Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: pretkuhana riža

  1. #1
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,249

    Početno pretkuhana riža

    zanima me dal je koristite, i kak je onda spremate.

    Dal se i kako isti postupak može napravit i doma, kako se može čuvat 2-3 dana ( jer bi to trebala napravit za 2-3 dana, kad ne bi bila pri kuhinji)

  2. #2
    winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,034

    Početno

    Iskreno, ne kužim kaj ti je to, ranije skuhana riža?

  3. #3
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    http://www.coolinarika.com/clanak/ka...parboiled-riza
    Parboiled riža je tehnološki obrađena riža – neoljuštena se riža prije valjanja namače, kuha, suši i zatim ljušti. Namakanje traje od nekoliko sati do nekoliko dana, pri čemu je važno da se rižina zrna namoče do unutarnjeg zrna. Kako bi se taj proces ubrzao, rabi se vruća voda, vakuum ili tlak. Tako namočena riža potom se pari pod tlakom, na 100°C, 30-ak minuta, a zatim suši na toplom zraku dok zrna ne postignu vlažnost manju od 15 posto njihove težine. Tada se pristupa ljuštenju i brušenju. Svrha je ove metode sačuvati većinu minerala i vitamina koji se nalaze u ljusci, a koji se gube uobičajenim ljuštenjem riže.

    ne znam kako bi to napravila doma?!

    ako ti riža treba trajati 2-3 dana, lijepo je skuhaš i spremiš u frižider
    i to je to

  4. #4
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,249

    Početno

    da ali kad nemaš frižider kak onda, dobro sad bi to mogla stavit van ak je hladno, a inače.

  5. #5
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,714

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    da ali kad nemaš frižider kak onda, dobro sad bi to mogla stavit van ak je hladno, a inače.
    nikako. Ili stoji u frižideru (na hladnom oko 5C) ili kuhaš sviježe svaki dan (riža ima svoje bakterije koje ju vole posebno na sobnoj temperaturi).

  6. #6
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Mislim da je paraboiled odlična za izbjegavanje jer ne ostvaruje niti jedan od kriterija dobre namirnice. Kuha se duže od bijele riže (što god pričali) i obzirom na udio fitata je lošija od bijele riže. Za tazliku od smeđe riže ne može se pripremiti na GABA način, bez veze je u rižotu i bilo gdje drugdje.
    Ja ju izbjegavam.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •