Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Unos injekcije u avion i pikanje tokom leta

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno Unos injekcije u avion i pikanje tokom leta

Cure molim pomoć ako koja zna. Naime idem na jedan duži put i u vrijeme kad si moram dati Decapeptyl bit ću u avionu i sad me zanima smijem li ja uopće unijeti injekciju u avion? Nije mi problem piknut se u wc-u tokom leta samo me brine hoće mi dati unijet je jer su sada dosta strogi.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

S liječničkom potvrdom bi te morali pustiti. Lijekovi su izuzeti od općih pravila, ali uz priloženu medicinsku dokumentaciju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da je moja prijateljica je letila prekooceanski s lijekovima za IVF. Ne sjećam se kako je to riješila (da li ih je prijavljivala ili ne), u svakom slučaju je imala med. dokumentaciju sa sobom, igrom slučaja, na eng.

U svakom slučaju nosi papire, ako je neki strani put, a ti ne znaš eng, možda da ti neko prevede.

Dalje ne znam, možda da pitaš kompaniju s kojom letiš?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku

Dalje ne znam, možda da pitaš kompaniju s kojom letiš?
    Po meni najsigurnije.

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam u avion, doduše na domaćem letu, ušla s cijelom kutijom decapeptyla. Doduše nisam se piknula jer sam samo lijekove prenijela iz klinike do doma, ali sam ih bez ikakvih prijavljivanja unijela.
    Ali mislim da ti je najbolje raspitati se prije direktno na aerodromu, oni će te znati uputiti, a mislim da kad su lijekovi u pitanju ne bi trebalo biti porblema.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ako je prekooceanski let, obavezno pitaj kompaniju s kojom letis. Pitala bih ja i za domaci.

Mi letimo s medicinskom opremom, rijec je o aparatu na struju, ali ima bateriju sto je aeroprijevoznicima zanimljivo i bitno. Obavezno moramo imati lijecnicku potvrdu i odobrenje kompanije. Obicno je bilo problema s Air Franceom, a najmanje s KLM/Deltom, no uvijek smo sve uspjeli odraditi.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam letila Wizzair(madjarska kompanija) i Freebird(neznam cija je to kompanija).Letila sam za Tursku iz Belgije i za Srbiju iz Belgije i iz Holandije.Sa sobom sam imala injekcije Fraxiparina.Imala sam za svaki slucaj i papir od mog dr. da sam trudna i da moram svakodnevno da koristim Fraxiparin.Injekcije i sve ostale lijekove koje sam koristila na pocetku trudnoce(Utrogestan,Estrofem,Aspirin,Folna,Normabe l),sam unijela sa sobom u avion kao rucnu prtljagu.Prije predaje kofera isla sam na njihov info pult da prijavim koje lijekove i injekcije imam sa sobom,vise sam ja navaljivala tamo da sve pregledaju nego sto su oni bili zainteresovani.Bez problema sam u avionu otisla u WC i ''piknula'' Fraxiparin.Bitno je samo imati papir od dr.Inace i ako ne moras u toku leta npr dobiti tu terapiju,lijekovi se uvijek nose u rucnom prtljagu,a ne u onom koji bi mogao slucajno da otputuje na drugi kontinent.

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Hvala svima! Moram još provjeriti koja je aviokompanija a let je Zagreb-Lisabon-New york i nazad. Znam da su Ameri rigorozni pa me oni muče. Ja sam u Petrovoj tako da imam samo njihove papire na hrvatskom ali valjda im je to dovoljno da vide moje ime i prezime i naziv lijeka na povjesti bolesti. Dobro da si me napomenula alma_itd. Ja sam planirala sa sobom uzeti jednu injekciju a ostale staviti u kofer a bolje da ni ne razmišljam šta bi se dogodilo da ga izgube...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prevedi papire, Amerikancima nista ne znaci nesto sto ne razumiju. No nece te oni pregledavati, vec Portugalci na aerodromu, ako izlazis iz aviona u Lisabonu. U povratku, opet ce im u New Yorku biti bitno sto unosis u avion i trazit ce, najvjerojatnije papirologiju.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da pojasnim, nije problem u lijekovima, njih nikad nisam prijavljivala. Istina, nisam nosila nista vise od Yasmina, Heferola, Efferalgana i, mislim, kutije nekog Klavocin-tipa, ali treba prijaviti sprice i igle. S obzirom da je u rucnoj prtljazi, moras vaditi sve takve stvari, u vrecicama, i stavljati u one kosare.

Tako mi moramo rastavljati masinu i objasnjavati sto je sto, plus sto imamo medicinsku dokumentaciju (americku, na engleskom) koja ide uz samu napravu (i putnika kojem bi eventualno mogla zatrebati). Obicno zbog naprave nastane frka, no mi je nosimo sa sobom u avion bas zato da ne bi nestala, privremeno ili zauvijek. Nije potrebna na samom letu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj strategija prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala svima! Moram još provjeriti koja je aviokompanija a let je Zagreb-Lisabon-New york i nazad. Znam da su Ameri rigorozni pa me oni muče. Ja sam u Petrovoj tako da imam samo njihove papire na hrvatskom ali valjda im je to dovoljno da vide moje ime i prezime i naziv lijeka na povjesti bolesti. Dobro da si me napomenula alma_itd. Ja sam planirala sa sobom uzeti jednu injekciju a ostale staviti u kofer a bolje da ni ne razmišljam šta bi se dogodilo da ga izgube...
    Ne znam hoće li im to biti dovoljno, provjeri s aviokompanijom je li dovoljno da imaš papire iz kojeg je vidljivo "jdfkjadlfjardfj decapeptyl dlfjaldfj strategija dflajfdladjk neplodnost", još dobro ako piše "IVF". To je ono što će gledat secuirty officer. Možda bi ti mogla pomoći neka izjava "hereby I confirm that my patient strategija is using decapepyl for medically prescribed purposes within her IVF cycle schedluded for tad i tad, pečat i potpis MD taj i taj. Opet, možda se dr bude čudio i kaže "nikad me to niko nije tražio". Da se ne nađeš u New Yorku u obrazlaganjima s immigration officerima, ja bih provjerila s aviokompanijom pa se poslije na to pozvala. Također, imaj papire i za slučaj da se izgube, pa da moraš kupovat tamo. To uopće nije tako nezamislivo.. .mislim, koferi se gube, a dok se vrate ti ćeš se morat pikat.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.01.2012. at 19:23

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja letim s inzulinom, iglama, penovima, lancetama, glukometrom (ok, to izgleda kao mobitel) u ručnoj prtljagi (točnije u ručnoj torbici). Ne prijavljujem nikada unaprijed, ne stavljam u prozirnu vrećicu u koju inače uredno stavim druge tekućine, ali imam pismo na engleskom s potpisom moje dijabetologinje. Traži pismo od liječnika na engleskom.

Nije me nikada nitko ništa pitao. I pikam se bez da idem u wc, ali dobro, to je nebitno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kaae, što ti misliš? U stvari su ti sad jedino bitna baš američka iskustva.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

ja sam sa puregonom i dephelinom letila u London... nisu bili u ručnoj prtljazi i nisam prijavljivala.
    za usa obavezno moraš prijaviti jer svu kozmetiku i tekučinu moraš strpati u one male plastične vrečice... letila sam par puta za usa i nema šanse da prošvercaš nešto u ručnoj.
    nazovi aerodrom ili kompaniju s kojom letiš... to ti je najsigurnije.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae, što ti misliš? U stvari su ti sad jedino bitna baš američka iskustva.
    Pa napisala sam, bar se nadam da me netko shvatio.

Nemam igle, sprice i slicno, ali imamo djecju CPAP masinu (da bude zanimljivije, namijenjena je odrasloj osobi), koju nosimo s nama u avion samo zato da se ne izgubi. Obavezno pokazujemo, rastavljamo, itd. Papirologiju nekad traze, nekad ne, ali obavezno imamo sve sa sobom, na engleskom, ali i izdano u Americi, s njihovim pecatima i sto sve ne. Jedini stvarni problemi su bili s Air Franceom, na letovima Zagreb-Pariz, a u sklopu prekooceanskog putovanja. S Croatiom, KLM-om i Deltom su manji problemi, tj. nema ih bas nesto osobito puno. Bez papira se ne bih usudila ici jer ima tisucu i jedno pitanje, ama bas svaki put.

Antibiotike i slicno nikad nismo prijavljivali. Mislim da se, kao po nekom pravilniku, igle moraju prijaviti, barem u slucajevima leta u Ameriku.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 20.01.2012. at 17:24

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Pa napisala sam, bar se nadam da me netko shvatio.
    Sve je jasno, hvala na odgovoru

Ovaj tjedan moram to riješiti s aviokompanijom pa vam javim

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •