Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: učestali mastitisi

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno učestali mastitisi

Moze li mi neko pomoci ako je imao slicno iskustvo; naime, dobivam vrlo ceste upale dojke, svaki mjesec obavezno, nekad i dva puta.
    Ovo mi je drugo dijete, s prvim djetetom sam isto dobivala dosta cesto, a sad s drugim jos cesce.
    Predzadnji put sam imala visoku temperaturu i jedva sam stajala na nogama.
    Sreca je to sto mi to vrlo brzo i prodje, stvarno se oporavim u roku nekoliko sati, najduze 24 sata. Ali kad dobijem totalno me baci u krevet, kao da imam gripu.
    Mislim, to i nije tako strasno, s obzirom da brzo prodje, ali me vec lagano nervira zasto je to tako cesto? sto je razlog tome?
    Nekada moram otkazati sve planove jer ne mogu normalno funkcionirati dok ne dodjem k sebi....

Da li je moguce da je uzrok umor, stres, neispavanost? Iako, s prvim djetetom se nisam tako osjecala kao sada s dvojicom...
    Posljednje uređivanje od cokolina : 22.01.2012. at 23:04

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa Vidi poruku
    Moze li mi neko pomoci ako je imao slicno iskustvo; naime, dobivam vrlo ceste upale dojke, svaki mjesec obavezno, nekad i dva puta.
    Ovo mi je drugo dijete, s prvim djetetom sam isto dobivala dosta cesto, a sad s drugim jos cesce.
    Predzadnji put sam imala visoku temperaturu i jedva sam stajala na nogama.
    Sreca je to sto mi to vrlo brzo i prodje, stvarno se oporavim u roku nekoliko sati, najduze 24 sata. Ali kad dobijem totalno me baci u krevet, kao da imam gripu.
    Mislim, to i nije tako strasno, s obzirom da brzo prodje, ali me vec lagano nervira zasto je to tako cesto? sto je razlog tome?
    Nekada moram otkazati sve planove jer ne mogu normalno funkcionirati dok ne dodjem k sebi....

Da li je moguce da je uzrok umor, stres, neispavanost? Iako, s prvim djetetom se nisam tako osjecala kao sada s dvojicom...

Bok,
    snašlo te, a :/
    moguće je da umor, stres, neispavanost i pad imuniteta (koji ide uz ekipu) dovedu do ponavljajućeg mastitisa.
    Također, tu je mogućnost nepravilnog položaja pa se mlijeko ne izvlači jednako iz svih kanalića. Znači ne zaliječi se jedan drugi već na putu. Mijenjaj položaje.

Ono što ne bi trebalo odbaciti je i prisutnost neke bakterije, znači možda je u pitanju bakterijski mastitis koji se rješava antibiotikom (kompatibilnim s dojenjem).

Za ovo prvo probaj naći neku pomoć, stisni muža, mamu, sestru, svekrvu i prepusti se djeci. Odmaraj, spavaj preko dana pa makar pola sata.
    Jedi kuhano, tuširaj se što duže
    voda će te opustiti (neka neko makne djecu od vrata kupaonice; ja čim bi pod tuš neko bi urliknuo). Jedi voće. Počni uzimati neki c vitamin.

Odi izvaditi krv
    , popričaj s liječnicom oko toga što ti se događa.

Sretno i javi se.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Vjerojatno si samo umorna. Bar sam ja tako patila... Iako je naravno bilo lijepo kad suse i moja doktorica i pedica složile da ke to samo od umora, to je meni bilo najgori scenarij. Ono nisam ja bila umorna jer želim biti umorna i taj problem mi nije bilo moguće riješiti jer mi nije imao tko čuvati djecu. Tako da ti ja, kolikogod ovo zvučalo strašno, želim da je u pitanju bakterijski pa da popiješ taj jedan antibiotik i budeš mirna dalje. Kod mene su se vraćali do 6 mjeseca života, i bilo mi je strašno ostajati sama s njih troje na 3 tjedna a ono jednom tjedno temperatura 38 39 i boool. Suosjećam jako...

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •