Korina, gledam sad unatrag i vidim da radis kompresije tijekom dojenja - to je super jer pomazes da beba dobije i masnije mlijeko, a i potices otpustanje mlijeka.
Kako sise dok ne zaspi na dojci? Sise li aktivno, vidis li da guta (malo se izduzi bradica i zastane u pauzi)? Mozda je nezainteresiran za sisanje kad mlijeko slabije ide.
Sasvim je u redu, ako sumnjas da je problem da mu jedna dojka nije dovoljna, da mu u jednom podoju nekoliko puta promijenis obje dojke (to se zove switch nursing, mi evo tako cicamo vec 3 i pol godine) i svaki put ga potices da aktivno sise uz kompresije, pustis da on "dovrsi" dojku i onda jos malo potaknes da sise pa promijenis stranu.
Dojka se nikad ne isprazni u potpunosti do kraja. Uvijek mozes nesto malo istisnuti.

Sto se tice toga koliko ad popije, ono lakse ide iz boce i vjerojatno u kombinaciji s povecanom potrebom za mlijekom, posise sve sto mu ponudis.

Ono sto bih po pitanju dohranjivanja ja osobno napravila, nabavila bih SNS sustav (cjevcice koje se zalijepe uz bradavicu pa dijete kroz njih isisava ad, a usput stimulira dojku na produkciju) ili bar izbacila flasicu i davala ad na kapaljku ili spricu ili zlicicu tako da sam sigurna da svo sisanje dobiva iskljucivo na dojci.
Najlakse i najvrze je s SNS-om, ovi drugi nacini su tezi i mukotrpniji, ali si sigurna da se nece dogoditi da se zbuni zbog izmjene nacina sisanja na dojci i na bocici.

Drzi se! I javljaj se.