Results 1 to 8 of 8

Thread: pitanjce vezano za kravlje mlijeko

mayato's Avatar

Default pitanjce vezano za kravlje mlijeko

Molim pomoć.
    naime, ako je dijete alergično na kravlje mlijeko u roku koliko se alergija manifestira i na koji način?
    Prije 10 dana sam počela raditi kašice sa kravljim mlijekom ( curka ima 13 mj. ) i prije 2 dana se osula po guzi.
    Sad, zanima me da li bi se alergija pojavila tek nakon 8 dana jela,inače po 2 puta dnevno joj radim kašice, uz dojenje, naravno...
    Hvala

mayato's Avatar

Vidim,nitko ništa...
    Uglavnom,
    sad sam zvala pedicu i sestra mi veli da može biti zakašnjela reakcija na mlijeko, ali da bi u tom slučaju bio osip po tijelu, a ne samo po guzi...
    A dobila je i laganu temperaturu pa sad više stvarno nemam blage veze...
    osip po guzi je sve jači, u prehranu nisam uvodila ništa novo, osim tog mlijeka, sad ću po savjetu sestre mazati Canestenom, ali ostaje mi pitanje zašto se uopće pojavio osip?

Osoblje foruma sirius's Avatar

Quote Originally Posted by mayato View Post
    Vidim,nitko ništa...
    Uglavnom,
    sad sam zvala pedicu i sestra mi veli da može biti zakašnjela reakcija na mlijeko, ali da bi u tom slučaju bio osip po tijelu, a ne samo po guzi...
    A dobila je i laganu temperaturu pa sad više stvarno nemam blage veze...
    osip po guzi je sve jači, u prehranu nisam uvodila ništa novo, osim tog mlijeka, sad ću po savjetu sestre mazati Canestenom, ali ostaje mi pitanje zašto se uopće pojavio osip?
    Da nisu gljivice? Čini mi se da je dijete nedavno bilo na antibioticima? Što se tiče mlijeka alergija se manefestira kao i svaka alergija (osipom), ali češće netolerancijom i problemima u probavi (proljev , zatvor). Ali sumnjam da je to obzirom da je druge mliječne proizvode probala prije. Ako su gljivice , cansten bi trebao pomoći.

tomita's Avatar

Je li guza ili koka u pitanju?
    Nama se jako osula koka (strašno je bilo za vidjet) kad smo imali E.Coli u urinu.

mayato's Avatar

Quote Originally Posted by tomita View Post
    Je li guza ili koka u pitanju?
    Nama se jako osula koka (strašno je bilo za vidjet) kad smo imali E.Coli u urinu.
    Bila prvo guza, a sad se prenijelo na ribicu...
    Sad guza prolazi, a ribica se upalila...
    Ma ja mislim da nismo dobro zaliječili prve gljivice od antibiotika prije mjesec dana i sad su se vratile...to je jedino kaj mi pada na pamet...
    E.Coli sam ja imala, ali nisam imala osip.
    Ajme sad si me skroz zabrinula...

mayato's Avatar

I ja mislim da nismo dobro zaliječili gljivice prije mjesec dana i sad su se vratile...

tomita's Avatar

Quote Originally Posted by mayato View Post
    Ajme sad si me skroz zabrinula...
    Sorry, nije mi bila namjera, jedino sam htjela reći da može biti i to.

jelena.O's Avatar

najbolje ti je zaboravi za sad mlijeko sredi kaj je hitno, pa daj ponovo mlijeko za cca 3-4 tjedna ak bu opet tak , onda je ipak mlijeko