Hvala na savjetima! Isprobala sam maloprije ovo sa zatamnjenjem prostorije i gasenjem TV-a prilikom dojenja. Za sada nisam primjetila neku značajnu razliku, ali i ubuduce cu to prakticirati u nadi da ce pozitivno utjecati na nase dojenje. Probat ću još i sa ostalim savjetima.
Što se tiče refleksa otpuštanja mlijeka- što je najgore, ja taj refleks ne osjećam ni prilikom izdajanja niti prilikom dojenja! Najviše mlijeka imam ujutro, tada mi promoči i na robu(ali ni tada ne osjećam kako mi mlijeko navire, nego samo da mi se roba smočila). Primjetila sam također da on najučikovitije sisa (moguće da tada jedino nešto zapravo i pojede!) prvih par minuta- tada znam čuti gutanje i ponekad mu mlijeko curiti iz usta kada pusti dojku. Što se tiče položaja- zna on i krivo uhvatiti, premalo otvori usta. Tada mu isčupam i pokušamo ponovno (nekada ga ti popravci isfrustririraju pa na kraju uopce vise nece da sisa ).
U svakom slučaju čini mi se kao da ne vuče dovoljno jako i kada dobro uhvati. Da popije samo ono prvo mlijeko, a poslje se igra i vuče na prazno Ne znam kako da ga naučim i pomognem mu da učinkovitije to vuče i da češće guta? Pitala sam već i patronažnu na što mi je ona rekla da je on eto lijeno dijete što se tiče sisanja i da tu nema pomoći Joj, ja se nadam da ipak ima...