Nemam riječi kojima bih opisala ovu KATASTROFU od tečaja. Koja sramota, središte Zagreba. Ne samo da je patronažna pričala gluposti i davala 30 godina zastarjele informacije, već su me i sudionice i mili im partneri prenerazili. Svaki put kad se sretnem s trudnicom iz stvarnog svijeta shvatim koliko je ovaj način razmišljanja koji je većini na forumu normalan u stvari teška egzotika, i tu ne govorim o nekim ekstremnim stvarima, već o onim najosnovnijim - dovoljno je reći da se za izlazak bebe iz bolnice preporučao jastuk ili košara, na porodu je najbitnije ponizno slušati što doktor i babice govore i slijepo slijediti njihove upute, bebu ni u ludilu uspavati na rukama jer će se naučiti i manipulirati svojim jadnim, izmučenim roditeljima, a među komentarima ponosnih očeva moglo se čuti i "A kaj ako djetetu zamirišu ćevapi" ili "Meni je frend rekel da su se s prvim djetetom zeznuli jer su ga dizali na ruke kad bi zaplakalo. Drugo su pustili da plače, i nakon 5 dana, mir božji, beba je spavala cijelu noć" - uz burno odobravanje cijele grupe, komentari kako je sad "in" dojiti ČAK 6 mjeseci...Doslovce mi je bilo fizički zlo, žgaravica mi je skočila u nos koliko sam se uzrujala, bila sam na rubu suza, a što je najgore, shvatila sam sav besmisao uplitanja i kometiranja jer bih morala komentirati doslovce SVAKI navod. MD i ja samo smo se tužno pogledavali.
Mrvu sam se bolje osjećala nakon što sam na Glavnom kolodvoru bacila Nukovu i (kršitelj koda)ovu vrećicu s dudicama i bočicama u koš za smeće.
Zašto se stvari u rodilištima ne mijenjaju? Zato što je ovo s tečaja preslika prosječnih Hr roditelja, njihove (ne)informiranosti i stavova, a ne ovaj forum...Jedino pozitivno je što sam uspjela užicati potvrdu za MD-a, pa se ne moramo i sutra mučiti.
Jadna sam skroz.