Karlita, super napreduju.
Karlita super.
Tomislava hvala, nekako mi se sve vise cini da jedina prednost spinalne je sto vidi odmah bebe - a to je velika ali velika stvar. Dok sto se tice oporavka poslije spinalne ceste su te jake glavobolje, kod opce tog nema ( ili sam ja to tako zakljucila). Tesko je donijeti odluku, ali mislim da cu pitati anesteziologa sto je bolje za djecu pa se za to odluciti - osim ako me ne pitaju
Moja kolegica je rodila curicu u opcoj anesteziji i po njenoj prici bilo joj je puno gore nego meni. Svatko je drugaciji i drugacije reagira na sve, ja da sam imala uz sebe kakve tablete protiv bolova ne bi bilo tako. Ni u bolnici nisu imali nikakve tableteprestrasno. Kad mi je muz donio sve je bilo ok.
TRUDNICE U 2012.g. (termini poroda)
morskavila - 30.06.2012.
Ivall - 07.08.2012.
lara13 - 07.08.2012.
eva133 -09.08.2012.
karlita - 20.08.2012.
b.a.b.y - 21.12.2012.
RODILE U 2012.g.
Angels - 7.02. cura & dečko
marina - 24.3. 2 dečka
simicv -
ja sam rodila u spinalnoj i sve preporuke nikakvih problema ni glavobolja
u nedjelju su me digli a rodila u petak u 17,15 nakon 9 sati u rađaoni bio hitan cr
Ana super, ma znam da je to individualno, ali svejedno volim cuti vasa iskustva.
Drage moje ja se topim. Inace sam totalno ljetni tip ali sada sam koma, noge i ruke su mi toliko natecene da umirem od smijeha kada ih gledam. Ajme sto bi se sada brcnula u more - pih osuđena sam na kadu.
Ivall drži se hlada. Moje noge su super. Mirujem i nema otoka.
Cure drzi te se kuce. Ja sam cjelo ljeto provela u kuci i nisam imala nikakvih "otoka"
Sljedece ljeto sigurno necete bit u kuci![]()
I ja sam bila kući, mantalo mi se sve u 16. I ovo ljeto sam u kući jer je sunce pre jako za tako male bebe.
Sumskice mi picimo po vani ko ludi. Vecinom sam kod mame koja je nekih 2 km udaljena od mene. Ima veliko dvoriste sa puno hladovine. Ujutro u 9 smo vec kod nje pa do 2 onda idemo na popodnevni spavanac pa od 5 ponovno. Kako ste ti i ekipa![]()
Evo mi se vratili sa prvog pregleda iz bolnice. Bebači su super, radili smo nekakvu UZV pretragu o prosjeku odstupanja u razvitku i razlika su niti 50 grama, što je super. U prosjeku su veliki između 1900 i 2100 grama, na što je doktor rekao da su veliki za blizance, te da su u skladu sa bebama jednoplodne trudnoće. A koliko sam uspjela zapamtiti Eva i tvoji su tu negdje. Ma nebitno. Cerviks mi je i dalje čvrst. Sutra će me hospitalizirati na tri dana, prvo ćemo ponovno raditi OGGT zbog veličina beba ( radila sam ga prije mjesec i pol i bio je uredan nalaz) i primit ću dexametazol prevencije radi.
I da, idemo na carski, gospon nam je okrenut na zadak a gospodična poprijeko. Za streptokok nisu ništa pretjerano komentirali, osim da ćemo na porodu dobiti pikicu kako se ne bi bebe zarazile.
Eto držite nam fige da nas stvarno u petak puste kući i da izdržimo u bolnici ove vrućine bez klime.
Ivall tako su i moji bili smjesteni, gospon prvi na zadak a gospodicina poprijeko i tako su ostali. Njega sam onda morala malo duze siroko povijati zbog polozaja. Pitala frendicu za streptokok, dobila je na papiricu napisano za njega i morala je predati taj papir kad bude isla u radjaonu ali ona se od silne strke ne sjeca jesu li joj sta dali za to ili nisu.
Hahaha hvala Tomislava, mislim da cu i ja tako. Presretna sam da je sve super, samo me vec lagano zivcira svaki doktor svoje. Umjesto da sam sretna sto su bebe napredne, oni su mene isprepadali da i to ne valja.
Ma uopce se ne zelim zivcirati, neka rade sto trebaju samo da sve bude ok.
I kod nas je gospon prvi, slatko kako se isto poklopilo.
Ivall nadam se da će te brzo pustiti kući, da nećeš morati ostati do kraja. Mene je tako strah svakog pregleda, pogotovo sad kad sam uloživa za vrh prsta.
Super su ti bebe napredne. Moje su 1900 i 1920 g. Uvijek su tako nekako podjednake veličine. Imaju neki čudan položaj, u biti su na zadak, ali su im guze dolje, kao da sjede. Jedna je izbacila noge prema unutra, a druga prema van. Umorile se cure pa sjele.
Šta je to dexametazol? Za šta se on koristi. Meni to nisu spominjali.
Male princezice sjede mami u busi - ma preslatki.
Eva to su ti injekcije koje ubrzavaju razvoj pluca bebama. Dr. Radoncic nije smatrao da mi to treba jer sam zatvorena i bebe super napreduju, dok u Vinogradskoj to daju svima, sto blizancima, sto svaka trudnoca kojoj prijeti prijevremeni porod.
14.6. rodile su se naše ljepotice (B. 2700 i
M. 2680 - carski rez)
Sve je prošlo najbolje moguće. Jucer smo stigle kuci.
Sad ih gledamo i ne možemo vjerovati da su tu uz nas nakon toliko dugog i mukotrpnog puta.
Predivan osjećaj.
Više ću pisati kad se malo uhodamo.
Posljednje uređivanje od morskavila : 21.06.2012. at 21:20
čestitam od srca
curke su prave velike bemboline
uživajte![]()
morskavilo čestitam. Bebe imaju baš lijepu kilažu. Neka ste vi kod kuće, a sad uživajte.
U kojem ti tjednu rodila?
Morskavilo cestitam, i javi nam detalje kada se uhodate.
Evo mi smo jucer izasli iz bolnice, dobili smo cetri injekcije, za sada sve super i kontrola za dva tjedna. Tada cemo biti kraj 35 TT i nekako ocekujem sa ce nas ostaviti, a vidjet cemo.
Hej Ivall, tu si. Da te pitam zašto si dobila te injekcije za sazrijevanje pluća. Mislim, da osnovu čega su zaključili da ti treba. Meni nitko ništa nije spominjao pa zato pitam. Idem u četvrtak na kontrolu pa ćemo vidjeti što ćemo.
ČESTITAMO mami i velikim curkama od srca....
neka puno papaju i spavaju i čim prije se mama i tata uhodaju![]()
U Vinogradskoj ti to daju svima kod kojih postoji mogucnost prijevremenog poroda. Ja se nism jos pocela otvarati, i jako su zadovoljni sa razvojem beba.
Ne znam da li se sjecas ali prije koji tjedan sam pitala tu na forumu, da li je tko primio te injekcije. Ja sam bila pitala svog ginica pa je rekao da ih nemamo potrebe primiti jer vjeruje da cemo izdrzati blizu termina. Kako sam ovaj tjedan bila prvi put u bolnici na pregledu, oni su smatrali prevrncije radi da je dobro da ih primim i sada mi je iskreno drago da jesam. Da li ce pomoci nadam se, ali sigurno nam nece odmoci.
Pitat ću baš na sljedećem pregledu za te injekcije. Nekako me panika hvata i mislim da bi bila mirnija da ih primim. Ali tko zna daje li se to i kod nas prevencije radi.
King u kojoj si fazi? Kužim da još nisi rodila.
Hej curke!
evo mi smo danas 34+3, još uvijek guramo.
ni ja nisam primila dexametazon, al ne brinem se jer mogu dobiti i u jednom danu više inekcija ak tak ispadne.Eva nemaš razloga za brigu, ne daju se kod svih gemina...a i što će ti kad ćeš dogurati do 38tj.
mi smo veliki, ja sam velika i jedva se okrećem po krevetu, ali sve dok mogu sama do wc-a....dobro je.
Kak ste vi, kako se hladite?
mi imamo klimu u bolnici pa nas spašava...samo da se ne pokvari.
King svaka čast jer si još u komadu. Izdržat ćeš ti još koji tjedan. Vjerujem da ti je trbuh ogroman i da se jedva krećeš. Meni je teško, a mogu si misliti kako je tebi.
Drži se još malo. Ja ti šaljem puno pozdrava i mislim na tebe.
svaka čast cureja jedva hodam sve me svrbi imam pritisak na dole i jedva čekam sljedeći pregled.
samo da sve bude ok i da izdržim još mjesec dana barem...![]()
Ivall - 07.08.2012.
lara13 - 07.08.2012.
eva133 -09.08.2012.
karlita - 20.08.2012.
b.a.b.y - 21.12.2012.
RODILE U 2012.g.
marina - 24.3. 2 dečka
simicv -
morskavila - 14.06. 2 curke
morskavila čestitamo odna malim
![]()
mazite se pazite i uživajte u svakom trenutku sa svojim princezama
Jučer sam bila na pregledu i hvala Bogu sve je ok. I dalje sam otvorena za vršak prsta i dr. kaže da je to ok. Nisu me hospitalizirali, još. Bebe su između 2400-2500 grama i lijepo napreduju. Jedino što su se okrenule poprijeko i to obje. Sada idem definitivno na carski.
06.07. je opet pregled i tada ćemo se dogovoriti hoće li me ostaviti tad(to je petak) ili će pričekati ponedjeljak.
Imam jedno pitanje, jučer kad sam se vratila s pregleda vidjela sam na dnevno ulošku smeđkasno, kao kad je zadnji dan menge. To je bilo samo tada, a baš sam često išla na wc pregledavati. Jutros je isto ok. Jel moguće da mi je pri pregledu dr. povrijedila neku žilicu. Nisam htjela paničariti jer došla sam s pregleda pobogu i bilo je sve ok.
Jel imao tko takvu situaciju?
O da ja sam imala takvu situaciju ali kod mene je tekla krv u potocima
Umrla sam od straha i vec sam htjela ic na hitnu, al sam zvala dr. koji me je pregledavao i rekao mi je da je to zbog pregleda, taj dio je dosta pred kraj trudnoce prokrvljen zato se to zna desit. Dva puta mi je to bilo. Zato no sikiriki.
Hvala Tomislava, tako sam i ja nekako mislila. Bitno je da za sada nema krvi, ali ako bi slučajno bilo, odoh ja odmah na hitnu.
Eva cure super napreduju. Drzim fige da te jos ne ostave u bolnici.
A ovo za krv ne mogu vjerovati, Tomislava hvala na infu, ja bi takvu paniku digla da se meni pojavilo. Znci i ba to mogu racunati priliko sljedeceg pregleda.
Ivall nadam se da neces to doživjeti,jer je osjecaj odvratan. Kad ti opet ideš na pregled?
Sad sam skužila da ideš krajem sljedećeg tjedna. Tako i ja. Znači u isto vrijeme će nas ostaviti. I meni će tada biti između 35.i 36. tjedna i to je ok. Meni je dr. rekla da bi mogla izdržati do 38.tt, ali tko zna. Kaže da ako me ne porode prije onda će u 38.tjednu, jer poslje toga kod nas ne čekaju.
Joj ja ti se nekako nadam da ce me pustiti kuci, a znam da nece . I meni su prvo govorili da je 38 tt termin blizanaca, i da me poslije toga nece pustiti. A prosli tjedan su mi rekli da du bebe velike i da cemo u 37 tt raditi carski.
Ti imas doktoricu koja te vodi u bolnici, a ja kako na koga tamo naiđem, pitanje tko ce biti sljedeci tjedan i sto ce reci.
Makar moram priznati da mi je vec stvarno tesko, jucer sam prosetala do ljekarne 10 minuta i strasno me je skroz ispod trbuha rezalo i pritisak je bio bas jak i bolan. Cim sam dosla kuci legla sam i to je prestalo. Tko zna, mozda bebaci i urane.
Eh ??? su trebali biti![]()
.
Citam svoj post i da priznajem frka me je velika. Prvo sam jedva cekala a sada mi se nekako ne ide na porod, neka se misici jos malo strpe da mama skupi hrabrosti![]()
Meni ti je teško stajati duže vrijeme, a da ne pričam kad odem do trgovine. Kupim samo najnužnije i pičim van jer zbilja ne mogu više, sva se uspušem.
Moja dr. ide na godišnji od 20.07. tako da me ona vjerojatno neće poroditi ili će sve biti jako nategnuto.
Pitala sam baš za injekcije za sazrijevanje pluća. Kaže dr. da mi ne trebaju, ali ako bude potrebno da ću ih lako dobiti u bolnici. To mi je sve tako blizu. Eto još sam 7-10 dana kod kuće. Sve je spremno i samo čekamo bebe, ali neka ne žure. Mene je isto strah, pa ni ne razmišljam toliko o tome. Kad dođem u bolnicu mislim da će mi biti sve jasno.
Trebamo biti samo pozitivne, stvarno smo vec dobro i izdrzale, dr. tj je 35 tt i koliko blizanaca je i ranije rođeno pa je sve super. Naravno da bi voljela da se rode poslije 37 tt , mislim da je najgore proslo i da ce sve biti super. Svaki novi izdrzan dan je bonus, jer da mi je netko na pocetku trudnoce rekao da rodim u 35 tt ja bi odmah pristala.
I kod nas je sve spremno i samo cekamo.
ja idem sljedeći tjedan na pregled i baš me zanima šta će biti ... o hospitalizaciji mi nitko ništa ne govori
niti o carskom obzirom da je jedna beba na zadak
iskreno jedva čekam porod više mi uopće nije bitno carski ili prirodno
ovo vrijeme strašno utječe na mene jedva dišem ,jedva hodam a i u krevetu više nemogu naći položaj.![]()
Karlita izdrži još malo. Još samo par tjedana. Mislim da ćeš na sljedećem pregledu sve saznati. Uostalom, pitaj ih šta planiraju s tobom. Vjerujem da ćeš i ti za 10-tak dana u bolnicu.
s jedne strane jedva čekam porod a s druge strane svjesna sam da što su duže u trbuhu bolje po njih![]()
Joj super mi vas je citati, hvata me nostalgija
Sjetim se sebe, pa bih rodila pa ne bih nisam ni sama znala sta bi. Sve ce to bit dobro, meni je najgore bilo to sta cu morat cekat porod u bolnici ali imala sam super cimericu tako da mi je to ostalo u ljepom sjecanju.
Pozdrav od nas troje odosmo mi malo popodne na moreeeeeee![]()
E pa vrijeme je da se i ja ovdje prijavim
Danas 10+5 (termin 21.01.) i kaže doktor da je do sada trudnoća školska. Ja se osjećam super i nemam nikakvih tegoba, da nisam vidjela na UZV, valjda ne bi ni vjerovala da sam trudna
Sad idem malo čitati vaša iskustva![]()
A ja sam te samo došla veselo pozdraviti i poželjeti ti dobrodošlicu!!!
Tikica, Tikica, Tikica!!!
![]()
Tikice sretno. Želim ti mirnu i dosadnu trudnoću, kao što je i moja bila.
tikice
neka i dalje sve bude školski![]()
Tikice dobrodosla i zelim ti skolsku i bezbriznu trudnocu.
Ivall - 07.08.2012.
lara13 - 07.08.2012.
eva133 -09.08.2012.
karlita - 20.08.2012.
b.a.b.y - 21.12.2012.
Tikica_69 - 21.1.2013.
RODILE U 2012.g.
marina - 24.3. 2 dečka
simicv -
morskavila - 14.06. 2 curke
Tikica_69 draga moja još jednom čestitke i dobro došla na ove vesele stranice
da ti do kraja bude školski i sretni trudnički dani![]()