Pokazuje rezultate 1 do 50 od 125

Tema: Pomoć! Dijete želi kućnog ljubimca!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, i to je jedna od naših dvojbi i zapravo svaki dan mislimo drugačije.
    Svako malo se kćer i ja "zaljubimo" u nekog psića koji se poklanja pa cvilimo za njim. Jednu smo gledale danima, a onda ju je netko udomio (a još se zvala Lea kao moja curka).
    Mi smo neiskusni sa psima, pa računamo da će nam biti jednostavnije sa psom kod kojega donekle znamo što možemo očekivati, i što se tiče karaktera, i veličine, pa recimo i linjanja (to je MM-u važno jer ga brinu alergije).
    Pas iz azila može biti traumatiziran, a mi nismo iskusni i ne znam kako bi se sa time nosili - imamo u obitelji primjer divne lijepe kujice koja je nažalost pas sa velikim problemima u ponašanju.
    Tako da ćemo se vjerojatno ipak odlučiti za psa iz kontroliranog uzgoja (što znači da je i novac bitna stavka koja nam je problem.)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pas iz azila može biti traumatiziran, a mi nismo iskusni i ne znam kako bi se sa time nosili - imamo u obitelji primjer divne lijepe kujice koja je nažalost pas sa velikim problemima u ponašanju.
    Naši susjedi (problematična, nasilnička obitelj, boravak u zatvoru radi težih kaznenih djela, pa nasilje u obitelji) su imali psa, prema kojem su dosta loše odnosili. I držali su ga na lancu, stalno, nikad taj pas nije išao u šetnju, znali su ga i udarati. Pas je razumljivo postao dosta agresivan prema ljudima, i naravno prema vlasniku, te je čak ugrizao njihovog sina (cca. 10g), nakon čega su ga odveli u azil - i ugledam ja tog psa na ponudi azila, opisam naravno kao umiljat, obiteljski pas...ne krivim njih, naravno tko zna kakvu su im priču susjedi ispričali, ali tog psa sigurno ne bi htjela blizu svog djeteta. Nekako bi radije onda mladog psa, nisam sigurna da bi se usudila uzet iz azila.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Nekako bi radije onda mladog psa, nisam sigurna da bi se usudila uzet iz azila.
    najbolje možda otići u te azile i vidjeti i posavjetovati se i pitati kako oni inače procjenjuju pse. znam da neke pse ne daju jer su jako istraumatizirani.
    u biti svaki pas koji završi u azilu je proživio traumu, samim tim što je napušten.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    najbolje možda otići u te azile i vidjeti i posavjetovati se i pitati kako oni inače procjenjuju pse. znam da neke pse ne daju jer su jako istraumatizirani.
    u biti svaki pas koji završi u azilu je proživio traumu, samim tim što je napušten.
    Ma naravno, ali ovaj pas je bio agresivan, a opisivali su ga kao umiljatog i idealnog za obitelj s djecom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •