-
evo da vam prenesem svoje iskustvo:
rodila sam u Vinogradskoj, moj izbor se temeljio da li bolnica ima neonatologiju i u kakvom je stanju, kod mene je bio izbor između Vinogradske ili Petrove. Sv.duh iskreno nisam željela da bebe budu 24 sata samnom a frendice su mi rodile jedu bebu par mjeseci prije mene i nisu imale pozitivno iskustvo. Vinogradsku nisam vidjela do 32 tjedna jer sam trudnoću vodila privatno i nije bilo potrebe. Hospitalizirali su me u 36 tjednu jer su obje bebe bile na zadak i veliki, tako da smo čekali 37 tjedan kako bi na planirani carski. Rodila sam dečka 3400 i curu 2430 i niti jedan niti minute nisu bili u inkubatoru, odmah sam na carskom vidjela bebe i nakon 3 sata sam ih dobila na maženje, jednog pa drugog, i tako još i navečer ( svaka bebe je bila samnom cca 45 minuta i navečer isto tako). Nakon 24 sata te smjeste u sobu i bebe su bile samnom 24 sata, iskreno koma, prvorotkinja sam, nisam imala mlijeka a forsiraju dojenje, oni su urlali a ja jadna nisam više znala što ću. Pokažu oni tebi kako da dojiš i trude se ali meni mlijeko nikada nije niti došlo kako treba da bi se oni napapali. Bili smo u bolnici 5 dana i zvali su ih terminatori jer su jeli i jeli. Dok sam bila tamo još je 4 mame rodilo blizance tako da imaju iskustva. Doktori su fenomenalni i nije bitno koji te vodi jer su na viziti svi i dogovaraju se zajedno o svemu. Sestre na odjelu odlične, ali sestre u dječjoj sobi hmmmm dalo bi se o jednoj smjeni Ostojiću pisati. Doslovno sam ih morala moliti da mi nahrane klince, super je dojiti i meni je to bila velika želja ali brate mili ako ne ide,ne ide, onda im daj papati. Isto moraš galamiti i izboriti se za sebe. Koma je što je dio odjela uređen pa ste po dvije u sobi i imate kupaonicu i sve, a dio nije pa vas je tri i nemate kupaonicu ( ja sam bila u staroj sobi), a nakon carskog sa dvoje bebica cijelo vrijeme sa tobom, definitivno bi ti puuuunnnooo značila neka komocija ( kupaonica u blizini).
Koliko sam ja upoznata Merkur nema neonatologiju. Da sada idem opet roditi, ne znam ali mislim da bi otišla u Petrovu, bebe su sa tobom od jutra pa do 22h, možeš se malo odmoriti/oporaviti, skupiti snage za doma.
Znam da svaka od nas ima različitih iskustava i netko iz Petrove će ti reći nemoj tamo, odi u XY bolnicu ali to je odluka koju moraš sama donijeti i nadati se najboljem, ali definitivno ti je najbitnije da bolnica ima neonatologiju jer biti će ti koma ukoliko ( ne dao Bog) bebe budu u jednoj bolnici a ti u drugoj.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma