-
Molim pomozite mi,
majka sam djevojcice stare 28 dana, rodila sam na carski rez, zbog prethodne operacije mioma. U bolnici smo ostale 10 dana i tu su poceli problemi sa dojenjem kojima se ne vidi kraj..mlijeko mi je krenulo 5 dan nakon operacije, do tada su sestre dohranjivale bebu (kao i sve druge bebe) adaptiranim mlijekom, niko mi nista nije objasnio, samo su donijele bebu i ja sam je naravno pogresno postavila na siku i ona me izgrizla..imam velike grudi i areole, a bradavice manje i jako mi je tesko namjestiti bebu pravilno, pogotovo sto sam lezeci dojila zbog rane..u bolnici mi je bebica tako unakazila bradvice, da je povracala moju krv, pa su mi sestre savjetovale da kupim silikonsku bradavicu..sto sam i uradila i tako smo dojili, opet uz bolove, ali ipak dojili i poslije izlaska iz bolnice. beba se navikla na silikonsku bradavicu, ali mene je se vise pocelo dojenje da boli, pa sam odlucila da je stavaljam direktno na svoje bradavice, zvala sam patronzaznu sestru, koja mi nije bila od vece koristi, ona bi je namjestila da sisa relativno dobro, ali kad ona ode ja opet na pocetku, placem, grizem usne i dojim..islo je nekako, dok mi nije otekla bradavica, tacnije kanalici ispod bradavice i sada je bol stvarno nepodnosljiv..isla sam kod doktora nemam infekciju, a ova otecenost ne prolazi..doktorica mi je dala lidokain da mazem na bradavice, pa da prije podoja isperem i stavim je tako da sisa, medjutim, s obzirom da je bol iznutra nije mi puno pomoglo..odlucila sam da odmorim bradavice i da se izdajam, slabo mi ide rucno preko pumpice nesto bolje, ali samo ide na jednu siku, pumpica mi nije od koristi za drugu, jednostavno ne ide mlijeko, osim ako nije rucno..imam puno mlijeka i sad kako je ne dojim, vec se izmuzam stvorila mi se crvenica na lijevoj siki, ispod koje, blizu povrsine osjetim kvrzicu, ali nikako ni sa masazom ni sa izdajanjem je ne mogu razbiti. Bojim se da cu dobiti mastitis..a stvarno nemam vise snage za bolove...imala sam komplikovanu trudnocu, lezala sam dosta u bolnici od samog pocetka, isla na carski, iako nisam htjela, pa sam se zbog tog jos teze oporavila i sad ovi bolovi koji traju vec mjesec dana..gubim snagu i vec mi se javlja zelja da prekinem sa dojenjem, a znam da to sebi ne bih nikad mogla oprostiti, jer zarko zelim da dojim..a na rubu sam snage, ovakva nisam nikome od koristi, samo placem, bebi sam uvela dohranu adaptiranim, jer je pedijatrica tako savjetovala, kao nije beba dobila dovoljno za ovo vrijeme,( samo 600g, medjutim, to je dobila za dvije sedmice sto je kuci, to sto je u bolnici dobila samo 30g, pa sve u prosjeku za mjesec dana se cini lose, nije do mene)..molim vas pomozite mi, jer svarno ne znam sta da radim..toliko zelim da dojim, bebi je sad i teze uhvatiti bradavicu, jer je navikla na flasicu, ja se izmuzam koliko mogu, ali sa ovim otecenim kanalima ispod bradvice sve je teze i teze...u ocaju sam, stvarno ne znam sta da radim..kad bi makar ti kanalici prestali biti oteceni, pa bih onda nekako opet sa povrsiniskim dijelom bradavice se mozda i izborila..ali vec par dana to ne prestaje..nemam vise snage..a grudi me sad i od mlijeka bole..
izvinjavam se ako je post konfuzan i ja sam..ima li nade, da ce se to moje dojenje ikad normalizovati..i da cu nauciti kako da postavim bebu pravilno na siku..savjeti tipa "beba treba uhvatiti, sto veci dio areole" mi nisu od pomoci, jer moja areola je stvarno velika, a jos je beba sad navikla na flasicu, pa samo navlaci bradavicu...da li je neko imao problema sa natecenim kanalicima ispod bradvice? i kako ih se rijesio? i sta da radim sa tim crvenim dijelom na siki koji je sad i nesto topliji, grudi nisu tvrde..stavljala sam kupus i hladne obloge i masirala grudi..
ako budem morala prestati dojiti znam da sebi necu moci oprostiti...
(((
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma