zanima me dal je koristite, i kak je onda spremate.
Dal se i kako isti postupak može napravit i doma, kako se može čuvat 2-3 dana ( jer bi to trebala napravit za 2-3 dana, kad ne bi bila pri kuhinji)
zanima me dal je koristite, i kak je onda spremate.
Dal se i kako isti postupak može napravit i doma, kako se može čuvat 2-3 dana ( jer bi to trebala napravit za 2-3 dana, kad ne bi bila pri kuhinji)
Iskreno, ne kužim kaj ti je to, ranije skuhana riža?
http://www.coolinarika.com/clanak/ka...parboiled-riza
ne znam kako bi to napravila doma?!Parboiled riža je tehnološki obrađena riža – neoljuštena se riža prije valjanja namače, kuha, suši i zatim ljušti. Namakanje traje od nekoliko sati do nekoliko dana, pri čemu je važno da se rižina zrna namoče do unutarnjeg zrna. Kako bi se taj proces ubrzao, rabi se vruća voda, vakuum ili tlak. Tako namočena riža potom se pari pod tlakom, na 100°C, 30-ak minuta, a zatim suši na toplom zraku dok zrna ne postignu vlažnost manju od 15 posto njihove težine. Tada se pristupa ljuštenju i brušenju. Svrha je ove metode sačuvati većinu minerala i vitamina koji se nalaze u ljusci, a koji se gube uobičajenim ljuštenjem riže.
ako ti riža treba trajati 2-3 dana, lijepo je skuhaš i spremiš u frižider
i to je to![]()
da ali kad nemaš frižider kak onda, dobro sad bi to mogla stavit van ak je hladno, a inače.
Mislim da je paraboiled odlična za izbjegavanje jer ne ostvaruje niti jedan od kriterija dobre namirnice. Kuha se duže od bijele riže (što god pričali) i obzirom na udio fitata je lošija od bijele riže. Za tazliku od smeđe riže ne može se pripremiti na GABA način, bez veze je u rižotu i bilo gdje drugdje.
Ja ju izbjegavam.