Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Tečaj u DZ-u u centru Zagreba - sramota, jad i bijeda...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Tečaj u DZ-u u centru Zagreba - sramota, jad i bijeda...

Nemam riječi kojima bih opisala ovu KATASTROFU od tečaja. Koja sramota, središte Zagreba. Ne samo da je patronažna pričala gluposti i davala 30 godina zastarjele informacije, već su me i sudionice i mili im partneri prenerazili. Svaki put kad se sretnem s trudnicom iz stvarnog svijeta shvatim koliko je ovaj način razmišljanja koji je većini na forumu normalan u stvari teška egzotika, i tu ne govorim o nekim ekstremnim stvarima, već o onim najosnovnijim - dovoljno je reći da se za izlazak bebe iz bolnice preporučao jastuk ili košara, na porodu je najbitnije ponizno slušati što doktor i babice govore i slijepo slijediti njihove upute, bebu ni u ludilu uspavati na rukama jer će se naučiti i manipulirati svojim jadnim, izmučenim roditeljima, a među komentarima ponosnih očeva moglo se čuti i "A kaj ako djetetu zamirišu ćevapi" ili "Meni je frend rekel da su se s prvim djetetom zeznuli jer su ga dizali na ruke kad bi zaplakalo. Drugo su pustili da plače, i nakon 5 dana, mir božji, beba je spavala cijelu noć" - uz burno odobravanje cijele grupe, komentari kako je sad "in" dojiti ČAK 6 mjeseci...Doslovce mi je bilo fizički zlo, žgaravica mi je skočila u nos koliko sam se uzrujala, bila sam na rubu suza, a što je najgore, shvatila sam sav besmisao uplitanja i kometiranja jer bih morala komentirati doslovce SVAKI navod. MD i ja samo smo se tužno pogledavali.

Mrvu sam se bolje osjećala nakon što sam na Glavnom kolodvoru bacila Nukovu i (kršitelj koda)ovu vrećicu s dudicama i bočicama u koš za smeće.

Zašto se stvari u rodilištima ne mijenjaju? Zato što je ovo s tečaja preslika prosječnih Hr roditelja, njihove (ne)informiranosti i stavova, a ne ovaj forum...Jedino pozitivno je što sam uspjela užicati potvrdu za MD-a, pa se ne moramo i sutra mučiti.

Jadna sam skroz.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Tečaj u DZ-u u centru Zagreba - sramota, jad i bijeda...

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Zašto se stvari u rodilištima ne mijenjaju? Zato što je ovo s tečaja preslika prosječnih Hr roditelja, njihove (ne)informiranosti i stavova, a ne ovaj forum...
    Sad je forum kriv za sve

Nemoj se nervirati.
    Istina, trebat će još dugo da se stvari pomaknu, ali malo-pomalo ...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mislim da si onda ne možeš niti predočiti kako je u manjim sredinam , bez obzira da li se radi o stavu liječnika ili okoline...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo mi u glavi sijevaju neke rečenice, koje sam valjda potisnula duboko u podsvijest - klasika, organizam doživi traumu, pa je potisne - vjerovali ili ne, patronažna je izjavila da je istina kako je pivica dobra za proizvodnju mlijeka...

Jedinu pametnu rečenicu koju sam čula uputila je jednoj nadasve informiranoj trudnici koja je upitala "A što ako mi mlijeko bude slabo?" (na što je meni odmah postalo slabo) - rekla joj je da mlijeko ne može biti slabo. Za ne povjerovati, dobili smo čak jednu točnu informaciju.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

na ovo sto si opisala (samo jednodnevno) sam isla i ja u DZ u v.gorici (negdje prije godinu dana) i isto dobila nukove i (kršitelj koda)ove bocice i reklame. i dudice.
    to je izravno krsenje innocenti deklaracije, ne??

nasa patronazna je bila bolja i govorila nam sto nam stvarno neophodno potebno za higijenu bebe.najminimalnije, kao da je govorila siromasnim majkama i protiv konzumeristickog pristupa pripremanju za dolazak bebe - sto mi se cinilo super. ostalo o cemu je govorila je slicno tvom iskustvu. osim sto se ekipa suzdrzavala od komentara.
    ali, nismo mogli dobiti potvrdu za prisustvovanju porodu. rekla je da se za to mora ici na pravi tecaj za porod koji organiziraju rodilista i koji se placaju, pa smo i na to isli. tu je bilo cisto ucenje lamaze tehnika disanja, hodanja uz trudove i faze porodjaja.masaze za olaksavanje bolova itd. te masaza dojki u rodilistu nakon poroda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    to je izravno krsenje innocenti deklaracije, ne??
    Da.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    vjerovali ili ne, patronažna je izjavila da je istina kako je pivica dobra za proizvodnju mlijeka...
    a jel vam znala objasniti nešto o apsorpciji alkohola u mlijeko, kad mami "nestane" mlijeka, pa se krene nalijevati pivom

da ne povjeruješ...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Čini mi se da se ovakvi jadni tečajevi održavaju u svim DZ! Mi smo osim patronažne imali i ginekologicu koja je veličala porod sa svim intervencijama, a glavna rečenica joj je bila "Mi smo tamo zbog vas, znamo najbolje, a sve što radimo radimo za vaše dobro", i ona je spominjala porod kao nešto traumatično pa je onda bolje da se čim prije završi (opravdanje za drip, epi, nalegivanje na trbuh) i da čim manje boli (opravdanje za epiduralnu).
    Niš se ti draga ne sekiraj, ovako i onako znaš kakav porod hoćeš pa to s tečaja na jedno uho unutra, a na drugo van.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nije meni zbog mene, ali mi je stvarno bed koje se informacije daju trudnicama i s kakvim stavom odlaze na porod. Pa nije čudo da sve redom "rađaju 3 dana u paklenskim mukama"

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel to runjaninova?
    bila sam tamo prije 7 godina. meni je tecaj trajao nekih 10 minuta jer je u tom vremenu patronzna mahnula trudnicama video kasetom ispod nosa i rekla, imam tu snimku porodjaja al vam ga necu pokazati jer cete se sokirati.
    onda je naglasila da je naravno najvaznija stvar na porodu ne vikati ner to smeta osoblju i da to sigurno ne boli toliko da se mora vristati. pa ja pitala imal ona djece odnosno jel radjala, tj. govori li opcenito ili iz vlastitog iskustva. e da ima jedno, koje je rodila s epiduralnom al da ni bez epiduralne sigurno ne moze toliko boljet da se mora uznemiravat osoblje... pa sam ja rekla da hitno moram na faks...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nije baš svugdje isto. Iako je rečeno dosta toga s čim se ne bih složila u Dubravi je tečaj o.k patronažna promiče dojenje- čak je opisala jednomjesečnu borbu da mladoj mami pomogne da održi dojenje uz sva moguće probleme koji su je snašli. Zatim, prikazana je kazeta s porodom i pravilnim dojenjem. Nije bilo savršeno ali daleko od onoga što vi opisujete.
    Flašice su nam podijelili. Ipak mislim da ih se ne bi trebalo baciti u smeće :? jer ima sigurno dvije tri adrese na koje se mogu odnjeti i pokloniti onima kojma stvarno trebaju, pa to predlažem svima koje su sigurne da im neće trebati. Domovi za nezbrinutu djecu, caritas, ili one monogobrojne obitelji po raznoraznim novinama koje trebaju pomoć.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, u Martićevoj, DZ Medveščak. Patronažna izgleda kao doppelganger one glumice Nade Rocco.

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Uh, Luna, vjerujem da si se razočarala. A što da ti kažem. Ja sam se navikla da je npr. mojoj šogorici normalno da nije dojila, da njezina curica pije pivu, jede špek, čips, čak joj daje i kavu :shock: . Inače mala ima 2 godine, a sve navedeno radi barem godinu dana!
    Sto puta sam čula da je najnormalnije da žena rađa u položaju kukca, da je režu (pa kaj, sutradan sam već normalno sjedila :shock: ), da je s bebom što manje u rodilištu (mama se mora odmoriti) i sl.
    Moram priznati da me hvata panika što imam svoje zahtjeve (neću položaj kukca, neću epi, hoću odmah i stalno dojiti, hoću 24 h rooming in, hoću isprobati bezpelenarstvo i sl).
    Strašno se bojim da se neću moći izboriti za sebe i svoju bebu. Uopće me nije strah trudova, boli, nego me strah da ću naići na nerazumijevanje i grubost osoblja. Kakva EU, pa mi smo čisti balkan! (oprostite na ovome)

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

nama je u runjaninovoj bilo čisto ok.
    patronažna je pričala o svemu, promicala dojenje iz petnih žila a isto tako i prirodan porod,a tipa koji je dijelio bočice i dudice potpuno je ignorirala i izgledala je kao da joj i nije po volji to kaj on sad kokodače o kvaliteti proizvoda i sl.
    rekla nam je i da nam neće pokazivati snimku poroda, ali ne zato da se iztraumatiziramo, nego zato što je svaki porod poseban za sebe.
    isto sam zapamtila kako je govorila da dijete nošenjem ne možemo razmaziti jer smo svoje dijete ionako punih 9 mj. nosili i da ne pričamo bedastoće (nakon upita neke iskompleksiranje trudnice koja je stalno zapitkivala o carskom, jer bi ona tako rodila, jer kao, manji stres i ne boli )

uglavnom, jako mi se dopala.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne mogu naci onaj topic u kojem se pozivamo da napisemo akosmo primijetile krsenje innocenti deklaracije... da navedem i ovaj primjer sa nukovim i (kršitelj koda)ovim'poklon paketima' za trudnice...
    gdje je, gdje je... :?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

lidac2004

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa
    Flašice su nam podijelili. Ipak mislim da ih se ne bi trebalo baciti u smeće :? jer ima sigurno dvije tri adrese na koje se mogu odnjeti i pokloniti onima kojma stvarno trebaju, pa to predlažem svima koje su sigurne da im neće trebati. Domovi za nezbrinutu djecu, caritas, ili one monogobrojne obitelji po raznoraznim novinama koje trebaju pomoć.
    bravo, yasmin :D
    i meni je to bacanje u smece stvarno bezveze kada se to moglo dati u neki dom za nezbrinutu djecu.
    nadam se da ce druge cure koje ne zele takve stvari u kuci tako i napraviti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda imate pravo, bila sam toliko bijesna da uopće nisam razmišljala.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, ako netko bude išao skoro na trudnički tečaj na kojem se dijele reklame, dudice, bočice, kašice isl, sve te divote na koje nailazite nemojte odmah bacat, nego poslikajte pa nam pošaljite slike, uz podatke gdje, tko i kome dijeli.
    Lutonjica je gore stavila link, treba nam sve to zbog monitoriranja kršenja Koda u Hr.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Imaš pravo Luna, nije bed radi nas nekoliko (nažalost) koje se trudimo informirati na ovom i sličnim forumima, ali velika masa ljudi slijepo vjeruje tim informacija i na taj način se, osim njima, otežava i nama jer se kasnije susrećemo s tim ljudima koji nas onda gledaju kao luđake jer dojimo dvije godine, bebe spavaju s nama i sl.
    Tako se odgajaju generacije trenera djece.
    A najviše su zakinuta ta djeca

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mm i ja smo bili u dz na trešnjevci i tečaj je zaista bio u granicama normale. bočice, dudice niti nikakve promo materijale osim letka lekadol-snižava-temperaturu nisu dijelili. patronažna sestra fokusirala se više na higijenu, prematanje, malo dotaknula dojenje a doktorica rekla, vjerojatno, debelu istinu: "drage moje, jednom kad rodite i kad vas prebace na odijel babinjača, vi ste za njih (osoblje bolnice) normalna zdrava žena i ne očekujte nikakvu pomoć niti oko dojenja niti ičega drugog... morat ćete sve same". kazetu s porodom i dojenjem pokazali, patronažna je samo suzdržano prokomentirala kako je kazeta poroda prikaz britanskog poroda koji je malo humaniji od hrvatskog jer ženi daju da bira položaj rađanja i ne briju ih, itd... sve u svemu, između redaka dalo se pročitati i njezino nezadovoljstvo "hrvatskim modelom" poroda i tretmana nakon

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mm i ja smo bili u dz na trešnjevci i tečaj je zaista bio u granicama normale. bočice, dudice niti nikakve promo materijale osim letka lekadol-snižava-temperaturu nisu dijelili. patronažna sestra fokusirala se više na higijenu, prematanje, malo dotaknula dojenje a doktorica rekla, vjerojatno, debelu istinu: "drage moje, jednom kad rodite i kad vas prebace na odijel babinjača, vi ste za njih (osoblje bolnice) normalna zdrava žena i ne očekujte nikakvu pomoć niti oko dojenja niti ičega drugog... morat ćete sve same". kazetu s porodom i dojenjem pokazali, patronažna je samo suzdržano prokomentirala kako je kazeta poroda prikaz britanskog poroda koji je malo humaniji od hrvatskog jer ženi daju da bira položaj rađanja i ne briju ih, itd... sve u svemu, između redaka dalo se pročitati i njezino nezadovoljstvo "hrvatskim modelom" poroda i tretmana nakon

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drage moje,vi se zgražate nad takvim "neprofesionalnim" tečajevima!!U mojoj sredini ih uopće i nema.Možda u BiH ,vjerovatno u Sarajevu ili većim centrima i postoje ,ali u BIhaću ni pojma o tome!!!Kod nas je sasvim normalno da potpuno neinformisana o svemu odeš na porod,ričeš sate i sate,sasvim razumljivo prihvataš da te režu,dijete ti dovode i odvode kad oni hoće itd.itd.Svaka druga žena želi na carski,jer se boji poroda.Kad odeš radjati,kažu ti da je najbolje da slušaš babicu,jer ona je zakon!!!Predporodajajni tečajevi kod nas su misaona imenica!KAko savladati tehniku disanja i uopće ponašanja na porodu,niko o tome ne govori,a kad radjaš babica očekuje da znaš sebi pomoći i olakšati porod!!Grozno!!Uglavnom ,ja bih u 7 mj. trebala roditi i jedino mjesto gdje se informišem je ovdje,hvala vam curke što postojite!"!!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Klarita

Nekad nismo ni svjesni da može biti i gore

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Klarita, da te utjesim, u Sarajevu postoje tecajevi ali na njima dobijes savjet tipa: "mozete selotejpom prilijepiti usi djeteta i tako drzati neko vrijeme da ne bude klempavo".
    Branka1, moze i gore, vjeruj....

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj kajra prvotno napisa
    Klarita, da te utjesim, u Sarajevu postoje tecajevi ali na njima dobijes savjet tipa: "mozete selotejpom prilijepiti usi djeteta i tako drzati neko vrijeme da ne bude klempavo".
    Namam riječi... Na ovo ne znam bi li se smijala ili plakala!!!???

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Cure, žalosno mi je uopće komentirati ovo o tečajevima, potvrdama, zastarjelim informacijama itd. Da vam ne pričam o posprdnom "OOO GOSPOĐA SE SAMA OBRIJALA!", kako MM nije smio samnom na porod "JER NEMATE POTVRDU!!!" (čitaj: nismo vam uzeli 400KN) i kako sam se porodila ležeći ko kukac na stolu nakon 17-18 sati ležanja na boku "A KAKO DRUGAČIJE???" i kak su mi babice "pomagale" tiskajući mi trbuh a ja jadna, tužna, sama, iscrpljena nisam više imala snage protestirati...
    Ma dobro je prošlo!
    Nego, i ja šizim na ove "reklame"! Neki dan mi patronažna dala hrpu **** čajića uz: "Znam da isključivo dojite al **** se sad jako reklamira pa.." Ne mislim cinkat patronažnu i znam da nije ništ loše mislila, ali mi se ne sviđa što i preko njih vrše propagandu. Jel i to kršenje Koda?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sunac prvotno napisa
    Jel i to kršenje Koda?
    Apsolutno, svakako prijavi na onaj topic. Nitko te neće tražiti njezino ime i prezime, tako da nije da je cinkaš, smisao skupljanja informacija na onom topicu na koji je Lutonjica dala link jest da se prikaže učestalost i primjeri kršenja Koda u Hrvatskoj.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sunac,
    i moja patronazna mi je isto nudila testere (kršitelj koda)ovih cajeva tako da slucaj tvoje patronazne nije izoliran.
    inace, moja je jos dodala kad smo pricale o izdajanju nesto u stilu "(kršitelj koda)ove su najbolje, mi suradjujemo s (kršitelj koda)om." to mozda nije krsenje koda (dok se radi o izdajalicama a ne bocicama i dudicama,ne?) ali pokazuje kako ustvari medicinski djelatnici prakticki tim firmama sluze kao trgovacki putnici. njihovi zastupnici...
    definitivno sukob interesa...
    nije ni cudo sto je moja patronazna jedva docekala blago zelenu stolicu da mi kaze da mozda nemam dovoljno mlijeka i, ako mali preko vikenda ne dobije tu-i-tu kilazu, iako joj odoka izgleda da sasvim lijepo napreduje, morat cemo uvesti bar jedno adaptirano. dok sam ja prek tog vikenda kontala kak da ju otkantam moj mali je dobio i vise nego je trebalo na kilazi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •