Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
Naravno da ima pravo.
Ali vjerujem da uopće ne misli to što je napisala.
Ako misli, moje je mišljenje da to nije normalno. Iako ima pravo na to.
A zašto ne bi mislila?

Zar je teško povjerovati da netko ne vrednuje ljudski život (osim onih njemu najdražih) kao što tisuće drugih ne vrednuju život životinja?
Ja sam joj povjerovala, koliko god je teško prihvatljivo i nisam se mislia javljati jer mi je tema na razini "Parlaonice", ono -pubertetlije raspravljaju jel' više vrijedi spašavati iz požara nedužnu macu ili zlog kriminalca.

Spasila sam bar desetak maca, a uopće nisam ljubitelj mačaka, ali smo stanovali blizu velikog restorana, a ljudi su se baš nameračili napuštati svoje ljubimce i ostavljati ih kraj naše kuće kad bi u restoran na ručak. Valjda jer je tamo po kontejnerima bilo hrane. A mačici mali, ne znaju pronaći ni kontejner ni ništa, odmah spaze kuću i trk tamo.
Dva puta smo tako udomili i psa, jedan je ostao, a drugi je nekud odlutao taman kad smo mu napravili kućicu, valjda se vratio kući.
Ljudi su izopačena vrsta, lovci i skupljači trofeja, neodgovorne budale i mislim da su u pravu i vegani i budisti, svi bismo mogli živjeti bez da ih jedeo i pravimo cipele. Na toj sam razini shvaćanja, ali ne i praksi, jedem meso i kupujem kožne cipele.
Ne ubijam životinje, osim muha, e, tu sam pravi nemilosrdni muhoubojica ako su u mojoj kući, i također komarce. Ostale bube izbacujem kroz prozor na vrt.

Pokušala sma zamisliti najodurnije ljudsko stvorenje što mi pada na um trenutno, sjetila sam se jedne špo zagorčava život mnogima i nikakva šteta da je nitko nikad ne vidi, ali
nemam nikave dvojbe da između nje i svog dragog, prekrasnog psa nju spašavam iz požara jer je čovjek, šugav, ali čovjek.

I oni koji bi postupili drugačije imaju pravo na svoj stav, a ja ću ga prihvatiti jer se događa svakodnevno, no svejedno ću smatrati da je na tragu neozbiljnosti ili ekstremne sebičnosti, u pojedinim slučajevima čak i psihopatije.