evo taman sam pomislila da polako idemo na bolje, kad ponovo problemi..prestala sam koristiti izdajalicu i rucno sam se izdajala, da vidim da ti kanalici nisu oteceni od izdajalice..uspjela sam razbiti onu otvrdlinu i nakon izdajanja osjetim i da bradavica nije vise natecena i dam bebi siku i super je sisala..ja presretna bebica ciki i na jednu i na drugu stranu i to je trajalo tako jedan dan. da bi od sinoc opet poceli problemi sa tom sikom na kojoj bradavica otice, opet boli i ja shvatim da, s obzirom da je nikad ne uspijem namjestiti u dobar polozaj ona sisa i unisti mi bradavicu, onda se stvore krastice i to blokira izlazak mlijeka i zato mi natice bradavica. bar mislim da je tako..nastavila sam se izdajati prije nego bebici ponudim siku da malo splasne otok ispod bradavice i onda joj ponudim i ona posisa sve, ali mi opet napravi ranicu..tako da danas opet sisamo samo jednu siku, a druga je na oporavku sa izdajanjem opet.
nijem mi nikako jasno kako je ne znam namjestiti dobro, sve sam polozaje prostudirala, prvo sam je dojila lezeci, pa sjedeci u polozaju kolijevke, sad opet lezeci, jer mi se cini da je sad tako lakse, ali od podoja do podoja je situacija drugacija, kao da idem jedan korak naprijed, dva nazad..nekad ona lijepo rasiri usta, nekad ne bas i onda slabo prihvati i izgrize mi bradavicu..ja se uspanicim kad je trebam staviti, jer nikad nije mirna, vec odmah iz sna se budi placuci od gladi, mlatara rukicama i onda u toj panici ja se naginjem prema njoj i pokusavam joj sto bolje stvaiti bradavicu u usta. zna se desiti i da je stavim dobro, a onda se ona nagne glavicom nazad i izvuce je taman da samo bradavicu uhvati..
sad sam, medjutim, dobila nadu jer sikimo bar na jednu siku (iako i ta zna nekad da bolucka, ali se moze izdrzati)..pusticu ovu da zacijeli pa cu opet pokusati da je stavim pravilnije..
adaptirano mlijeko je nazalost jos u opticaju, ali tak nakon sto je sisala, pa samo kolicina koliko joj treba jos da se najede..
sad idem prostudirati linkove, dok malecka spava!
hvala na podrsci, vec sam psihicki bolje, sad jos samo tu tehniku da savladamo i mislim da bismo sve rijesili!