Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Što kad u ambulanti "ne žele" vaditi krv?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Što kad u ambulanti "ne žele" vaditi krv?

Imamo biokemijski lab., koji je nadležan za 4 okolna mjesta, iliti pokriva 4 ambulante opće prakse. Vlasnica (direktorica ili što je več) laba. ne da da u ambulantama sestre vade krv, jer bi onda ona morala otpustiti svoje djelatnike.
    Znam da jedna dr. opće prakse redovno plaća kazne zbog toga (valjda je netko prijavi)???
    Što se može učiniti da se ne lomi preko leđa dr.?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

anemona, mnogi uzorci koji dolaze iz ambulanti su nepravilno izvađeni, nalazi iz njih nisu pouzdani i laboratorij mora tražiti ponovljeno vađenje.
    u tom slučaju se lomi preko leđa pacijenata
    žalosno je da se u ovaj način vađenja išlo prije kompletne pripreme terena.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hoćeš reči da smo ustvari sretnici u svemu tome?
    Mogu to ja i tako prihvatiti.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne vjerujem da šefica laba može zabraniti timovima opće da vade krv
    i da onda oni plaćaju kaznu
    mislim da to nisu potpune informacije

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ne vjerujem da šefica laba može zabraniti timovima opće da vade krv
    i da onda oni plaćaju kaznu
    mislim da to nisu potpune informacije
    I ja vjerujem da to nisu potpune informacije, to su informacije koje je prenjela dr. opće prakse, vjerujem da ima puno tu nekog sivila između.
    Zanima me inače kako to ide u praksi? Aleks kako je kod vas?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ček, ček, ček; u ordinaciji opće medicine su odbili pacijentu vaditi krv (ak sam dobro razumjela), već upućuju istog na labos? Pa po meni je i pametnije to napraviti u labosu, općenito je osoblje tamo jako lake ruke u 99% slučajeva i vade krv super, što nemora biti slučaj sa med. sr. iz doma zdravlja. Ipak, "izgovor o kazni" dr. opće med. je prilično, hm, nemam prave riječi - ostavlja bez teksta...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moja dr. opće prakse i njena sestra uopće ne vade krv. Nisam čula da je dr. zbog toga platila kaznu. Uredno svi idemo u labos. U labosu sam vidjela da su sestre na obuci i mogu reći da mi je to smiješno, pogotovo kada na obuci vidim sestru od 40-ak godina koja ne zna izvaditi krv. A neka srednja škola, valjda ne vrijedi, palo u zaborav.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mene oduvijek, kad god moram vaditi krv, šalju u laboratorij. U svim mjestima gdje sam do sad živjela. Tako da mi je ovo novost da se krv može vaditi kod dr-a opće prakse, prvi čas mi uopće nije bilo jasno o čemu je riječ.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Mene oduvijek, kad god moram vaditi krv, šalju u laboratorij. U svim mjestima gdje sam do sad živjela. Tako da mi je ovo novost da se krv može vaditi kod dr-a opće prakse, prvi čas mi uopće nije bilo jasno o čemu je riječ.
    Kod našeg pedijatra sestra vadi krv ako treba, i onda ju roditelj nosi u laboratorij. Na taj način izbjegavaju vođenje bolesnog djeteta u prepunu čekaonicu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    To i je zakonska novost koja očito još nije zaživjela.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

je zakonska novost od pred skoro godinu dana
    samo nikako da zaživi. a vjeruj da bi labosi bili jako sretni da im konačno počnu stizati kvalitetno izvađeni uzorci iz ambulanti

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi isto oduvijek vadimo krv u labosu. Imamo krasne med. sr. u DZ, ipak uvijek preferiram lab. tehničarke po pitanju vađenja krvi.
    S druge strane, zbog dodatnog posla, opterečenja i stresa to je fakat teško sestrama u DZ-u (zvrči telefon, kucaju, dr. zove, čeka ih 5 za cijepljenje, 2 za previjanje, 2 za injekciju i npr. 5 ljudi za vađenje krvi... + standardna naručivanja i administriranje), malo too much.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kod nas oduvijek vade krv sestre i kod pedijatra i kod dr opće prakse. Od kud nam laboratorij? I svako jutro dolazi auto ZZZZRijeka sa frižiderom-torbom po uzorke. I tako cijela okolica. Od kad pamtim. I svima normalno.

I sve sestra stigne, i krv, i injekcije, i kartone, i doznake, i telefon....A pacijenata pripada oko 2500 po smjeni ( računam prema broju stanovnika, ne znam točan podatak).

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod nas je isto ustvari problem što lab radi 2 dana u tjednu u nehumanim uvjetima. Bez čekaone, jako puno ljudi nagurano u minijaturni hodnik, nema pošteni wc, nema se pošteno gdje ruke oprati,...
    Naravno, največi problem su ta samo 2 dana tjedno, onda bi bilo veliko olakšanje kad bi ostale dane sestra kod dr. izvadila krv, a ovi iz laba pokupili uzorke.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Kod našeg pedijatra sestra vadi krv ako treba, i onda ju roditelj nosi u laboratorij. Na taj način izbjegavaju vođenje bolesnog djeteta u prepunu čekaonicu.
    I kod nas se krv vadi kod pedijatrice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •