ivez051 prvotno napisa
I ja se pridružujem ovoj temi. Kod nas se zaredalo od listopada prošle godine svako malo prehlade po obrascu: nos začepljen i curi, temperatura od 37,0 do 37,4 i kašalj uglavnom suhi, s time da je preko dana podnošljivo a noću katastrofa. Svaki put bi pedijatrica rekla da grlo nije upaljeno i da su pluća u redu. Bili smo kod otorinca, a ovaj je rekao da sumnja na alergiju, napravili smo prick-test koji je bio negativan.
Naglašavam da dijete ne ide u vrtić. Zbog toga sam najviše i zabrinuta, jer od jeseni će krenuti u vrtić i bojim se što će biti onda sa zdravljem, kad je sada svako malo bolesna. Inače malecka dobro i zdravo jede, puno voća i povrća, ribe, integralne žitarice, trudim se koliko mogu da nabavljam domaće kozje i kravlje mlijeko, domaća jaja, izbjegavam meso iz masovne proizvodnje.
Ne znam više kojim oružjem da se borim protiv tog kašlja. Nema što nisam probala: čaj od korjena sljeza, sirup od iglica smreke, Laringopip, Prospan,sirup od trputca - bez ikakvog efekta. Mazala sam joj prsa i leđa balzamom od dr. Teissa, pržila šećer s mlijekom, inhalirala, stavljala rezanu kapulu pored kreveta, kuhala čaj od kapule i meda, podizala uzglavlje, sinoć sam upalila ovlaživač zraka s par kapi et.ulja eukaliptusa u sobi, ali ne vidim da išta od toga pomaže. Jučer smo nakon tri neprospavane noći bili kod pedice, kaže da se čuju mali hropčići kad kašlje, dobili Pholcodin. Obzirom sam već očajna jer ne spavamo noćima od tog kašlja i ne znam više što napraviti da joj olakšam, popustila sam pred teškom artiljerijom i dala joj Pholcodin i operil prije spavanja, međutim ona je opet kašljala cijelu noć. Već sam luda, ako pholcodin ne djeluje, stvarno ne znam što nam preostaje. Temperatura je jučer bila 37,2.Tražila sam doc. da izvadimo briseva grla i nosa međutim ona tvrdi da time nećemo ništa postići.
Ne zamjerite mi na dužini posta, htjela sam se malo izjadati vama koji ste u sličnoj situaciji. Svaki savjet je dobrodošao. Ako ima još koji narodni lijek koji nismo isprobali, samo dajte, spremna sam i potražiti svinjsku mast ako treba.