Hvala Lutonjica.
Nazvala sam u jednu od naših firmi koje prodaju ljekovito bilje i sl. da pitam imaju li marulju / vrkutu… i usput pitala što oni misle o dojenju i čajevima. Pa su me spojili si magistricom. Žena rekla – ne zna se, nije potvrđeno, nema istraživanja o tome može li djelovati. Izlučuje se u mlijeko, vrkuta je jako gorka i može promijeniti okus mlijeku, ali za druge indikacije ne znaju. Vrkuta definitivno ima jači utjecaj na hormone, ali kako to utječe na dijete koje pije mamino mlijeko – ne zna. Još kaže za marulju da za nju nikada nije znanstveno potvrđeno da ima neki utjecaj na «ženske probleme», više je to bio «narodski lijek» koji je zbog foruma postao jako popularan .
Rekla je da eto nema neki točan odgovor, da jednostavno sama procijenim što mi je trenutno prioritet (dojenje/trudnoća) ili sama odlučim u vezi čajeva. Izgleda da stvarno ne postoji neki "službeni stav" o tome i da je sve stvar pojedinačnioih iskustava... I tako... odlučit ću sama nešto... .

veca sunčica,
predložila bih ti da otvoriš novu temu na podforumu o zdravlju s naslovom koji upuće na tvoj problem (npr. "Cista krvari" ili sl.), bojim se da ovdje tvoje pitanje neće pročitati puno ljudi koji bi ti mogli pomoći za savjetom.