe uvijek povišene. Imam urođeni gilbertov sindrom i probleme sa žuči pa to nije bila opcija. Krvne pretrage su otkrile da imam hipotireozu pa su se nekako više orijentirali na to, a gljivice su ostale malo po strani. Nokat je kasnije izrastao, ali nikad više lijep i normalan ko prije pa sam svaku sezonu pred skidanje u otvorenu obuću redovita kod pedikera gdje mi taj nokat pobruse i geliraju tako da na kraju sasvim dobro izgleda. I da ne zaboravim, dugo sam kapala canesten kapi na njega pa je valjda nešto pomoglo.

Onaj svrbež tijela nije više tako izražen. Povremeno se zna još uvijek javiti u blažem obliku, ali zanemarivo u odnosu na prije.

Trenutno sam na lchf prehrani, a mislila sam sprovesti i tu anticandida dijetu, ali sam kilažom pala 6 kila pa me sve strah da pretjerano još ne smršavim jer onda ne ličim na sebe.