Ivall nadam se da je sve u redu. Javi šta je rekao doktor.
Dobila sam antibiotike kroz 10 dana da uzimam, zatim kontrolni bris trebam napraviti. On kaze da ne histeriziram jer da je najbitnije da smo otkrili da je imam, te da cu na porodu dobiti injekciju kako nebi preslo na bebe. Kaze da je to cesta bakterija i da je opasna ako se ne lijeci. Cak sam ga pitala za dojenje, pa je rekao da cu smijeti odmah dojiti. Eto nadam se najboljem.
Radili smo odmah i UZV i bebaci su super, kaze da su veliki i da je sve super. Ja sam i dalje zatvorena. Sa kontrolnim brisevima se moram javiti u Vinogradsku na pregled - znaci da smo blizu
Odrezo mi poruke, pih.
Napisala sam jos da nisam svjrsna da jos max 7 tjedana - hm trema me hvata.
Kako si eva? Kako curke?
malo uletavam
Ivall, don't worry - ono što je najbitnije kod pojave strepB u trudnoći je da u bolnici prije poroda naglasiš da ti je izoliran kako bi dobila antibiotik u samom porodu. opasan je ako se ne otkrije prije poroda jer se pri porodu mogu zaraziti bebice, ali čim znaš u čemu je problem, nemaš brige! malo će vas bolje popratiti, koji put izvaditi krv da provjere ima li znakova infekcije i to je to. a prije poroda teško da može ugroziti bebice... dojiti možeš bez problema.
a to što ti je sad izoliran beta-hemolitički streptokok nakon liječenje ureaplasme nije ništa čudno - vrlo često antibiotici djeluju na jednu bakteriju, ali i oslabe imunitet pa "iskoči" druga i tako u krug... vjerovatno ga nisi sada pokupila nego se sad razbuktao...
drage mame blizića i trojkica, sretno na porodima i vibram za što duže 3u1 ili 4u1 stanje!
Ivall bit će sve u redu bez brige. Mi smo dobro. Bebe su jako aktivne, ne prestaju udarati.
Šta kažu kolike su ti velike bebe.
Eto i mene k vama!U 7. sam tjednu trudnoće i to sa trojkama.Šok,strah,sreća,suze,smijeh sve je prisutno! Svima čestitam na trudnoći i naravno svaki savjet mi je dobrodošao!
![]()
Pozdrav od još jedne nove-stare duple trudnice.
Uhodim vas već dugo, osobito Ivall i Evu jer smo u istom terminu (moj je 07.08.).
Ne znam kako je vama al meni od prošlog tjedna vrijeme tako sporo prolazi; samo odbrojavam dane, skupljam tjedne trudnoce i cekam za sad 34tt, a onda 36tt itd.
I ja vućem ureaplazmu već tjednima, 2 ture Sumameda joj ništa nisu napravile, tj. viditi ćemo kontrolni bris za koji tjedan. Sad sam na Acidosalusima (jogurt i vaginalete) i nadam se poboljšanju...
Inače, ležim i samo ležim (ne baš strogo jer imam doma malca od 19 mjeseci) jer sam uloživa pa da ne izazivam sudbinu.
Stojim na raspolaganju....ionako blago umirem od dosadeeeee...pozdrav curke
Kao prvo b.a.b.y čestitam, tri srečice). Samo hrabro i polako. Kada ideš opet na UZV?
Frka hvala puno na podršci.
Eva curka nam je 1450 grama, a dečko 1600 grama. Od prvog dana je on bio veći oko 200 grama od nje. Zamisli prije 3 tjedna kada sam bila na UZV razlika je bila samo 40 grama - što nam je bilo čudno, a danas opet 150. Ma teško je njima točno izmjeriti bebe. Kaže doktor da je do 500 grama razlike uvijek ok, a nama ti je i posteljica naprijed pa mu je još teže izmjeriti.
Ma najbitnije da oni nama rastu i da se što više približe 3 kg.
Eva kada ti ideš opet na kontrolu?
Meni od početka govori da su bebe podjednake. Zadnji puta je bila razlika 60 g. Idem na kontrolu idući tjedan i nadam se da će biti sve ok. Za 3.tjedna mi je najavljena hospitalizacija pa do kraja, tj. u 34.tjendu. Eventualno, ako sve bude savršeno onda ću u bolnicu u 35.tjednu. To mi je sve tako blizu.
Dr. je rekla da sad bebe rastu po 200 g tjedno. Ako je tako onda bi moje stvarno mogle doći do 3 kg.
Super, drzim fige da curke budu velike. Meni nitko nista ne govori za hospitalizaciju, a valjda na sljedecem pregledu u bolnici nesto i saznam.
Lara cestitam i drago mi je sto si nam se pridruzila. Imamo isti termin
Uopce mi nije jasno, svaki put mi pola poruke ne objavi. Ajmo razliku nadopisati.
Lara znas li spol bebaca?
Od kojeg tjedna si uloziva?
Da li su tebi najavili hospitalizaciju?
a ja pišem na mob i onda slučajno sve izbrišem... idem sad ispočetka s laptopa.
Znači - uloživa sam već od 14tt. U prvoj trudnoći sam bila slično tako rano uloživa i bez problema sam izgurala (čak štoviše trudnoća je bila super) i rodila sa 40+3 velikog dečka. Sad su ipak blizanci i strah me prijevremenog poroda samo tako. Bilo bi super da budu buckasti, po 3 kg, bez inkubatora i brzo kući.... jooooj, to mi je želja.
Nosim dečka i curu, a sutra ću vidit koliki su. Idem na privat UZV, a u srijedu sam u TA Vinogradske di se kontroliram od početka trudnoće ( ja sam njihova IVF trudnica ). O hospitalizaciji još ni riječi, a ja nisam ni pitala - nadam se šta kasnije.
Pozdrav b.a.b.y. - ne mogu uopće zamislit kakav ti je šok bio kad su rekli 3 srca... Meni je bilo strašno sa moja 2, a sad ne bih mijenjala ništa jer ovo je nešto posebno. Drži se i javljaj update-ove.
Hej lara bok. Meni je termin 9.8. ali isto kao i ti čekam 34.tjedan, a onda 36. Samo da izdržimo do tada.
Eto lara jos cemo se nas dvije i druziti u bolnici. A valjda te tu smijem pitati, ja sam do sada privatno vodila trudnocu i na sljedeci pregled moram u Vinogradsku, koliko ranije se treba naruciti?
I jel se ceka satima na pregled???
TRUDNICE U 2012.g. (termini poroda)
morskavila - 30.06.2012.
Ivall - 07.08.2012.
lara13 - 07.08.2012.
eva133 -09.08.2012.
karlita - 20.08.2012.
b.a.b.y -
RODILE U 2012.g.
Angels - 7.02. cura & dečko
marina - 24.3. 2 dečka
simicv -
velika dobrodošlica novim budućim mamicama duplića,triplića od
b.a.b.y draga aj ako nije problem i imaš termin poroda da ga možemo upisati u termin poroda![]()
Curkice, kako suvam trbuščići izgledali kod više plodnih trudnoća u početku, dali su se manifestirali već u prvoj mjesecu kao poveći ili ne?
Naime pitam jer po beti baš i ne mogu saznati sve do ultrazvuka, ali mi je trbuh bio splasnuo 8dpt, ostalo je mala loptica u donjem dijelu ali sad je kao balon cijeli...mislim dali je to kakav pokazatelj...? U prvoj trudnoći (prirodnoj) mi se trbuščić nazirao tek u 5 mjesecu trudnoćr , a danas sam ko u 4 mjsecu a tek je početak pa sam malo više zbunjena....puno!?
ni ne možeš uočiti neke promjene u izgledu trbuha barem cca 3 mjeseca
ne vjerujem da je netko skužio po tome da li nosi jedno ili više djece
barem u počecima
po visini bete itekako možeš pretpostaviti da li bi se radilo o višeplodnoj trudnoći, obično su te bete visoke
Posljednje uređivanje od ZO : 09.06.2012. at 20:38
Mala Maja jesi li bila u IVF postupku?
Povećana napuhnutost može biti i posljedica hiperstimulacije čiji se simptomi povećavaju trudnoćom.
Meni se trbuh odmah vidio i već nakon 8 tjedana nisam stala u svoje hlače. Stiskale su me baš u trbuhu. Mislim da veličina nije trbuha nije presudna nosiš li blizance ili ne. Sve je to individualno.
Trudnice kako ste? Jel se držite. Meni su ovih dana počele noge naticati pa jedva čekam da bude ovakvo vrijeme kao danas, odmah mi je bolje.
Meni je sad sve puno teže nego prošli tjedan. Doslovce iz dana u dan je sve teže i nekako se nosim s tim. Još uvijek sama kuham i sređujem veš, jedino što ne usisavam. Ovaj tjedan ću na pregled, a onda bi za 2 tjedna trebala u bolnicu pa do kraja.
eva gdje ideš na pregled- mi smo blizu
meni je termin 20.8.2012 nadam se da me neće ostavit u bolnici zadnja dva-tri tjedna
Na pregled idem u Pž, a tu ću i roditi. Kod nas je neka praksa da ostavljaju zadnjih tjedana u bolnici. Bolje da sam im na oku tamo. Jedino što je grozno jer kod nas na rodilištu nema posjeta, a ja odmah idem tamo ležati.
eva ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ostaneš doma što dulje
b.a.b.y - čestitam![]()
trudnice moje, nakon skoro tri tjedna hospitalizacije 14.6. idem na sekciju. i bebe i ja smo odlično, uzbuđena sam i ne mogu vjerovati da je konačno i taj dan tako blizu. To će već biti 38. tjedan
drzite nanm palceve da se brzo oporavimo i idemo sto prije kuci.
sretno svima... i čuvajte se![]()
morska vilo sretno!
Morskavilo sretno i javi nam se cim stignes.
Mame blizica koje su bile ba catskom, jeste bile pod opcom ili spinalnom? Zanima me sto preporucate i nakon koliko su vam donijeli bebe?
ja ako budem išla na carski tražiti ću isključivo spinalnu anesteziju
nadam se da će mi uslišiti želju
i b.a.b.y -čuvaj bebice
Posljednje uređivanje od karlita : 12.06.2012. at 19:12
ja sam bila pod općom jer inače imam problema sa kičmom, pa se nisu usudili pikati
ali njihov odabir ( na SD ) bi bio spinalna
rodila sam u pola jedan, bebe sam vidjela navečer oko 18 sati
muž ih je vidio odmah čim su ih izvadili, još ih nisu ni obrisali, samo zamotali i nosili van, a on je bio ispred sale![]()
zaboravila sam
djevojke odsretno svima
Hvala ZO. Nego reci mi na SD je rooming in, da li su bebe tada ostavili sa tobom ili ne jos. Ako nisu, jesu ti ih nosili na dojenje?
prvi ostatak dana kad sam rodila i tu prvu noć sam provela na drugom odjelu, ne na babinjačama jer nije bilo mjesta
rodila sam u petak oko podneva, u subotu ujutro sam bila na babinjačama i onda su mi donijeli bebe da budu sa mnom
predivno, ali istoremeno za umrijet od boli
ja nepokretna, trbuh još uvijek do poda, nema šanse ustat se, ne znam šta me više boli ili umirem od gladi i žeđi
a bebe u krevetcu do mene, nema šanse da mi ih netko doda, snalazila sam se kako sam znala, stalno ih moraš mijenjati jer nema šanse da leže obje sa tobom
žicarila sam da mi mijenjaju bebe, ali to je bilo jedva izmoljeno uz odvratne face
bio je uskrsni vikend, nikog pametnog nije bilo tamo, sve neke mlade nafrljene sestre ( žao mi je što moram to napisati, ali tako je bilo )
taj dan puna soba posjeta jer je bio blagdan, nitko o ničemu ne vodi računa, užas
cijeli treći dan sam proplakala od muke
sva sreća četvrti dan ujutro su nas već poslali doma
bebe su preko dana sa tobom, oko ponoći su ih znali uzet na par sati da dođeš k sebi malo, ali i to zavisi od sestara koliko i šta žele
zaista je teško sa blizancima iako je cjelokupna ideja odlična, no treba stvoriti uvjete, lijepo je bilo gledati majke sa jednim djetetom koje su rodile prirodno i cijelo vrijeme drže bebe u naručju, ja to nisam mogla
Hvala ZO, i zamisljala sam si to tako ali jako mi je drago citi tvoje iskustvo. Uostalom, ako cu morati na carski da se znam psihicki pripremiti.
A sto se tice anestezije, spinalna mi se cini super jer vidis odmah bebice, a opet citala sam da su cesto cure imale danima glavobolje i stravicne bolove u kicmi. Na opcoj sam bila nekoliko puta i sve super.
Ma vidjeti cu sa anesteziologom u bolnici ako dodje do toga.
Ostale mame blizica voljela bi cuti i vasa iskustva.
Meni je dr zadnji put rekao da sada odem na pregled u bolnicu, on je napravio UZV i dopler a u bolnici da ce mi napraviti CTG. Znaci da bi ti ga na sljedecem pregledu mogli napraviti,
Kada ides ns pregled?
Evo baš se spremam. Idem oko 12 sati. Baš me zanima hoće li mi danas raditi ctg. Javim se kad se vratim.
Vratila sam se s pregleda, otvorena za vršak prsta i na strogom mirovanju sam. Bebe su dobro i dalje su na zadak. Teške su 1900 i 1920 g.
Ivall, pitala sam za ctg, tek od 37.tjedna.
Super eva, curke su velike. A CTG hm pitanje da li cemo ga docekati, 37 tjedan- mislim da bar.
I dalje stoji da za dva tjedna ides u bolnicu do poroda?
Ja u utorak idem prvi put u bolnicu na pregled.
Danas nam je ili ce morskavila postati mama, drzim fige da je sve proslo odlicno.
Ivall ako budem otvorena kao i sada onda će mi prolongirati bolnicu na 35., ili čak 36.tj. Ovisi kako budem otvorena. Za 2 tjedna kontrola. Sada sam na strogom mirovanju pa ćemo vidjeti.
Nadam se da ce sa vilom i bebama biti sve ok.
Ja sam rodila na carski i uz spinalnu i opet bi. Bebe vidis odmah i to je prekrasno. Doduse glava me rasturala tri cetri dana ali nema veze. Ja sam bebe u sobu dobila tek treci dan tako da sam malo i dosla k sebi. Sta se tice ctg-a ja sam ga pocela radit negdje oko 34 tjedna![]()
Tomislava a zasto su ti bebe donijeli treci dan, bile si u inkubatoru ili?
Ja sam jucer pitala da li opca ili spinalna.Kaze dr.da mi moze jako pasti tlak sa spinalnom,a to onda nije dobro za bebe. pogorovo za onu koja druga ide van. Ni sama ne znam, ali izabrat cu najmanji rizik.
Slazem se sa tobom eva, zato i pitam stalno cure kakva su im iskustva kako bi lakse donijela odluku.
Ivall nisu bile u inkubatoru, bile su u onim toplim kreveticima, a i ja sam se osjecala lose taj drugi dan jer me glava rasturala pa su mi se smilovali a i nisam jos imala mljeka pa sam ih dobila tek treci dan. S tim da sam ja dobila dosta jaku spinalnu jer carski nije bio dogovoren nego mi je puko vodenjak, a ja sam vecerala pa su mi morali dat jacu. Poslje sam bila 24 sata na intenzivnoj, tek nakon toga sam dosla na odjel babinjaca. Inace se bude po 12 sati na intenzivnoj.
jučer sam bila na pregledu
bebice su super
jedna 1600 grama,a druga 1630grama
![]()
Posljednje uređivanje od karlita : 16.06.2012. at 20:24